Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eneco verlaagt energietarieven fors, nog wel boven prijsplafond

Eneco verlaagt energietarieven fors, nog wel boven prijsplafond

ROTTERDAM (ANP) - Energieleverancier Eneco verlaagt de variabele tarieven per 1 maart fors voor een deel van zijn klanten. Maar de prijzen blijven nog wel boven het prijsplafond. Voor hun verbruik boven de grens van het prijsplafond gaan huishoudens over ruim een maand wel ruim 40 procent minder betalen dan nu het geval is, meldt Eneco.

Volgens Eneco gaan de nieuwe tarieven, die gelden voor een derde van de klanten met een variabel contract, in principe voor drie maanden gelden. Voor een kubieke meter gas gaan deze huishoudens boven het prijsplafond een tarief van 1,83 euro per kubieke meter gas betalen, een kilowattuur elektriciteit gaat 46 eurocent kosten. Voor verbruik onder het prijsplafond heeft de overheid sinds begin deze maand een maximum gesteld van 1,45 euro per kuub gas en 40 cent per kilowattuur stroom. Dat is het tarief dat de meeste huishoudens met een variabel contract nu betalen.

Eneco zegt, gezien de dalende prijzen bij de inkoop van energie, te hopen dat de tariefverlagingen door kunnen gaan. Volgens de leverancier is dit de vijfde maand op rij waarin er een tariefverlaging voor klanten komt.

Ook andere leveranciers, waaronder Vattenfall, verwachten binnenkort hun hoge tarieven naar beneden bij te stellen. Essent heeft hier eind volgende maand meer duidelijkheid over. Het kleinere Budget Energie meldde eerder deze maand al dat het zijn tarieven verlaagt tot onder het prijsplafond.

Meer uit Financieel

Weer veel aandacht voor banken in nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat de aanstaande beursweek opnieuw uit naar de bankensector. Na de redding van Credit Suisse via een overname door UBS leek de rust rond bankenaandelen vorige week weer wat teruggekeerd, maar vrijdag nam de nervositeit weer toe. Aandelen van Deutsche Bank gingen toen onderuit na het nieuws dat het fiks duurder was geworden om je in te dekken tegen wanbetaling door de Duitse kredietverstrekker.

27 minuten geleden
Deutsche Bank en fondsen leggen ruzie over Madoff-miljoenen bij

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft een schikking getroffen met twee fondsen over een claim bij megafraudeur Bernard Madoff. De bank en de fondsen ruzieden jarenlang over wie het recht had om 1,6 miljard terug te eisen van Madoffs failliete bedrijf, maar dat conflict is nu bijgelegd.

1 uur geleden
Oekraïense centrale bank belooft einde aan geldpers voor overheid

LONDEN (ANP) - De Oekraïense centrale bank zal niet langer geld printen voor de regering om daarmee de oorlog tegen Rusland te financieren. Die noodgreep aan het begin van de oorlog was "gevaarlijk", zegt gouverneur Andrey Pyshniy van de Nationale Bank van Oekraïne tegen de Financial Times.

2 uur geleden
Vertraagde en geannuleerde vluchten Lufthansa door storing

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een storing op de website van Lufthansa heeft zondag voor vertragingen en uitval van vluchten gezorgd op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van Duitsland. De technische problemen, die volgens een woordvoerster goeddeels zijn verholpen, maakten het moeilijker voor passagiers om in te checken via de site en bij incheckbalies.

4 uur geleden
Topvrouw Shell Nederland: gasveld Groningen kan dit jaar dicht

AMSTERDAM (ANP) - Het gasveld in Groningen moet al dit jaar volledig dicht, vindt topvrouw Marjan van Loon van Shell Nederland. Op dit moment levert het gasveld nog minimale hoeveelheden gas om de boorputten bruikbaar te houden, maar dat is volgens haar niet nodig. "Het kan en het moet, dus het veld moet dicht", zei Van Loon in het programma WNL Op Zondag

4 uur geleden
Onderzoek: Duitsers kiezen weer vaker voor benzineauto

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Benzineauto's winnen weer aan populariteit bij Duitsers die overwegen om een nieuwe wagen te kopen, terwijl veel beleidsmakers in Europa hun hoop vestigen op elektrische auto's om klimaatdoelen te halen. Hybride en volledig elektrische auto's waren juist minder gewild in Duitsland dan een jaar eerder.

5 uur geleden
IMF-topvrouw ziet grotere risico's voor financiële stabiliteit

BEIJING (ANP) - De sterk gestegen rentes hebben de risico's voor de financiële stabiliteit duidelijk vergroot, zei topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Autoriteiten in onder andere Zwitserland en de Verenigde Staten hebben na het omvallen van banken weliswaar ingegrepen om al te grote chaos te voorkomen, maar de gebeurtenissen van de afgelopen weken "onderstrepen het belang van waakzaamheid".

6 uur geleden