Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ensemble Fuse op Abdijplein tijdens het Zeeland Nazomerfestival

Ensemble Fuse op Abdijplein tijdens het Zeeland Nazomerfestival

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival kiest voor een andere opzet van de concerten op het Abdijplein. Silvie Dess, directeur van het ZNF, heeft enkele Zeeuwse organisaties waaronder de Spot en de Zeeuwse Concertzaal benaderd met de vraag om mede invulling te geven aan de programmering van het Abdijplein.

De Zeeuwse Concertzaal heeft het ensemble Fuse uitgenodigd een concert te geven op woensdagavond 31 augustus. Aanvang is 21.00 uur met een voorprogramma vanaf 20.00 uur. De entree is gratis. 

Wat ongewoon
Vergeet alle vooroordelen over klassieke muziek. Muziekensemble Fuse gooit het over een andere boeg. Fuse is wat je noemt een crossover muziekensemble. De zes musici spelen zowel klassieke muziek als jazz en wereldmuziek, waarmee ze al menig podia wisten te veroveren. Fuse heeft een wat ongewone bezetting: een strijkkwartet, aangevuld met een contrabassist en een percussionist. Het ensemble is vooral bekend geworden als de huisband van het televisieprogramma Podium Witteman. De stijl van zes vrienden prikkelt en schuurt; de vonken vliegen ervan af. Van Maurice Ravel tot Miles Davis en van Nils Frahm tot Simeon ten Holt: het gezelschap weet alles eigen te maken.

Het programma van het Zeeland Nazomerfestival op het Abdijplein in Middelburg gaat op zaterdag 27 augustus van start met een optreden van De Toegift en Het Zesde Metaal. Het volledige programma staat op de website van ZNF.

Meer uit Middelburg

Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

2 uur geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

1 dag geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

1 dag geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

1 dag geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden