Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er kan weer geskatet worden in Middelburg

Er kan weer geskatet worden in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 mei vond de officiële opening van de skatebaan aan de Geerseweg in Middelburg plaats. Een feestelijke middag met skatewedstrijden, livemuziek, een springkussen en foodtrucks. Projectleider Jan-Willem de Wolf, welzijnswerker Rick Hamelink en wethouder Jeroen Louws van de Gemeente Middelburg blikken terug op het project. ,,Een stad moet leven.’’Hoe was het zaterdag?Rick: ,,Wat mij betreft een geslaagde dag! Ik heb veel blije gezichten gezien. Niet alleen van de gebruikers van de baan maar ook van omwonenden die een kijkje kwamen nemen.’’Jeroen: ,,De skatebaan is al sinds afgelopen najaar in gebruik. De baan zelf was af en we vonden het zonde deze voor gebruikers nog niet te openen. De omgeving was toen alleen nog niet ingericht, het was een soort betonnen kolos binnen een heel grote blubberpoel. Het leek ons leuker om in het voorjaar een officiële opening te organiseren voor alle belangstellenden. Het mag nog wat groener worden maar nu is het wel een duidelijker hoe de omgeving er straks uit komt te zien.’’Hoe waren de reacties van omwonenden?Jan-Willem: ,,We kregen veel positieve reactie op de inrichting, de ligging en de baan zelf. Dat was fijn om te horen. Na de sluiting van de oude skatebaan bij de Veerse Poort gingen er spookverhalen rond wat betreft overlast van hangjongeren, terwijl daar geen sprake van was. Het geluid van de klappen van de boards op het beton gaf een te hoge piekbelasting aan de gevels en dus overlast. Dat konden we niet repareren en gaf de uiteindelijke doorslag voor de verhuizing van de skatebaan.’’Rick: ,,Over de skaters werd niet altijd even positief gedacht. ‘Het zijn hangjongeren die dealen’. Dat was een angst die werd uitgesproken door omwonenden van de Geerseweg. De skaters kwamen in een verkeerd daglicht te staan.’’Jan-Willem: ,,Een omwonende zei zaterdag: ‘Het zijn toch niet de lugubere figuren die ik had verwacht’. Dat waren de vooroordelen waar we tegen moesten opboksen. Als je nu kijkt aan de Geerseweg zijn er ook veel lagere schoolkinderen op stepjes. Die kun je toch niet echt luguber noemen?’’De verhuizing was uiteindelijk het beste voor iedereen?Jan-Willem: ,,De oude baan was ook een beetje op zijn eind, deze baan heeft betere voorzieningen.”Rick: ,,De oude baan was moeilijker, deze is toegankelijk voor iedereen. De trends op skategebied veranderen. Technische trucs zijn nu populair, op de nieuwe baan kan dat beter.’’Jeroen: ,,De nieuwe skatebaan biedt veel ruimte en heeft voldoende afstand tot huizen. En er is sprake van een combinatie van functionaliteit. Er komen ouders met kinderen, wandelaars, fietsers en mountainbikers. Dan ontstaat een natuurlijke sociale controle. Natuurlijk horen omwonenden weleens wat, maar je leeft ook samen met elkaar. Dat is de samenleving.’’Rick: ,,Een stad moet tenslotte leven.’’

Meer uit Middelburg

Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

16 uur geleden
Acht Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE/OOSTKAPELLE - Burgemeester Schouwenaar van de gemeente Veere reikte vandaag, op vrijdag 26 april 2024, tijdens de lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

17 uur geleden
Het verhaal van Maurice: Samen sterk in Koudekerke

KOUDEKERKE - Trots vertelt voorzitter Maurice Stougje over Stichting Koudekerke Samen. Ze zetten zich in voor verbindingen in en door Koudekerke. Koudekerke kwam voor het eerst écht samen in 2015 tijdens het Frits Simonsetoernooi. Een deel van die opbrengsten zou een donatie vormen voor Serious Request in Domburg. Destijds zei Maurice het volgende: "Als ze nog een plek zoeken voor het glazen huis, dan kan het ook in Koudekerke". Zo kwam van het één het ander.

1 dag geleden
Open Boerderijdagen 2024

KOUDEKERKE - De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. Tijdens leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. 

1 dag geleden
Ook Kunst- en Cultuurroute in teken van Middelburg boekenstad 2024

MIDDELBURG - Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook de vrijheid om eens lekker in de boeken te duiken. Op de Middelburgse Markt is een grote boekenmarkt, waar je misschien wel dat ene boek vindt dat je al zo lang zoekt. De kunstroute sluit aan met een speciaal boekenprogramma op 10 adressen in de binnenstad en één net daarbuiten.

1 dag geleden
Herdenkingen gemeente Veere 4 mei 2024

DOMBURG - Op 4 mei staan we in het hele land stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. We herdenken iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De Tweede Wereldoorlog staat centraal, vanwege de omvang en impact van deze oorlog op ons land. 

1 dag geleden
Middelburg brengt meeste kunstenaars voort in Zeeland

MIDDELBURG - Geen enkele Zeeuwse gemeente heeft zoveel kunstenaars voortgebracht als Middelburg. Van iedere 10.000 mensen die geboren worden in deze gemeente, worden er 51 kunstenaar. Dit blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius, dat de kunstenaarsdatabase van het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis (RKD) onder de loep nam. In totaal werden gegevens van bijna 38.000 Nederlandse kunstenaars geanalyseerd, geboren van 1500 tot en met 2000.

1 dag geleden