Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelse finale Champions League mogelijk toch in Portugal

Engelse finale Champions League mogelijk toch in Portugal

LONDEN (ANP) - De finale van de Champions League wordt eind deze maand mogelijk opnieuw in Portugal gespeeld. Dat melden Britse media. In de finale staan met Chelsea en Manchester City twee Britse clubs waardoor verplaatsing naar Londen een optie leek. Maar eerste gesprekken tussen de UEFA en de Britse autoriteiten hebben geen resultaat opgeleverd. Porto of opnieuw Lissabon, waar vorig jaar het toernooi vanaf de kwartfinales in een bubbel werd afgewerkt, zijn alternatieve locaties.

De Engelse eindstrijd staat nog voor 29 mei in Istanbul op de agenda, maar Turkije is door Groot-Brittannië aangemerkt als hoogrisicogebied vanwege corona. Daardoor kunnen reizigers uit Engeland de finale in Istanbul niet bijwonen.

De UEFA zei vorige week nog te mikken op minimaal 4000 fans van zowel Chelsea als Manchester City bij de finale. Daarnaast moet de eindstrijd wat de UEFA betreft ook bijgewoond kunnen worden door tal van officials, sponsoren, tv-personeel en andere mediavertegenwoordigers.

Coronaregels

Op het imposante Wembley in Londen zou er voldoende plek zijn om iedereen coronaproof te ontvangen, maar in dat geval dienen de Britse autoriteiten de buitenlandse bezoekers nogal wat dispensaties te verlenen op coronagebied. Vooral de door de UEFA gewenste vrijstellingen van de Britse quarantaineregels vormen naar verluidt nog een flink obstakel in de onderhandelingen over een verplaatsing van de finale naar Wembley.

In Portugal, dat door de Britse overheid als laagrisicogebied wordt gezien, zijn de coronaregels aanzienlijk minder streng. Britse fans mogen onder bepaalde voorwaarden naar het Zuid-Europese land afreizen en hoeven bij terugkeer niet in quarantaine. De UEFA kan in Porto of Lissabon haar andere gasten waarschijnlijk ook beter van dienst zijn. Daardoor grijpt het 'logische' Londen wellicht toch nog naast de CL-finale. De UEFA neemt mogelijk dinsdag een definitief besluit.

Meer uit Voetbal

Bayer Leverkusen vier dagen na landstitel verder in Europa League

LONDEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich, vier dagen na het veroveren van de Duitse landstitel, verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League. De kampioen speelde in Londen met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Invaller Jeremie Frimpong, na de rust in de ploeg gekomen, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

17 minuten geleden
Liverpool kan 3-0-zege van Atalanta niet wegpoetsen in EL

BERGAMO (ANP) - Liverpool FC is er niet in geslaagd om de 3-0-nederlaag tegen Atalanta weg te poetsen. De ploeg van de basisspelers Cody Gakpo en Virgil van Dijk won weliswaar met 1-0 in Bergamo, maar plaatste zich niet voor de halve finale van de Europa League.

28 minuten geleden
Aston Villa schakelt Lille na strafschoppen uit in Europa

LILLE (ANP) - Aston Villa heeft LOSC Lille na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. Villa-keeper Emiliano Martínez stopte de beslissende penalty, terwijl hij vlak daarvoor zijn tweede gele kaart had gekregen.

1 uur geleden
Duitsland en Italië voor op Engeland in strijd om extra CL-ticket

DEN HAAG (ANP/RTR) - Italië en Duitsland lijken de twee extra Champions League-plekken voor volgend seizoen te bemachtigen. Tot woensdag lag de strijd om de tweede plek op de coëfficiëntenlijst van dit seizoen van de UEFA nog open, maar door de uitschakeling van zowel Manchester City als Arsenal heeft Duitsland een duidelijke voorsprong genomen op Engeland. Italië is met afstand de nummer 1 op de lijst.

8 uur geleden
PSV gaat samenwerking aan met Adelaide United uit Australië

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat samenwerken met de Australische voetclub Adelaide United FC. Het is onder meer de bedoeling dat jonge spelers van de nummer 8 van de A-League komen meetrainen in Eindhoven en misschien zelfs spelen. Verder willen de twee clubs "op en buiten het veld" kennis uitwisselen, meldt PSV op de website.

12 uur geleden
Clubicoon De Rossi ook volgend seizoen trainer AS Roma

ROME (ANP) - Clubicoon Daniele De Rossi blijft ook komend seizoen de trainer van AS Roma. Dit hebben clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin besloten na de goede prestaties van de Romeinen sinds januari, toen de oud-voetballer het als coach overnam van de Portugees José Mourinho. Roma is sindsdien gestegen van de negende naar de vijfde plaats.

13 uur geleden
Trainer Guardiola verwijt 'uitmuntend' City niets na CL-exit

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City-trainer Pep Guardiola verwijt zichzelf en zijn ploeg niets na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. "We speelden uitmuntend op alle vlakken, zowel verdedigend als aanvallend. En eigenlijk ook op het gebied van passie en eigenlijk al het andere. Helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is", zei de Spanjaard na de nederlaag via strafschoppen (4-3) in de kwartfinales.

15 uur geleden