Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

En weer geen besluit over marinierskazerne Vlissingen

En weer geen besluit over marinierskazerne Vlissingen

VLISSINGEN - Opnieuw is de gunning voor de bouw van de voorbereidende werkzaamheden voor de marinierskazerne in Vlissingen opgeschort.

Tot uiterlijk 1 juli 2020 valt er geen besluit. Dat zegt staatssecretaris Barbara Visser van Defensie in een brief aan het college van Gedeputeerde Staten en het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Vlissingen.

Ze zou de werkzaamheden op 1 juli gunnen. Het is de vierde keer dat het besluit is uitgesteld.

Vertraging

Visser zegt de zorgen over de vertraging van het project te delen met de Zeeuwen. Mogelijkheden om alles te versnellen ziet ze niet. Ze heeft immers een toezegging aan de Tweede Kamer gedaan om geen onomkeerbare stappen te nemen totdat alle gevolgen duidelijk zijn voor de mariniers en over de verhuizing in de kamer is gesproken.

Commissie

In augustus 2018 is een tijdelijke medezeggenschapscommissie van mariniers in het leven geroepen. Over het advies van die commissie en dat van het commando zeestrijdkrachten buigt het ministerie zich momenteel. Bij elkaar kan het gevolgen hebben voor eisen aan en invulling van de nieuwe Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne  in Vlissingen. Visser wil daarover nog in gesprek met de commissie.

Daarnaast loopt er een reorganisatie waardoor ook onduidelijkheden zijn.

Datum

De marinierskazerne is nu sowieso niet voor 2024 klaar. In de oorspronkelijke plannen moest de kazerne in januari van dit jaar de deuren hebben geopend.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

9 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

13 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden