Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er zijn winnaars en verliezers in amateurvoetbal na besluit van KNVB

Er zijn winnaars en verliezers in amateurvoetbal na besluit van KNVB

MIDDELBURG – De coronacrisis treft alles en iedereen. Ook de voetbalwereld is niet immuun voor dit virus. De KNVB heeft vorige week besloten om de huidige competitie stop te zetten en geen kampioenen of degradanten aan te wijzen. Die beslissing kent winnaars en verliezers. Zeelandia Middelburg kreeg een tegenvaller te verwerken, Walcheren en Veere krijgen een tweede kans.

Het zat er natuurlijk al een beetje aan te komen. De competities werden eerst stilgelegd tot en met 6 april, maar al snel was duidelijk dat deze periode zou worden verlengd. Vorige week werd duidelijk dat het voetbalseizoen van de amateurs niet kan worden afgemaakt. De voetbalbond besloot dit seizoen af te sluiten zonder degradanten, waardoor Walcheren en Veere, allebei op de laatste plaats in hun competitie, ‘geluk’ hadden.

Tweede kans

Walcheren promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse en kende een zwaar seizoen. Na twee wedstrijden vertrok trainer John Bentschap Knook. Hij werd opgevolgd door Anthony Orprecio. De ploeg uit Vlissingen moest lang wachten op de eerste overwinning van het seizoen, pas na de winterstop mochten de geel-witten de eerste driepunter noteren. Na zeventien wedstrijden stond Walcheren op de laatste plaats, maar volgend seizoen krijgen ze dus een nieuwe kans. Toch is Orprecio even niet met voetbal bezig. "In deze situatie is voetbal eventjes niet belangrijk. We hopen natuurlijk dat iedereen gezond blijft." Toch wil hij de kans met beide handen aanpakken. "We hadden het liefste het seizoen uitgespeeld en onze plek verdiend, maar dat kan niet. We moeten deze kans pakken en de daad bij het woord voegen. Dit jaar maakt ons als team alleen maar sterker."

Verstandig

Ook Veere begint volgend seizoen weer in de derde klasse. De club, onder leiding van hoofdtrainer Danny Magito, stond laatste, maar dat heeft dus geen consequenties. Magito nam tijdens het seizoen de leiding over van zijn voorganger en spreekt van een verstandig besluit. "Als je de veiligheid van spelers niet kunt garanderen, heb je geen keuze. Er waren nog te veel wedstrijden te spelen om ploegen te laten degraderen of promoveren. Daarvoor lag het in veel competities nog te veel open." Hij leeft mee met de KNVB. "Dit is een moeilijk besluit. Er zullen altijd winnaars en verliezers zijn, wij komen er nu goed mee weg." Met nog een seizoen in de derde klasse is hij persoonlijk blij. "Als sportman wil je altijd zo hoog mogelijk spelen. Dit is een mooie competitie, maar ook eentje waar wij gewoon in thuis horen. Dat moeten we komend jaar laten zien."

Kampioenschap

Walcheren en Veere kregen dus ‘goed’ nieuws te horen, voor Zeelandia Middelburg was dat niet het geval. De Middelburgse club maakte dit seizoen de overstap van de zondag naar de zaterdag, moest beginnen in de vierde klasse en leek op weg naar het kampioenschap. De ploeg van Salim Ben Sellam had een voorsprong van drie punten op nummer twee VC Vlissingen, maar gaat de finishstreep niet bereiken. Aanvoerder Joost de Kubber is teleurgesteld, maar snapt de beslissing goed. "Iedereen begrijpt de ernst van de situatie. Er moest een beslissing genomen worden. Helaas is die nadelig voor ons." De ambitie om snel terug te keren in de tweede klasse op zaterdag vraagt dus extra geduld. "We hadden dit jaar één doel, dat was kampioen worden en promoveren. Dat is helaas niet gelukt. Hopelijk lukt het volgend jaar, maar dan is Vlissingen misschien ook weer een stuk sterker."

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

8 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

9 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

9 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden