Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Endura Event for Casper weer naar andere datum

Endura Event for Casper weer naar andere datum

ARNEMUIDEN - Nadat het Endura Event for Casper al 2 keer werd uitgesteld door tegenvallende corona-ontwikkelingen, dacht de organisatie met 4 juli een redelijk veilige datum te hebben. Bovendien namen de leden van de organisatie hierover in een vroeg stadium (eind april) een beslissing, zodat dit ook naar andere organisatoren duidelijkheid schepte. Helaas werden zij kortgeleden geconfronteerd met het besluit van de organisatoren om op dezelfde dag hun fietsevenement te organiseren. 

Door dit besluit verwachten zij aanzienlijk minder deelnemers voor hun Endura Event. Dit zou automatisch minder inkomsten betekenen voor Support Casper en de strijd tegen alvleesklierkanker. Ze hebben daarom de datum heroverwogen en besloten het Endura Event for Casper per direct te verplaatsen naar zondag 5 september a.s. Ze hopen dat de organisatoren van andere goede-doelen-fietsevenementen hier nu rekening mee willen houden en elkaar zo versterken.

Agenda erbij pakken
De belangrijkste programmaonderdelen zijn; 2 of 3 toertochten voor de racefietsers. Daarnaast hopen ze dat ook deze nieuwe datum Steven Rooks bereid blijft een clinic te verzorgen. Over een aantal verrassende onderdelen beraden zij zich nog. Daarom hun verzoek om de agenda erbij te pakken, 4 juli te schrappen en te wijzigen in: Endura Event for Casper 5 september.

Oranjeplaat Event
Het Oranjeplaat Event for Casper blijft staan op zaterdag 25 september. Het programma bestaat hier uit een verrassende en mooie recreatieve toertocht van 30 km, een toertocht voor de racefietsers van 60 km, een voor Zeeland unieke tijdrit van 16 km en ook hier komt Steven Rooks weer opdragen met een clinic. Ze hebben ook hier nog meer in petto, maar daarover later meer.

Meer informatie
Info over beide Events via de volgende links: www.endurasport.nl of https://www.supportcasper-acties.nl/team/wij-gaan-premiesprinten-voor-casper Nu al opgeven of meer informatie? Stuur dan voor het Endura Event een mailtje naar: info@endurasport.nl en voor het Oranjeplaat Event naar Caspers.Peloton.Zeeland@gmail.com.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Vlissingen

Museum Scheldewerf gaat weer open

VLISSINGEN - Het Museum Scheldewerf gaat met ingang van 11 augustus weer open. Het museum is dat geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur. Museum Scheldewerf was lange tijd gesloten vanwege de coronamaatregelen.Het museum dat geheel door vrijwilligers overeind worden gehouden is bezig met een inzamelingsactie om het pand te kunnen kopen van de gemeente en het zo voor de toekomst te behouden. Van de benodigde 100.000 euro is inmiddels een bedrag van 83.000 euro toegezegd door donateurs. De medewerkers van het museum hopen ook de laatste 17.000 euro nog gesponsord te krijgen.

17 uur geleden
Er kan weer gegeten worden in de Lasloods

VLISSINGEN - Vanaf 29 juli kan er weer worden gegeten in de Lasloods. Voor het zevende achtereenvolgende jaar zijn Michel Louws en Marianne Ombergen speciaal vanuit Nieuw-Zeeland naar Vlissingen te komen om te koken. 

1 dag geleden
Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel staat te koop

VLISSINGEN - De Rooms-Katholieke kerk aan de Singel en de naastgelegen pastorie staan te koop. Zowel de kerk als de pastorie hebben te kampen met flink wat achterstallig onderhoud. De Heilige Maria Parochie Walcheren is nog op zoek naar de passende ruimte om met ingang van volgend jaar kerkdiensten in Vlissingen te blijven houden.

2 dagen geleden
Vlissingse geslagen bij poging tot straatroof, politie zoekt getuigen

VLISSINGEN - Op de kruising van de Bloemenlaan met de President Rooseveltlaan in Vlissingen probeerde een man zaterdagavond de tas van een fietsster te stelen. De 47-jarige vrouw uit Vlissingen is hierbij flink geslagen, aldus de politie. Zij vraagt getuigen zich te melden.

2 dagen geleden
‘Het kroegleven in Vlissingen vond ik altijd wel gezellig’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.DOOR HELGE PRINSENFrans ‘Rooie Frans’ Schrijnemakers (79). Samenwonend. Geboren in Roermond. Van beroep landmeetkundige. “Maar het laatste wat ik deed was een hotelletje in Middelburg”.“Zelf heb ik 23 jaar in jachthaven Michiel de Ruyter gewoond. Ook de halve wereld afgezeild. Een boot is een ideaal huis. Je hebt alle vrijheid en kunt weg wanneer je zin hebt.”“Mooiste was dat je na terugkomst van een reis weer de haven binnenvoer. Vanwege mijn gezondheid heb ik helaas een punt achter het zeilen moeten zetten. Was wel een klap.”“Het kroegleven in Vlissingen vond ik altijd wel gezellig. Soif. Flying Dutchman. Astoria. Leuke tenten. Op cultureel gebied het straatfestival. De tijd nog van Verhagen en Deelder.” “Vorig jaar augustus kwam ik over uit de Filipijnen waar ik woon. Voor een maand. Maar toen kwam de lockdown. Kon niet meer terug. Nog steeds. Zit ‘gevangen’ in Vlissingen”.“Heb daarom een ‘weggooiauto’ gekocht. Om een beetje mobiel te zijn voor zolang ik hier nog ben. Verder hou ik van cryptogrammen, sudoku’s en muziek. Jazz. Mahler. Bach.” “Gelukkig mag ik het huis van een oude Engelse zeilvriend gebruiken. Mijn nabije toekomst hangt af van dat klotevirus. Ja, natuurlijk. Als ik morgen een ticket krijg, ben ik weg.”[n]

2 dagen geleden
Eigenaar krijgt Middelburgse fietsendief te pakken

OOST-SOUBURG - Een inwoner van Groot-Abeele heeft donderdagavond de dief van zijn fiets te pakken gekregen. Deze Middelburger is overgedragen aan de politie.

6 dagen geleden
‘Ik ben veel bezig met het klimaat en zo’

VLISSINGEN – Het jongeren campagneteam van Schoon Zeeland gaat de komende weken naar strandbezoekers toe om hen welkom te heten en informatie te geven over zwerfafval. De aftrap was vrijdag op het Nollestrand in Vlissingen. Het team is van woensdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur aanwezig.

1 week geleden