Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelse finale Champions League mogelijk toch in Portugal

Engelse finale Champions League mogelijk toch in Portugal

LONDEN (ANP) - De finale van de Champions League wordt eind deze maand mogelijk opnieuw in Portugal gespeeld. Dat melden Britse media. In de finale staan met Chelsea en Manchester City twee Britse clubs waardoor verplaatsing naar Londen een optie leek. Maar eerste gesprekken tussen de UEFA en de Britse autoriteiten hebben geen resultaat opgeleverd. Porto of opnieuw Lissabon, waar vorig jaar het toernooi vanaf de kwartfinales in een bubbel werd afgewerkt, zijn alternatieve locaties.

De Engelse eindstrijd staat nog voor 29 mei in Istanbul op de agenda, maar Turkije is door Groot-Brittannië aangemerkt als hoogrisicogebied vanwege corona. Daardoor kunnen reizigers uit Engeland de finale in Istanbul niet bijwonen.

De UEFA zei vorige week nog te mikken op minimaal 4000 fans van zowel Chelsea als Manchester City bij de finale. Daarnaast moet de eindstrijd wat de UEFA betreft ook bijgewoond kunnen worden door tal van officials, sponsoren, tv-personeel en andere mediavertegenwoordigers.

Coronaregels

Op het imposante Wembley in Londen zou er voldoende plek zijn om iedereen coronaproof te ontvangen, maar in dat geval dienen de Britse autoriteiten de buitenlandse bezoekers nogal wat dispensaties te verlenen op coronagebied. Vooral de door de UEFA gewenste vrijstellingen van de Britse quarantaineregels vormen naar verluidt nog een flink obstakel in de onderhandelingen over een verplaatsing van de finale naar Wembley.

In Portugal, dat door de Britse overheid als laagrisicogebied wordt gezien, zijn de coronaregels aanzienlijk minder streng. Britse fans mogen onder bepaalde voorwaarden naar het Zuid-Europese land afreizen en hoeven bij terugkeer niet in quarantaine. De UEFA kan in Porto of Lissabon haar andere gasten waarschijnlijk ook beter van dienst zijn. Daardoor grijpt het 'logische' Londen wellicht toch nog naast de CL-finale. De UEFA neemt mogelijk dinsdag een definitief besluit.

Meer uit Voetbal

Coach van Sevilla verwacht 'zware wedstrijd' bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Coach José Luis Mendilibar van Sevilla FC verwacht een zware wedstrijd tegen PSV in de Champions League. De Spaanse ploeg en de Eindhovenaren ontmoeten elkaar dinsdag in het Philips Stadion.

1 uur geleden
Coach Bayern München verdedigt meetrainen van Boateng

KOPENHAGEN (ANP) - Coach Thomas Tuchel van Bayern München heeft aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen de kritiek op het meetrainen van Jérôme Boateng gepareerd. De oud-speler van de Duitse club houdt bij zijn voormalige werkgever zijn conditie op peil. Maar hij is niet onomstreden vanwege de slepende rechtszaak rond de mishandeling van zijn ex-vriendin. Het hooggerechtshof in Beieren heeft het vonnis tegen hem onlangs vernietigd en de zaak terugverwezen naar een lagere rechtbank.

2 uur geleden
RKC-doelman Vaessen bedankt medisch personeel en supporters

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft het medisch personeel bedankt voor het snelle handelen na de ongelukkige botsing tijdens het duel met Ajax van afgelopen zaterdag. Ook bedankte hij in een open brief op social media zijn collega's en de supporters voor alle steunbetuigingen.

3 uur geleden
Media: Spaanse voetbalsters bevestigen opgedrongen kus Rubiales

MADRID (ANP) - Drie speelsters van de Spaanse nationale ploeg hebben voor de rechter verklaard dat Jennifer Hermoso tegen haar wil op haar mond werd gezoend door Luis Rubiales, de inmiddels opgestapte voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Dat melden diverse media in Spanje. Alexia Putellas, aanvoerder Irene Paredes en Misa Rodríguez legden een verklaring af in het onderzoek naar Rubiales. Hij kuste Hermoso tijdens de huldiging van het WK, waar Spanje ten koste van Engeland de titel veroverde.

5 uur geleden
Barcelona legt talentvolle voetballer Yamal langer vast

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft de talentvolle voetballer Lamine Yamal langer vastgelegd. De 16-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2026 getekend bij de Spaanse club. In het contract is een afkoopsom van 1 miljard euro opgenomen. Dat deed Barcelona eerder ook bij Alejandro Balde, een ander toptalent.

7 uur geleden
Ten Hag overweegt rentree Antony tegen Galatasaray

MANCHESTER (ANP) - Coach Erik ten Hag overweegt Antony dinsdag zijn rentree te laten maken bij Manchester United in de wedstrijd in de Champions League tegen Galatasaray. De Braziliaanse voetballer was een aantal weken afwezig bij zijn Engelse club omdat zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin hem had beschuldigd van mishandeling. In afwachting van het onderzoek naar de zaak speelde en trainde de oud-speler van Ajax niet mee.

7 uur geleden
Meespelen PSV'er Schouten tegen Sevilla nog onzeker

EINDHOVEN (ANP) - PSV-coach Peter Bosz kan nog niet zeggen of Jerdy Schouten dinsdag kan starten in het Champions Leagueduel met Sevilla. De van Bologna overgekomen middenvelder miste de laatste twee competitieduels van de Eindhovenaren. Schouten was niet wedstrijdfit, was de verklaring.

7 uur geleden