Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

HANSWEERT - De keren dat Els Martijn is verhuisd in haar leven, reisde haar hobby met haar mee en meldde ze zich aan bij de plaatselijke muziekvereniging. Nu woont ze alweer jaren in Hansweert en speelt ze klarinet bij Scheldegalm. Haar 12-jarige dochter Yora heeft dat instrument inmiddels ook ontdekt en zoon Serre (10) oefent er vrolijk op los op de bariton.Els’ vader speelde muziek toen zij klein was en ze vindt het mooi dat ze die liefde heeft doorgegeven aan haar eigen kinderen. “Al weet ik niet hoe ik dat gedaan heb”, lacht ze. Misschien door haar enthousiaste manier van erover praten? “Muziek is zó leuk! Ik neurie hele dagen.” Muziek maken in verenigingsverband maakt het voor Els nog mooier. “Je zet met z’n allen iets neer waarvan anderen ook kunnen genieten. Daar word ik warm van.” Scheldegalm is met zo’n twintig spelende leden een relatief kleine club en dat maakt het samenspel intiemer, vindt ze. “Je bent een team, dus je moet goed naar elkaar luisteren.” Sinds ruim vier jaar speelt haar dochter ook mee. “Op de basisschool begon ik met blokfluit en nu speel ik klarinet”, vertelt Yora, die zondag - in haar nieuwe uniform - onder meer genoot van het muziekstuk ‘Pirates of the Caribbean’. “Het is mooi om muziek te maken en ik speel graag klarinet door wat je er allemaal mee kunt.” De dirigent daagt de muzikanten graag uit en dat maakt hun hobby leerzaam. “Laatst kreeg ik een stuk met hoge noten”, geeft Els een voorbeeld, “het is mooi als het dan lukt die goed te spelen.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Voor het eerst dubbele natuurwerkdag, ook activiteiten in Kapelle en Reimerswaal

KAPELLE - De natuurwerkdag vindt dit jaar voor het eerst op twee dagen plaats; vrijdag 5 en zaterdag 6 november. Vrijwilligers die willen helpen, zijn welkom om zich aan te melden. Zo worden er in de gemeente Kapelle wilgen geknot langs de Oostelijke Kanaalweg bij Wemeldinge.

42 minuten geleden
Petra van Wingerden beëdigd als waarnemer in Reimerswaal

KRUININGEN - Petra van Wingerden-Boers (67) is dinsdagavond beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Ze vervangt voor onbepaalde tijd burgemeester José van Egmond, die herstellende is van een dubbele longembolie.

23 uur geleden
Zangdienst in de Vrije Evangelische Gemeente Yerseke

YERSEKE - Op vrijdag 29 oktober om 19.30 uur is er een zangdienst in de Vrije Evangelische Gemeente, aan de Kaaistraat 20 in Yerseke.

1 dag geleden
The City Line Dancers in Hansweert houdt jubileumavond

HANSWEERT - Dansvereniging The City Line Dancers in Hansweert bestaat tien jaar en houdt op maandag 1 november van 20.00 tot 22.00 uur een jubileumavond.

1 dag geleden
Meester Alfons met circusshow uitgezwaaid

RILLAND - Meester Alfons Govers heeft vrijdag als spreekstalmeester van Circus Rotjeknor afscheid genomen van zijn basisschool De Horizon in Rilland. Na 42 jaar verbonden te zijn geweest aan dezelfde school gaat de 66-jarige Govers per 1 november genieten van zijn pensioen. Als afscheid organiseerde de school op zijn laatste dag - deze week is het herfstvakantie - een circusshow voor hem. Alle kinderen en leerkrachten studeerden samen een circusshow in.

2 dagen geleden
Uitgestelde Franse Slag Mars is ‘daverend succes’

KAPELLE - De Franse Slag Mars in en om Kapelle is zaterdag succesvol verlopen.

2 dagen geleden
Medaille voor brandweerman Gerard Freijser uit Rilland

RILLAND - Gerard Freijser ontving zaterdag de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor zijn jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer in Rilland.

2 dagen geleden