Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanaf 29 juli kan er weer worden gegeten in de Lasloods. Voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn Michel Louws en Marianne Ombergen speciaal vanuit Nieuw-Zeeland naar Vlissingen te komen om te koken. 

“We komen hier speciaal voor terug naar Nederland”, vertelt Louws. “We hebben Zeeuwse roots en zijn zo’n veertien jaar geleden naar Nieuw-Zeeland verhuisd. Daar hebben we vijf jaar in de horeca gewerkt. Toen we zeven jaar geleden hier op vakantie waren hebben we Louk ontmoet en daaruit is onze samenwerking ontstaan.” Aanvankelijk was het pop-up restaurant in de zomermaanden gevestigd in de Timmerfabriek. Sinds een paar jaar is Peperkamp algemeen zaakvoerder van de Lasloods. “Ten opzichte van de Timmerfabriek beginnen we nu later in het seizoen maar blijven we wel langer open”, legt Peperkamp uit.

Twaalf gerechtjes
De formule die chef-kok Louws in de Lasloods hanteert is eenvoudig. “Iedereen krijgt twaalf gerechtjes”, legt Louws uit. “Het zijn vier sessies met steeds drie gerechten: groente, vlees en vis. En de laatste sessie bestaat uit één kaasgerecht en twee zoete gerechten. Ik probeer zoveel mogelijk met seizoensgebonden producten te werken, die zijn het lekkerst. Een lekkere sojasaus uit Japan zou ik nog wel kunnen gebruiken maar een Argentijnse steak dan weer niet. Het zijn gewoon leuke en verrassende gerechten. Eigenlijk kan het helemaal niet qua prijs, maar ja...”. De drank wordt net als andere jaren verzorgd door wijnhandel Kunst van Michel Kunst en 12% of meer van Monique Vreeke. Louws: “Ik werk ieder jaar met dezelfde leveranciers. Dat werkt het beste, je kent elkaar en raakt op elkaar ingespeeld. Zo krijgen we ook exclusieve producten, het is allemaal net iets anders. Dan doen we niet omdat we zo graag anders willen zijn maar om het lekker te laten zijn.”

Anderhalve meter
Door de coronamaatregelen is het wel een andere editie van het pop-up restaurant dan andere jaren. Peperkamp: “We hebben geen terras dit jaar. Het is geen passantenterras en als je mensen wilt trekken dan moet je wel iets organiseren. Alle entertainment is niet toegestaan, we mogen nog geen bandje laten spelen dus hebben we dit jaar geen terras.” Binnenin de Lasloods moet rekening worden gehouden met de anderhalve meter-regel. “Maar zelfs dan kunnen we nog plaats bieden aan zo’n honderd man”, aldus Peperkamp. “Andere activiteiten kunnen nu niet. Een fout kerstfeest voor 1500 man zit er nu gewoon niet in. Cuisine Machine kan ook allemaal nog niet. Ik denk zelfs dat niet dat er nog grote concerten gaan plaatsvinden dit jaar, maar dat is een gevoel.”

Vast krachten
Hoewel de horeca te kampen heeft met personeelstekorten heeft Peperkamp daar geen last van. “We werken met een vast team van vijf man. Verder krachten die gelukkig ieder jaar weer terugkomen”. Het team is blij dat ze weer gasten kunnen ontvangen. Eind vorig jaar konden er nog wel afhaalmenu’s worden afgehaald in de Lasloods die daarvoor was omgebouwd tot een soort drive-inn. Het pop-up restaurant opent op donderdag 29 juli en blijft geopend tot en met de herstvakantie. “Tenminste, als de coronamaatregelen blijven zoals ze nu zijn en er geen nieuwe verzwaring komt”, besluit Peperkamp.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Onderzoek moordzaak Vlissingen nog in volle gang

VLISSINGEN - De man die gisterochtend dood werd aangetroffen in een brandgang in Vlissingen is een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat maakte de politie gisteren laat in de middag bekend.

11 uur geleden
Zinkend scoutingschip gaat op het droge

VLISSINGEN - De Nummer 70, het drijvend clubhuis van scoutinggroep De Watergeuzen is deze week lek geraakt tijdens duikwerkzaamheden. Hoewel met hulp van de brandweer het schip drijvend is gehouden kunnen de jeugdleden van de scoutinggroep voorlopig niet op het schip terecht. Om verdere problemen in de toekomst te voorkomen wordt de Nummer 70 in oktober uit het water getakeld en krijgt het een plek achter jachthaven De Schelde, naast de lasloods.

1 dag geleden
Dode man gevonden in Vlissingen

VLISSINGEN - In een woning aan de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen is vrijdagmorgen een dode man gevonden. ‘Hij is vermoedelijk door een misdrijf overleden’, laat de politie weten. Het politieonderzoek is in volle gang en de omgeving is afgezet.

1 dag geleden
Acteurs en ooggetuigen Slag om de Schelde vereeuwigen voetafdruk in Vlissingen

VLISSINGEN - Acteurs Susan Radder, Marthe Schneider, Gijs Blom, Coen Bril en Mark van Eeuwen lieten vandaag hun voetafdrukken samen met die van vijf ooggetuigen van de veldslag in 1944 vereeuwigen. De acteurs uit de film De Slag om de Schelde krijgen een plekje op de boulevard voor bioscoop CineCity XL in Vlissingen, het strijdtoneel van de veldslag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ceremonie vond plaats tijdens het Film by the Sea Festival.

2 dagen geleden
De Sierspeld in Oost-Souburg bestaat tien jaar

OOST-SOUBURG - Op Walcheren en in Zuid-Beveland heeft Anneke Bal-de Quelery (63) een flinke klantenkring, maar ze maakt ook regelmatig tijd vrij voor klanten die speciaal ‘van de overkant’ komen voor haar naai- en lockmachines. “Dozen schuiven kan iedereen, maar persoonlijke service en eerlijk ondernemerschap, daar rijden mensen graag voor om”.

2 dagen geleden
Film by the Sea in in volle gang

VLISSINGEN - Het jaarlijkse filmfestival Film by the Sea is in volle gang. Deze week staan er nog een aantal bijzondere gebeurtenissen op het programma van het festival.

3 dagen geleden
Eigen plek voor veteranen nu echt geopend

VLISSINGEN – Een eigen veteranencentrum in Zeeland. Na zeven jaar keihard werken ging de droom van John Kouters, voorzitter van Stichting Meijaard-Rijsdijk en Kees Jansen van het Veteranen Ontmoeting Centrum Zeeland afgelopen vrijdag dan echt in vervulling. Onder leiding van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Frank van Sprang werd het centrum aan de Faradayweg in Vlissingen onder grote belangstelling officieel geopend.

3 dagen geleden