Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Er stromen ook veel mariniers ín’

‘Er stromen ook veel mariniers ín’

VLISSINGEN - Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie praat maandag met de Zeeuwse autoriteiten over het ‘dilemma’ rondom de verhuizing van de marinierskazerne, zoals zij dat vrijdag na overleg in de Ministerraad noemde. Als de kazerne vanuit Doorn naar Vlissingen verhuist - zoals al in 2012 afgesproken - vreest de staatssecretaris voor problemen met het behoud van de mariniers en daarmee de continuïteit van het Korps Mariniers, liet ze vrijdagmiddag weten. Anderzijds is een heroverweging van het besluit slecht voor de Zeeuwse economie en werkgelegenheid, aldus Visser.

Instroom

Daarom spreekt ze maandag met vertegenwoordigers van de provincie Zeeland en gemeente Vlissingen. “Ik begrijp het dilemma niet, of de staatssecretaris moet over gegevens beschikken die ik niet ken”, reageert wethouder Albert Vader van de gemeente Vlissingen. “Ze gebruikt het argument van een vermeende hoge uitstroom van mariniers door de verhuizing van de kazerne naar Vlissingen, maar die hoge uitstroom willen wij met klem ontkrachten. De instroom is hoog, maar daar hoor ik haar niet over. Afgelopen week zijn er weer 83 mariniers bijgekomen.”

Tegenstand

Maandag hoopt Vader op een goed gesprek met Visser. “Dan kijken we welke richting het opgaat. Blijkt ze het besluit voor de verhuizing te willen heroverwegen, dan kan het kabinet rekenen op forse tegenstand vanuit Zeeland.” 

Weggedoken

Visser moet ook werken aan herstel van het vertrouwen tussen Den Haag en Zeeland, zegt Vader. “We voelen ons geschoffeerd. Toen dit dilemma begon te spelen, had de staatssecretaris meteen de telefoon moeten pakken. Nu is ze weggedoken voor de problemen en dat neem ik haar kwalijk.” Vader onderstreept ook dat Visser richting de provincie en gemeente nooit heeft gezegd dat ze zocht naar alternatieven voor de verhuizing naar Vlissingen. “Als blijkt dat ze hierover heeft gelogen, dan moet de Kamer daar wat van vinden.”

April

Het gesprek maandag zal het eerste van meerdere overleggen zijn, voorziet de wethouder. Het kabinet wil de Tweede Kamer uiterlijk 1 april een voorstel over de verhuizing van de marinierskazerne voorleggen.

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

22 minuten geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

1 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

1 dag geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

4 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

5 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

5 dagen geleden