Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Emanuel Martins Ferreira wint NK-B tafeltennis

Emanuel Martins Ferreira wint NK-B tafeltennis

ARNEMUIDEN - Op het Nederlands Kampioenschap voor B-spelers in Schiedam heeft Arnemuiden-speler Emanuel Martins Ferreira voor een daverende verrassing gezorgd. De speler - die vanaf deze week in competitieverband uitkomt in het 2e divisieteam van Arnemuiden - was als elfde geplaatst, maar versloeg favoriet na favoriet.

In de kwartfinale won Emanuel met 8-11 11-5 11-7 11-8 van de als eerste geplaatste Floris Zur Muhlen (SKF). In de halve finale moest de als tweede geplaatste Ivan Kahn (De Boer Taverzo) er met 11-6 11-9 5-11 13-15 11-8 aan geloven. In de finale rekende hij af met Hilversum-speler Arnoud Meijer: 6-11 11-5 118 12-10. Voor Hilversum was Emanuel een ware plaaggeest want hij won deze dag ook al van Meijers teamgenoten Elwin Huiden en Mick de Vette. Ferreira behaalde met deze winst een A-licentie.

Per toeval kwam Ferreira deze zomer bij Arnemuiden terecht. De geboren Rotterdammer, kind van Portugese ouders, speelde voor verschillende clubs in de randstad op ere- en eerste divisieniveau, maar was na een avontuur in Duitsland op zoek naar een nieuwe club. Dat zorgde voor dit seizoen voor een perfecte match met Arnemuiden, dat komend seizoen na drie kampioenschappen op rij uitkomt in de landelijke tweede divisie, maar waarbij sterkhouder Marc Hackenberg uit de roulatie is.

De overige Arnemuiden-spelers kwamen op het NK niet tot aansprekende resultaten. Jeroen de Heide verloor van Maarten Loeve (Ede) en de jonge Brent Ronde (Smash ’70) met het minimale verschil in de vierde game en ging er tegen Gert-Jan de Lange van Kampenion in 3 games af. Ook de dubbelwedstrijd van De Heide en Ferreira ging met 11-9 in de vijfde game nipt verloren. Een dag eerder overleefden Arnold de Gier en Wilbert Poppe in de D-klasse hun poule niet. In de E-klasse strandde ook Steven Klijn in zijn poule, Izak Heijboer hield het een ronde langer vol, maar moest toen ook het onderspit delven.

Komend weekend gaat de najaarscompetitie van start. Het vlaggenschip van Arnemuiden start met een thuiswedstrijd tegen Slagvaardig 1 uit Rheden. De wedstrijd vangt aan om 14.00 uur. De afdelingscompetitie gaat voor de overige drie Arnemuiden-teams op vrijdagavond al van start.

Meer uit Middelburg

CSW theatervoorstelling in de schouwburg van Middelburg.

MDDELBURG - Dinsdag 4 en woensdag 5 juni spelen leerlingen en docenten van alle CSW-locaties in de theatervoorstelling The Dreamer, an unusual odyssee in de schouwburg van Middelburg. 

1 uur geleden
Zeeuwen kunnen het testbericht nu ook via de NL-Alert app ontvangen

DEN HAAG - Maandag 3 juni rond 12.00 uur verstuurt de overheid een NL-Alert testbericht. Zo ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer je het testbericht ontvangt, hoef je niets te doen. Zeeuwen die vaak dicht bij de grens zijn, kunnen het testbericht nu ook ontvangen met de NL-Alert app. 

4 uur geleden
Nieuwe regels voor toeristische verhuur woning in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 1 juni 2024 is de eerste wijziging van de huisvestingsverordening van de gemeente Middelburg van kracht. Deze wijziging van de huisvestingsverordening stelt regels met betrekking tot toeristische verhuur van een woonruimte. Voor woningen die onder de huisvestingsverordening vallen geldt vanaf 1 juni een vergunningsplicht voor toeristische verhuur. Dit is om het aantal woningen in de gemeente Middelburg te beschermen tegen andere situaties dan bewoning.

18 uur geleden
Persoon in toren Lange Jan Middelburg overleden

MIDDELBURG - De persoon die vanmiddag werd gereanimeerd in de 90 meter hoge toren Lange Jan in Middelburg, is overleden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.Rond 11.40 uur werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet nadat was gemeld dat in de Abdijtoren iemand onwel was geworden en moest worden gereanimeerd. Twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een groot aantal politie-eenheden en de brandweer werden opgeroepen om te helpen.Ook het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio kwam met spoed ter plaatse. Het hoogtereddingsteam voert brandweertaken uit op plekken die heel hoog zijn, heel diep zijn of in besloten ruimtes. In Nederland zijn er vier van deze teams, het Zeeuwse team rukt uit vanuit Terneuzen.Het plein bij de Onder den Toren werd vanwege de reddingsactie afgezet met linten. Uiteindelijk bleken alle inspanningen van de hulpdiensten tevergeefs: volgens de Veiligheidsregio is de patiënt in de toren overleden. Het traumateam, dat landde tussen de Zuidsingel en de Korte Noordstraat, steeg rond 13.15 uur weer op.

22 uur geleden
Melding reanimatie Abdijtoren Middelburg

MIDDELBURG - Verschillende hulpdiensten zijn dinsdag aan het einde van de ochtend opgeroepen voor een melding van een mogelijke reanimatie in de Abdijtoren aan de Onder den Toren in Middelburg.De eerste melding van de medische noodsituatie kwam rond 11.40 uur binnen. Naast de ambulancedienst zijn ook een traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Onder meer een hoogtereddingsteam is gealarmeerd.

1 dag geleden
'Glazen huis' op het Helmplein in Middelburg voor onderzoek naar malaria

MIDDELBURG - Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 mei staat op het Helmplein in Middelburg een 'glazen huis'.  De landelijke studiekoepel UCSRN organiseert samen met studenten van University College Roosevelt een actie om geld in te zamelen voor het Malaria Consortium. Een goed doel dat zich inzet voor onderzoek naar malaria en een aantal andere tropische ziektes. 

1 dag geleden
Fiets mee met de unieke Inspiratie Fietstocht door Zeeland

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 31 mei organiseert Cycling 4 Climate een Inspiratie Fietstocht door Zeeland. Tijdens de fietstocht bezoek je lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De organisatie heeft twee routes uitgezet: de Walcherenroute van 62 kilometer en de Bikkelroute van 135 kilometer. Inschrijven kan op Inspiratietochten - Cycling 4 Climate.

1 dag geleden