Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eric Boerhout vindt het heerlijk om met zijn voeten in klei te staan

Eric Boerhout vindt het heerlijk om met zijn voeten in klei te staan

GOES - Zijn eerste weken staan vooral in het teken van de coronacrisis en alle maatregelen die moeten worden getroffen op het Ostrea Lyceum. De nieuwe rector Eric Boerhout kijkt echter verder vooruit. “Het samen doen zit in mijn genen.”

Hoewel hij dinsdag pas officieel begon als rector-bestuurder van het Ostrea Lyceum is hij al enkele weken met enige regelmaat te vinden op één van de drie locaties in Goes. Eric Boerhout heeft een vliegende start gemaakt, zo zegt hij zelf in een kantoor in de school aan de Bergweg. “Met zo’n vracht aan bijzondere info moet je veel organiseren. Gelukkig heb ik een geweldig team dat al op elkaar was ingespeeld en veel doet.”

Bakens

De baan van rector is niet nieuw voor de inwoner van Bergen op Zoom. Hij zit al 38 jaar in het onderwijs en was het in het verleden al rector op Markenhage in Breda. Na negen jaar op die school wilde hij de bakens verzetten en werd voorzitter van het college van bestuur van Un1ek in Vlaardingen, een organisatie waar opvang en onderwijs onder één dak zitten. Het heeft zo’n dertig vestigingen. “Dan valt drie wel mee”, lacht hij. “Het onderwijs zit in mijn hart en ik vind het heerlijk om met mijn voeten in de klei te staan en veel contact te hebben met het personeel en de leerlingen. Hier kan dat weer.”

Elan

Boerhout zette in Vlaardingen de nieuwe organisatie op poten en gaf er zeven jaar leiding aan. “Ik vind dat een mooie periode om ergens te werken. Een nieuwe bestuurder brengt nieuw elan. De organisatie kan dan weer een stap maken.”

In Goes heeft hij een duidelijke opdracht meegekregen. Hij moet het Ostrea Lyceum klaar zien te maken voor de toekomst.

Noodzakelijk

Samenwerken is daarvoor noodzakelijk. “We zitten hier in een vmbo-school, terwijl er in deze straat een paar honderd meter verderop nog één is. Dat is veel. Je moet niet vergeten dat het onderwijs wordt betaald met gemeenschapsgeld. Daarmee moet je zorgvuldig omgaan. Het moet niet opgaan aan een concurrentiestrijd. Je moet het gebruiken om iets goeds te doen voor de kinderen in Goes en omgeving.” Het nummer van zijn collega Klaas Terlage van het Pontes Goese Lyceum staat dan ook in zijn telefoon. “We zitten beide in dezelfde takken van sport, in een krimpregio. Dan is het logisch dat je met elkaar in gesprek gaat.”

De eerste weken van Boerhout staan vooral in het teken van de coronacrisis.

Richtlijnen

Op de scholen in de Bergweg, ‘s-Heer Elsdorpweg en de Fruitlaan in Goes zijn alle voorzorgsmaatregelen getroffen en er zijn voldoende beschermingsmiddelen voor het personeel aanwezig. “We volgen de RIVM-richtlijnen en willen alles zo zorgvuldig mogelijk regelen", aldus Boerhout. "Daarin gaat veel tijd zitten, maar mensen faken het niet als ze bang zijn. We hebben afgesproken dat iedereen komt, maar wij hebben wel oog voor de uitzonderingen. Het is een bijzondere start van een bijzonder jaar. In die 38 jaar heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. We gaan er het beste ervan maken.”

Meer uit Beveland

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Wielerfestijn in Borsele

HEINKENSZAND - De maandelijkse bijdrage voor de Bode van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele gaat deze keer over de ZLM Tour.

8 uur geleden
Personen op de vlucht na ongeluk A58 Goes

GOES - Twee personen zijn gisteren aan het einde van de avond op de vlucht geslagen nadat zij betrokken waren geraakt bij een ongeluk op de A58 bij Goes.Ter hoogte van de Nansenbaan zouden op de rijbaan richting Bergen op Zoom rond 23.25 uur twee personenauto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. De inzittenden van één van de voertuigen zouden via de snelweg zijn weggerend richting het crematorium aan de Goese zijde van de A58. Politieagenten zochten nog in de omgeving maar er werd niemand aangetroffen.Een bergingsbedrijf heeft de betrokken auto’s getakeld. Het ongeluk werd overigens gemeld als zijnde met letsel, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond

16 uur geleden
Column Goes Gezien: 'Hier rust Frans Naerebout' (en hier ook?)

Onze Grote Kerk is dit jaar tot en met oktober elke middag (behalve zondag en maandag) geopend, dankzij vrijwilligers zoals Willy, die me ook nog hielp bij het maken van de foto. Die openstelling is geweldig, want het is een heerlijke plek om zomaar rond te dwalen en van alles te ontdekken. Zo stond ik ineens bij een sober graf: ‘Hier rust Frans Naerebout’, de Vlissingse loods (1748-1818), die tientallen schipbreukelingen redde. Op dit beschadigde graf aan de noordkant van de kerk is het koperen plaatje van zijn doodskist geschroefd: naam, overlijdensdatum en leeftijd. Meer niet. Een beroemd mensenredder onwaardig, zou je zeggen. Bevangen door die gedachte maakte ik het rondje door de kerk af en toen stuitte ik aan de zuidkant op de grafsteen die op de foto staat. Merkwaardig! Naerebout rust gewoon tweemaal in de Grote Kerk!

1 dag geleden
Kleindochter Leala opent keramiekatelier Ine Haring in Ambachtscentrum Goes

GOES - Leala heeft het keramiekatelier van haar oma Ine Haring geopend in het ambachtscentrum in Goes.

2 dagen geleden
Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

2 dagen geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

2 dagen geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

3 dagen geleden