Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

HANSWEERT - De keren dat Els Martijn is verhuisd in haar leven, reisde haar hobby met haar mee en meldde ze zich aan bij de plaatselijke muziekvereniging. Nu woont ze alweer jaren in Hansweert en speelt ze klarinet bij Scheldegalm. Haar 12-jarige dochter Yora heeft dat instrument inmiddels ook ontdekt en zoon Serre (10) oefent er vrolijk op los op de bariton.Els’ vader speelde muziek toen zij klein was en ze vindt het mooi dat ze die liefde heeft doorgegeven aan haar eigen kinderen. “Al weet ik niet hoe ik dat gedaan heb”, lacht ze. Misschien door haar enthousiaste manier van erover praten? “Muziek is zó leuk! Ik neurie hele dagen.” Muziek maken in verenigingsverband maakt het voor Els nog mooier. “Je zet met z’n allen iets neer waarvan anderen ook kunnen genieten. Daar word ik warm van.” Scheldegalm is met zo’n twintig spelende leden een relatief kleine club en dat maakt het samenspel intiemer, vindt ze. “Je bent een team, dus je moet goed naar elkaar luisteren.” Sinds ruim vier jaar speelt haar dochter ook mee. “Op de basisschool begon ik met blokfluit en nu speel ik klarinet”, vertelt Yora, die zondag - in haar nieuwe uniform - onder meer genoot van het muziekstuk ‘Pirates of the Caribbean’. “Het is mooi om muziek te maken en ik speel graag klarinet door wat je er allemaal mee kunt.” De dirigent daagt de muzikanten graag uit en dat maakt hun hobby leerzaam. “Laatst kreeg ik een stuk met hoge noten”, geeft Els een voorbeeld, “het is mooi als het dan lukt die goed te spelen.”

Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert vraagt veel van dorpsbewoners

HANSWEERT - De dijkversterking bij Hansweert is in volle gang. Tot op heden verlopen de werkzaamheden volgens planning. Het project wordt naar verwachting in 2027 afgerond. "De eerste fase van het project, de kanaalzone en het eerste deel van het slibdepot, is praktisch afgerond'', zegt omgevingsmanager Mike Dekker (foto, rechts). ''Dat gebied zal naar verwachting in week elf opnieuw toegankelijk zijn voor alle gebruikers, waardoor een deel van Hansweert weer openbaar wordt." 

2 uur geleden
Auto crasht tegen lantaarnpaal bij Hansweert, mogelijk alcohol in het spel

HANSWEERT - Een automobiliste is dinsdagochtend in Hansweert tegen een lantaarnpaal gereden. Na onderzoek bleek ze niet gewond te zijn geraakt. De politie vermoedt dat de vrouw alcohol had gedronken.

5 uur geleden
Twee auto's beschadigd bij botsing in Kruiningen

KRUININGEN - Bij een botsing op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn maandagmorgen twee personenauto's beschadigd geraakt. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.  

1 dag geleden
Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

2 dagen geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

3 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

4 dagen geleden