Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erik blikt vooruit op Havenplein Festival in Stalland: 'Hopen op goed weer'

Erik blikt vooruit op Havenplein Festival in Stalland: 'Hopen op goed weer'

SINT-ANNALAND - Na een bruisende start van de kermis op woensdag, is Sint-Annaland nu klaar voor het populaire Havenplein Festival dat vanavond van start gaat. Medeorganisator Erik Scherpenisse kijkt vol enthousiasme uit naar het festival. “We staan heel sterk in het dorp.”

Het festival, dat al ruim een decennium geleden begon met één podium tijdens de jaarlijkse braderie, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat tot ver buiten de regio bekend is. “Terwijl de braderie bezoekers aantrekt, zorgen wij voor het feest”, legt Scherpenisse uit. “Vorig jaar trokken we meer dan drieduizend enthousiaste bezoekers. Dat was een topjaar. We gaan nu op dezelfde voet verder.”

Uitdaging
Het tweedaagse programma biedt een diverse mix van muziekgenres om de bezoekers te vermaken. Op vrijdagavond zal de Nederlandse coverband Melrose het podium betreden voor een spetterende muzikale show. Op zaterdagavond staat het Foute Uur van Qmusic gepland als absoluut hoogtepunt. Daarnaast zullen feestzanger Irvine, Erik 2K en MC D-Boy het publiek vermaken, samen met feest-DJ’s Chris en Jeff.

Een van de grootste uitdagingen dit jaar? “De weersvoorspelling. Maar gelukkig lijken we geluk te hebben”, aldus Scherpenisse. In de afgelopen jaren heeft het festival zich losgemaakt van de braderie en heeft het nauwe samenwerkingen opgebouwd met lokale cafés. Scherpenisse belooft dat het evenement nog vele jaren vooruit gaat.

Braderie
“Op vrijdag trekken we voornamelijk bezoekers uit Tholen-stad en de omliggende regio. Maar zaterdag is echt dé dag waarop iedereen samenkomt.” De bezoekers zijn op vrijdagavond welkom vanaf 20.30 uur. Op zaterdagavond gaat het festival al om 19.00 uur van start.

De festiviteiten op beide dagen eindigen om 23.59 uur. Op zaterdag begint de dag met de jaarlijkse braderie van 10.00 tot 17.00 uur. Met een glimlach op hun gezicht kijken de inwoners van Sint-Annaland uit naar dagen vol muziek, plezier en vermaak.


Lees ook

Feestelijke week Sint-Annaland trapt af met vierdaagse kermis

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

3 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

7 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden