Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk steekt meer eigen geld in overnamedeal Twitter

Elon Musk steekt meer eigen geld in overnamedeal Twitter

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Miljardair Elon Musk is van plan om een groter deel van de overnamesom van het socialmediabedrijf Twitter voor eigen rekening te nemen. Uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC blijkt dat zijn persoonlijke financiële bijdrage voor de Twitter-deal nu 33,5 miljard dollar bedraagt, omgerekend ruim 31 miljard euro.

Musk, oprichter en topman van elektrische autofabrikant Tesla, herhaalde ook zijn toezegging om de overnamedeal van 44 miljard dollar te voltooien. De rijkste man ter wereld heeft al een akkoord bereikt met Twitter over de overname, maar zorgde onlangs voor een verrassing door de deal in de wacht te zetten. Dat deed hij omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst. Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen zijn de aandelenkoersen van zowel Twitter als Tesla in waarde gedaald.

Om de overname te financieren zoekt Musk ook hulp bij anderen. Zo is hij in gesprek met Twitter-oprichter en voormalig topman Jack Dorsey en andere aandeelhouders om de deal te helpen financieren, of hun Twitter-aandelen aan hem over te dragen.

Uit de documenten blijkt dat Musk de plannen om zijn aankoop van Twitter gedeeltelijk te financieren met een margelening gekoppeld aan zijn belang in Tesla heeft laten vallen. Musk zal daardoor zelf krap 6,3 miljard dollar aan extra financiering moeten regelen.

De nieuwe structuur zou het risico van de deal voor zowel Musk als zijn geldschieters ook kunnen verminderen, vooral gezien de recente forse daling van de aandelenkoers van Tesla. De fabrikant van elektrische auto's is ongeveer 40 procent in waarde gezakt sinds Musk begin april zijn belang in Twitter aankondigde. Musk heeft al voor 8,5 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht om geld in te zamelen voor zijn Twitter-deal, waarbij hij aangaf geen verdere verkoop in de planning te hebben.

Meer uit Financieel

Duitse industrie vreest nog langere tijd problemen in toelevering

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse industrie vreest dat de problemen in toeleveringsketens nog langere tijd zullen aanhouden, mogelijk zelfs wel tien maanden. Dat meldde het economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een onderzoek onder fabrikanten in de grootste economie van Europa.

20 minuten geleden
Yonhap: Nederland en Zuid-Korea bespreken samenwerking chips

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Premier Mark Rutte en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol hebben woensdag gesproken over een samenwerking op het gebied van chips en kernenergie. De twee leiders spraken elkaar tijdens de NAVO-top in Madrid, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

29 minuten geleden
Shell-baas: onzekerheid door weinig extra productieruimte energie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De wereld staat voor een "roerige periode" omdat er heel weinig extra capaciteit is om meer olie en gas te produceren. Daardoor blijft er onzekerheid op de energiemarkten en zullen de prijzen hoog blijven, voorspelt Shell-topman Ben van Beurden. Hoe lang dat duurt hangt volgens hem samen met de duur van de oorlog in Oekraïne en hoe snel nieuwe olie- en gasbronnen kunnen worden aangeboord.

30 minuten geleden
Al meer dan 330 miljard dollar aan Russische middelen bevroren

WASHINGTON (ANP/AFP) - Westerse landen hebben al meer dan 330 miljard dollar aan financiële middelen van rijke Russen en de Russische centrale bank bevroren, sinds Russische troepen Oekraïne zijn binnengevallen. Dat is omgerekend zo'n 314 miljard euro.

57 minuten geleden
Auto-industrie vraagt na klimaatdeal om 'drastische maatregelen'

BRUSSEL (ANP) - De Europese auto-industrie roept op tot "drastische maatregelen op het gebied van laadinfrastructuur", nu de EU-klimaatministers een akkoord hebben bereikt over een Europees klimaatpakket. Door die deal mogen er vanaf 2035 alleen nog nieuwe personenauto's worden verkocht die emissievrij zijn.

1 uur geleden
TUI en KLM houden tropische storm ABC-eilanden in de gaten

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen KLM en TUI houden de situatie rond de tropische storm Bonnie scherp in de gaten. Dat geven ze desgevraagd aan. Die storm trekt naar verwachting woensdag over de ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. TUI verwacht voor vluchten naar Curaçao en Bonaire die woensdag gepland staan geen problemen.

1 uur geleden
Thuisbezorgd-moeder keldert naar laagste koers ooit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway kelderde woensdag tot het laagste koersniveau ooit op de Amsterdamse beurs. Analisten van de bank Berenberg waren in een nieuw rapport erg pessimistisch over het moederbedrijf van Thuisbezorgd, dat dit jaar al zo'n 70 procent aan beurswaarde zag verdampen.

1 uur geleden