Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanaf 29 juli kan er weer worden gegeten in de Lasloods. Voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn Michel Louws en Marianne Ombergen speciaal vanuit Nieuw-Zeeland naar Vlissingen te komen om te koken. 

“We komen hier speciaal voor terug naar Nederland”, vertelt Louws. “We hebben Zeeuwse roots en zijn zo’n veertien jaar geleden naar Nieuw-Zeeland verhuisd. Daar hebben we vijf jaar in de horeca gewerkt. Toen we zeven jaar geleden hier op vakantie waren hebben we Louk ontmoet en daaruit is onze samenwerking ontstaan.” Aanvankelijk was het pop-up restaurant in de zomermaanden gevestigd in de Timmerfabriek. Sinds een paar jaar is Peperkamp algemeen zaakvoerder van de Lasloods. “Ten opzichte van de Timmerfabriek beginnen we nu later in het seizoen maar blijven we wel langer open”, legt Peperkamp uit.

Twaalf gerechtjes
De formule die chef-kok Louws in de Lasloods hanteert is eenvoudig. “Iedereen krijgt twaalf gerechtjes”, legt Louws uit. “Het zijn vier sessies met steeds drie gerechten: groente, vlees en vis. En de laatste sessie bestaat uit één kaasgerecht en twee zoete gerechten. Ik probeer zoveel mogelijk met seizoensgebonden producten te werken, die zijn het lekkerst. Een lekkere sojasaus uit Japan zou ik nog wel kunnen gebruiken maar een Argentijnse steak dan weer niet. Het zijn gewoon leuke en verrassende gerechten. Eigenlijk kan het helemaal niet qua prijs, maar ja...”. De drank wordt net als andere jaren verzorgd door wijnhandel Kunst van Michel Kunst en 12% of meer van Monique Vreeke. Louws: “Ik werk ieder jaar met dezelfde leveranciers. Dat werkt het beste, je kent elkaar en raakt op elkaar ingespeeld. Zo krijgen we ook exclusieve producten, het is allemaal net iets anders. Dan doen we niet omdat we zo graag anders willen zijn maar om het lekker te laten zijn.”

Anderhalve meter
Door de coronamaatregelen is het wel een andere editie van het pop-up restaurant dan andere jaren. Peperkamp: “We hebben geen terras dit jaar. Het is geen passantenterras en als je mensen wilt trekken dan moet je wel iets organiseren. Alle entertainment is niet toegestaan, we mogen nog geen bandje laten spelen dus hebben we dit jaar geen terras.” Binnenin de Lasloods moet rekening worden gehouden met de anderhalve meter-regel. “Maar zelfs dan kunnen we nog plaats bieden aan zo’n honderd man”, aldus Peperkamp. “Andere activiteiten kunnen nu niet. Een fout kerstfeest voor 1500 man zit er nu gewoon niet in. Cuisine Machine kan ook allemaal nog niet. Ik denk zelfs dat niet dat er nog grote concerten gaan plaatsvinden dit jaar, maar dat is een gevoel.”

Vast krachten
Hoewel de horeca te kampen heeft met personeelstekorten heeft Peperkamp daar geen last van. “We werken met een vast team van vijf man. Verder krachten die gelukkig ieder jaar weer terugkomen”. Het team is blij dat ze weer gasten kunnen ontvangen. Eind vorig jaar konden er nog wel afhaalmenu’s worden afgehaald in de Lasloods die daarvoor was omgebouwd tot een soort drive-inn. Het pop-up restaurant opent op donderdag 29 juli en blijft geopend tot en met de herstvakantie. “Tenminste, als de coronamaatregelen blijven zoals ze nu zijn en er geen nieuwe verzwaring komt”, besluit Peperkamp.

Meer uit Vlissingen

Extra geld voor woningen Scheldekwartier

VLISSINGEN - De Provincie verleent ruim 1,5 miljoen euro subsidie voor vijf gebiedsgerichte projecten voor verbetering van de woningvoorraad. Het gaat om vervangende nieuwbouw of het veranderen van gebouwen in woningen. Deze subsidie draagt bij aan de realisatie van in totaal 215 nieuwe woningen in de gemeenten Goes, Middelburg, Terneuzen, Sluis en Vlissingen. 

14 uur geleden
Burgemeester en kinderen ontbijten samen in stadhuis

VLISSINGEN – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Er wordt zelfs door het kabinet overwogen om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Van den Tillaar en Wethouder Portier vanochtend samen met 18 kinderen van Archipelschool de Branding.

1 dag geleden
Onderzoek naar hergebruik gezuiverd afvalwater bij RZWI in Ritthem

RITTHEM - Wat is er nodig als je gezuiverd afvalwater, effluent, uit een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RZWI) zoals in Ritthem wil hergebruiken in de land- en tuinbouw? Dat onderzoekt een consortium onder leiding van Wageningen University & Research met onder meer waterschap Scheldestromen, HZ University of Applied Sciences en PureBlue. Voor de nazuivering van het water is dinsdag 4 oktober een speciale container met meet- en zuiveringsapparatuur van PureBlue uit Kapellebrug op het terrein van de RZWI geplaatst.  

1 dag geleden
‘Na 34 jaar vind ik Vlissingen nog steeds mooi’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend

OOST-SOUBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland en wethouder Coen Bertijn van de gemeente Vlissingen hebben donderdag de nieuwe rotonde bij de N662 en A58 tussen Oost-Souburg en Ritthem geopend. 

6 dagen geleden
‘Je hoeft maar ergens te lopen of je ziet een bekende’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 week geleden
Opbrengst Outrun CF 2022

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

1 week geleden