Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

Els en Yora Martijn spelen klarinet bij Scheldegalm: ‘Je zet samen iets neer waarvan anderen ook genieten’

HANSWEERT - De keren dat Els Martijn is verhuisd in haar leven, reisde haar hobby met haar mee en meldde ze zich aan bij de plaatselijke muziekvereniging. Nu woont ze alweer jaren in Hansweert en speelt ze klarinet bij Scheldegalm. Haar 12-jarige dochter Yora heeft dat instrument inmiddels ook ontdekt en zoon Serre (10) oefent er vrolijk op los op de bariton.Els’ vader speelde muziek toen zij klein was en ze vindt het mooi dat ze die liefde heeft doorgegeven aan haar eigen kinderen. “Al weet ik niet hoe ik dat gedaan heb”, lacht ze. Misschien door haar enthousiaste manier van erover praten? “Muziek is zó leuk! Ik neurie hele dagen.” Muziek maken in verenigingsverband maakt het voor Els nog mooier. “Je zet met z’n allen iets neer waarvan anderen ook kunnen genieten. Daar word ik warm van.” Scheldegalm is met zo’n twintig spelende leden een relatief kleine club en dat maakt het samenspel intiemer, vindt ze. “Je bent een team, dus je moet goed naar elkaar luisteren.” Sinds ruim vier jaar speelt haar dochter ook mee. “Op de basisschool begon ik met blokfluit en nu speel ik klarinet”, vertelt Yora, die zondag - in haar nieuwe uniform - onder meer genoot van het muziekstuk ‘Pirates of the Caribbean’. “Het is mooi om muziek te maken en ik speel graag klarinet door wat je er allemaal mee kunt.” De dirigent daagt de muzikanten graag uit en dat maakt hun hobby leerzaam. “Laatst kreeg ik een stuk met hoge noten”, geeft Els een voorbeeld, “het is mooi als het dan lukt die goed te spelen.”

Meer uit Reimerswaal

Hansweert maakt zich op voor feestweekeinde

HANSWEERT - Zaterdag en zondag (10 en 11 december) viert Hansweert, na twee jaar wachten, eindelijk het 50-jarig jubileum van de gemeente Reimerswaal. Het belooft een waar winterfestijn te worden met een goed gevuld programma voor jong en oud. 

1 uur geleden
Auto in sloot langs A58 bij Rilland

RILLAND - Bij de snelweg A58 is maandagmiddag een auto in de sloot beland ter hoogte van Rilland. De enige inzittende is veilig uit de auto gekomen, laar de brandweer weten.

19 uur geleden
Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere

VEERE - Dit jaar herintroduceert de Grote Kerk Veere de Kerstmarkt in het kerkgebouw. Eentje waar kunst, cultuur en duurzame producten samenkomen. Dertien jaar geleden werd de laatste, een vierdaagse!, Kerstmarkt in de Grote Kerk Veere georganiseerd.

1 dag geleden
Duurzame dijkverzwaring bij Hansweert: elektrische machines aangeschaft

HANSWEERT - Aannemers KWS en Van Oord nemen de komende jaren de dijkversterking bij Hansweert voor hun rekening. In samenwerking met waterschap Scheldestromen doen zij hun best om niet alleen de dijk te verbeteren, maar ook de duurzaamheid van projecten als deze. 

3 dagen geleden
Leerlingen De Welle in Kruiningen openen expositie

KRUININGEN - Op basisschool De Welle in Kruiningen is een bijzondere expositie geopend. De tentoonstelling is de eindpresentatie van het project ‘De Vlechtheg II’ waaraan alle leerlingen van de school de afgelopen twee maanden gewerkt hebben.

3 dagen geleden
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

KAPELLE/KRUININGEN - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Reimerswaal haalden samen € 8250 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

4 dagen geleden
Megaklus bij dijk Hansweert duurt drie jaar

HANSWEERT - De voorbereidende werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken zijn begonnen. De komende jaren wordt er heel wat werk verzet voor dit project, dat naar verwachting 160 miljoen euro kost.  Er zijn al zichtbare boorwerkzaamheden aan de gang bij de dijk.

5 dagen geleden