Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelsen keren terug naar pub voor circa 8,5 miljoen liter bier

Engelsen keren terug naar pub voor circa 8,5 miljoen liter bier

LONDEN (ANP) - Engelsen keren zaterdag massaal terug naar de pubs die meer dan drie maanden lang gesloten zijn geweest wegens het coronavirus. Britse media schatten dat er zaterdagavond 15 miljoen 'pints' aan bier over de toonbank gaan. Het gaat om circa 8,5 miljoen liter bier dat als het aan de coronaregels ligt, niet aan de bar moet worden geconsumeerd, maar op plaatsen waar ruimte is om afstand van elkaar te houden.

The Daily Mail toont beelden van grote groepen bierdrinkers die zich ook buiten op straat niet aan die afstandsregel houden, maar opeengepakt voor de camera proosten. Een groep drinkers heeft voor de foto wel voorzorgsmaatregelen genomen en zit vlakbij elkaar aan een tafeltje in een pub in speciale beschermde witte pakken met mutsen en maskers. Maar voor de 'pints' in hun handen zal het mondmasker waarschijnlijk hebben moeten wijken.

In de pubs is veel veranderd. Zo mogen er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal gasten naar binnen en is livemuziek niet toegestaan. Ongeveer 23.000 cafés hebben de deuren zaterdag weer geopend. Aan de oproep van de regering afstand van elkaar te bewaren, lijkt op veel plaatsen geen gehoor te worden gegeven. Wel mogen groepjes samen uit, maar de groepjes moeten zeker een meter van elkaar verwijderd blijven.

Voor sommige pubs stonden om 07.00 uur 's morgens al voor de opening klanten te wachten tot de deuren opengingen. Het enthousiasme wordt vermoedelijk iets getemperd door de hogere prijzen van de consumpties. In de horeca proberen ondernemers de in de lockdown verloren inkomsten nu een beetje te compenseren met hogere prijzen. Maar volgens deskundigen komt dat dit jaar niet meer goed. De meeste pubs zouden in de komende 12 maanden geen winst meer kunnen maken.

Meer uit Buitenland

Bron: voorstel staakt-het-vuren Gaza gaat uit van 40 dagen

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Palestijnse beweging Hamas heeft een ontwerpvoorstel ontvangen voor een staakt-het-vuren met Israël, stelt een bron van persbureau Reuters. Het conceptvoorstel gaat uit van een aanvankelijke periode van veertig dagen waarin alle militaire operaties tijdelijk worden gestopt.

51 minuten geleden
Media: Israëlische soldaten doden drie Palestijnen op Westoever

RAMALLAH (ANP/RTR) - Drie Palestijnen zijn dinsdag in de vroege ochtend gedood door Israëlische soldaten tijdens gevechten op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Ook raakten volgens de krant The Jerusalem Post drie Palestijnen gewond.

1 uur geleden
Biden heeft 'hoop' dat staakt-het-vuren in Gaza over week start

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft "hoop" dat volgende week maandag, op 4 maart, een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas van start kan gaan. Op bezoek in New York zei hij maandag dat zijn nationale veiligheidsadviseur hem heeft verzekerd dat "we dichtbij zijn", maar "nog niet klaar".

4 uur geleden
Ryan Gosling gaat I'm just Ken live zingen bij de Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan Gosling gaat het nummer I'm just Ken uit de film Barbie live zingen bij de Oscars. Dat meldt Variety maandag. Er werd al weken gespeculeerd of de acteur het nummer, dat hij in de film zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

9 uur geleden
Op zijn kant liggende Odysseus stuurt eerste beelden van de maan

HOUSTON (ANP/AFP) - Maanlander Odysseus heeft zijn eerste beelden van de maan gestuurd, meldt het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines. De beelden zijn van het zuidelijkste punt op de maan dat een voertuig ooit heeft bereikt.

10 uur geleden
Israël informeert internationaal hof over voorkomen genocide Gaza

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag laten weten hoe de strijdkrachten genocide onder Palestijnen in de Gazastrook voorkomen. De Israëlische regering reageert hiermee op een tussentijdse uitspraak van het hof, nadat Zuid-Afrika de kwestie had aangekaart en Israël van volkerenmoord had beschuldigd.

11 uur geleden
Rusland meldt drie burgerdoden door droneaanval op Belgorod

BELGOROD (ANP/RTR) - Door een Oekraïense droneaanval op Belgorod zijn drie burgers omgekomen en drie anderen gewond geraakt, meldt de gouverneur van de Russische regio, Vjatsjeslav Gladkov. De drone raakte een auto.

12 uur geleden