Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

Energiebespaaractie voor huurders in Goes en Borsele

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen.

Zo geven woningcorporatie Beveland Wonen en de twee gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie. “We zien dat steeds meer huishoudens last hebben van de oplopende energiekosten”, zegt Peter Bevers, bestuurder van Beveland Wonen. “Bewoners kunnen met de bespaarkaart voor maximaal 80 euro aan energiebesparende producten shoppen. Ze kunnen ook geld terugvragen van onlangs gekochte energiebesparende producten.”

Borsele en Goes hebben een subsidie aangevraagd waardoor alle huurders de bespaarkaart konden ontvangen, aldus de Borselse wethouder Arno Witkam. De Goese wethouder Joan Veldhuizen hoopt dat zoveel mogelijk huurders ervan gebruik maken. “Vorig jaar was er een vergelijkbare regeling voor woningeigenaren en ik ben blij dat we dit nu ook voor huurders kunnen doen. In de eerste week van de actie zijn er al ruim 1.200 bespaarkaarten ingeleverd. Het is fijn dat de actie goed wordt ontvangen.’’

Overige Bevelandse huurders

Voor huurders van Beveland Wonen in de gemeenten Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal doet de woningcorporatie zelf een duit in het zakje. Bevers: “Huurders helpen met energiebesparing vinden wij erg belangrijk. Daar investeren wij graag in. Begin 2023 ontvangen daarom alle overige Bevelandse huurders ook een bespaarkaart.”
De actie voor Goes en Borsele loopt tot het subsidiebudget op is, en uiterlijk tot en met 30 november. Meedoen kan via: www.duurzaambouwloket.nl.

Meer uit Beveland

Steuntje in de rug voor Bevelandse huurders

GOES/HEINKENSZAND - Huurders in de gemeenten Goes en Borsele hebben een bespaarkaart ter waarde van tachtig euro ontvangen. Met deze actie geven woningcorporatie Beveland Wonen en de beide gemeenten huurders een steuntje in de rug bij het besparen van energie.

2 uur geleden
Politie rondt onderzoek naar gevonden lichamen af, geen aanwijzing voor misdrijf

RILLAND - De politie heeft het onderzoek na het aantreffen van twee levenloze lichamen in het water aan de Bathseweg bij Rilland afgerond. ‘Er zijn geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf of dat er andere personen betrokken zijn bij het overlijden van de twee mannen uit Lewedorp’, laat de politie vrijdag weten.

3 uur geleden
Burgemeester Borsele: ‘We willen niet dat dorpen straks verstikken’

HEINKENSZAND - Het voorlopig besluit over twee nieuwe kerncentrales in Nederland is uitgesteld, omdat de plannen, met daarin Borssele als locatie, dinsdag zijn uitgelekt. Waarschijnlijk beslist het kabinet nu volgende week vrijdag. 

5 uur geleden
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

GOES - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Goes haalden samen € 31884 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

5 uur geleden
Benefiet voor stichting Goese Els van Teijlingen

GOES - Voor de zesde keer organiseert stichting de Figurant in Goes het benefietconcert ‘Goes geeft thuis’ voor het goede doel. Donderdagavond 8 december treden in theater de Mythe in Goes verschillende muzikanten op.

7 uur geleden
Nieuwe locatie voor De Vossenhoek Caravan & Recreatie

RUCPHEN - De Vossenhoek Caravan & Recreatie uit Rucphen gaat verhuizen. Per 1 januari is de kampeerspecialist te vinden op Bedrijvenpark Borchwerf II in Oud Gastel. Sinds 2006 zijn ondernemers Ruud Bakker en Theo de Jong eigenaars van Mobiledrôme & Partners. Bij dit campercentrum krijgt het iconische bedrijf uit Rucphen haar nieuwe onderkomen. Voor onderhoud en reparatie aan caravan of kampeerauto blijven klanten welkom bij Het Technocenter aan de Korte Hei in Rucphen.

7 uur geleden
Weerbericht: Koud Sinterklaasweekend voor Heerlijk Avondje

Het eerste weekeinde van december verloopt licht winters. ‘De bewolking overheerst, soms schijnt de zon en het blijft droog’, voorspelt weerbureau Weeronline. 

8 uur geleden