Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Er komen minder mensen op de bonnefooi’

‘Er komen minder mensen op de bonnefooi’

RILLAND - Camping Hof Maire in Rilland merkt gelukkig minder van de coronabeperkingen dan vorig jaar, vertelt eigenaresse Marieke Nieuwenhuijse-Verlare.Dit jaar kan de camping wel het hele seizoen - van 15 maart tot 15 oktober - open zijn. “Het was al vroeg druk met boekingen. Door het coronavirus willen meer mensen hun vakantie vastleggen”, merkt Marieke. “Er komt minder vaak iemand aanrijden om te vragen naar een plekje voor een week. Fietsers doen dat nog wel voor een nachtje. Het is fijn om boekingen te hebben, maar die onverwachte gasten zijn ook leuk.”Met 42 plekken is Hof Maire bewust een kleine camping. “Onze kracht is dat we persoonlijk kunnen zijn. We fietsen ‘s morgens een rondje over het terrein, maken een praatje bij het toiletgebouw. Zo heb je vanzelf contact met de gasten. We passen de activiteiten ook op hen aan. Zijn er veel kinderen? Houden veel kampeerders van jeu de boules? Daarop spelen we in. De gasten waarderen die persoonlijke sfeer en dat maakt het voor ons ook weer leuk.”

Vrolijk

Marieke en haar man Jeroen runnen de camping nu zo’n twaalf jaar. Haar ouders Koos en Corrie zijn Hof Maire begonnen toen Marieke een jaar of tien was. De overname is heel natuurlijk gegaan, vertelt Marieke, die inmiddels moeder is van Lieke en Jet. “Mijn ouders hadden vroeger ook een landbouwbedrijf. Dat heeft mijn zus overgenomen en ik de camping. Je hebt hier altijd vrolijke mensen om je heen, dat vind ik er leuk aan. En mijn ouders helpen nog steeds.”

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

10 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden