Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Emballageactie levert ruim 686 euro op voor Tholen Sterk

Emballageactie levert ruim 686 euro op voor Tholen Sterk

THOLEN - Waar de affiches spraken over 2020 als jaar van groots havenfeest en herdenking van 75 jaar vrijheid, moet het er in 2022 nu toch eindelijk van komen: de Havendagen Tholen aan de mooie haven en het Kampement op de Oesterputten. Voor en achter de schermen wordt er nog steeds hard gewerkt aan de voorbereidingen. 

Een groot evenement als dit, kan niet bestaan zonder de ondersteuning van vrijwilligers en sponsors. Albert Heijn Tholen als hoofdsponsor en de vele andere sponsoren zijn onmisbaar wanneer de organisatie er een feest voor iedereen van wil maken. Er is immers zoveel te regelen en nodig wanneer er tienduizenden bezoekers verwacht worden. 

Praktisch actie
Een actie van Albert Heijn, maar gesteund door alle klanten was het inleveren van hun emballage bonnen. Deze kon men deponeren in een koker en met de opbrengst wordt de organisatie van het kampement ondersteund. Het kampement zal bestaan uit ruim 70 militaire voertuigen die op donderdag 9 en vrijdag 10 juni 2022 ook alle kernen van de gemeente zullen aandoen tijdens een rondrit.
In zowel Scherpenisse als Sint-Annaland wordt dan een lange stop gehouden en worden de deelnemers getrakteerd op een verzorgde maaltijd. ‘Deze emballage-actie zullen we zeker nog eens herhalen!’, aldus Jurgen Stroot, ‘Het zijn de kleine dingen die samen een grote bijdrage leveren’.
De penningmeester nam het bedrag van 686,45 euro dankbaar in ontvangst. ‘Iedereen heel erg bedankt! Het duurt nog een jaartje, maar we zullen tussendoor zorgen dat we elkaar niet vergeten’, zo belooft Ellen Boogaart.

Evenementen

Tholen Sterk gaat zich ook inzetten voor andere evenementen, zoals in aankomende september de Avond-4-Daagse. De stichting heeft de organisatie van dit wandelevenement vanaf dit jaar overgenomen. Onder het motto: “Tholen sport samen sterk” zal dit evenement plaatsvinden van maandag 13 tot en met donderdag 16 september. Inschrijven voor deelname aan de 3, 5 en 10 km routes kan via de website van Tholen Sterk: www.tholensterk.nl/avond4daagse. Voorinschrijven, individueel als per groep, is goedkoper dan op de dagen zelf. Tevens zijn er wisselbekers te winnen voor de leukste, origineelste herkenbare groep. Overigens krijgen alle deelnemers die de avond-4-daagse voltooien dit keer een medaille.

Een ander leuk en gezellig evenement voor alle leeftijden is de lampionnenoptocht, die ook weer op de agenda staat, namelijk op zaterdag 30 oktober, de dag dat Tholen 77 jaar vrijheid mag vieren.

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

9 uur geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

13 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

1 dag geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

1 dag geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden