En weer geen besluit over marinierskazerne Vlissingen

Gepubliceerd op  6 juni 2019 - 10:20 4 reacties Samen met De Bode
VLISSINGEN - Opnieuw is de gunning voor de bouw van de voorbereidende werkzaamheden voor de marinierskazerne in Vlissingen opgeschort.
En weer geen besluit over marinierskazerne Vlissingen

Tot uiterlijk 1 juli 2020 valt er geen besluit. Dat zegt staatssecretaris Barbara Visser van Defensie in een brief aan het college van Gedeputeerde Staten en het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Vlissingen.

Ze zou de werkzaamheden op 1 juli gunnen. Het is de vierde keer dat het besluit is uitgesteld.

Vertraging

Visser zegt de zorgen over de vertraging van het project te delen met de Zeeuwen. Mogelijkheden om alles te versnellen ziet ze niet. Ze heeft immers een toezegging aan de Tweede Kamer gedaan om geen onomkeerbare stappen te nemen totdat alle gevolgen duidelijk zijn voor de mariniers en over de verhuizing in de kamer is gesproken.

Commissie

In augustus 2018 is een tijdelijke medezeggenschapscommissie van mariniers in het leven geroepen. Over het advies van die commissie en dat van het commando zeestrijdkrachten buigt het ministerie zich momenteel. Bij elkaar kan het gevolgen hebben voor eisen aan en invulling van de nieuwe Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne in Vlissingen. Visser wil daarover nog in gesprek met de commissie.

Daarnaast loopt er een reorganisatie waardoor ook onduidelijkheden zijn.

Datum

De marinierskazerne is nu sowieso niet voor 2024 klaar. In de oorspronkelijke plannen moest de kazerne in januari van dit jaar de deuren hebben geopend.

Reacties (4)

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

PvI 2 maanden geleden
Als Barbara een bedrijf moest runnen was ze allang failliet maar met overheids geld kun je lekker stuntelen.
Reggaeton 4 life 2 maanden geleden
Goedzo oprotten en gauw. Van uitstel komt afstel. Moet ze hier niet eens meer hebben.
Mike1982 2 maanden geleden
Dat riepen ze vorig jaar ook.. 1 julie 2019.. Nu weer een jaar.. Mag nogal geld kosten bij Defensie.. Al 50 miljoen uitgegeven en nog niks bereikt. Diep triest. Beter hadden ze de nieuwe kazerne eerst deels gebouwd voordat ze de voormalige kazerne hadden gesloten. Nu alles aan het verpouperen en nog geen stap verder.
FoortdR 2 maanden geleden
Hoezo geen besluit? Uitstel is afstel!