Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk: koers bitcoin en ethereum lijkt hoog

Elon Musk: koers bitcoin en ethereum lijkt hoog

PALO ALTO (ANP) - De koers van de cryptomunten bitcoin en ethereum lijkt "hoog". Dit heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd op Twitter, nadat de waardes van de munten weer nieuwe recordniveaus hebben bereikt. Ondertussen mag Musk zichzelf ook weer de rijkste persoon op aarde noemen, aangezien hij met zijn fortuin Amazon-topman Jeff Bezos opnieuw voorbij is gestreefd.

De bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst verhandeld voor meer dan 56.000 dollar. Volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen in de gaten houdt waarop de cryptomunt wordt verhandeld, liep de koers daarna ietsje terug tot ongeveer 55.000 dollar. De bitcoin is al langere tijd bezig met een spectaculaire opmars waarbij record op record wordt gestapeld. Een ethereum is nu dik 2000 dollar waard. Dat is beduidend minder dan de bitcoin, maar de ethereum is dit jaar wel al met meer dan 170 procent in waarde gestegen.

Wat Musk precies bedoelt met zijn opmerking is niet helemaal duidelijk. Hij reageerde op een tweet van een Amerikaanse cryptoscepticus. Die zei dat je beter kan investeren in goud dan in bitcoins of gebruikelijke valuta's zoals dollars en euro's. "Geld is slechts een gegeven waarmee we het ongemak van ruilhandel kunnen vermijden", tweette Musk vervolgens. In een post die daarop volgde, voegde hij eraan toe: "dat gezegd hebbende, bitcoin en ethereum lijken hoog, lol".

De miljardair heeft zich de afgelopen tijd geregeld uitgelaten over digitale munten, wat ook zorgt voor een toenemende vraag. Daarnaast werd eerder deze maand bekend dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht en dat de maker van elektrische auto's cryptomunten wil gaan accepteren als betaling voor producten. Kenners zien in de toenemende interesse van grote bedrijven en professionele beleggers ook een belangrijke oorzaak van de koersexplosie van digitale valuta's.

Musk haalde Bezos in januari al in als rijkste man op aarde. Afgelopen week werden de rollen even omgedraaid, toen Bezos de leiding weer overnam door een daling van de koers van het aandeel Tesla op de beurzen in New York. Maar sinds vrijdag prijkt de naam van Musk weer bovenaan de lijst van 's werelds rijkste personen van persbureau Bloomberg. Hij zou goed zijn voor 198,5 miljard dollar en Bezos voor 190 miljard dollar. Musk dankt zijn fortuin niet alleen aan de gestegen beurskoers van Tesla. Ook zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX is inmiddels tientallen miljarden dollars waard.

Meer uit Financieel

Hoge energiekosten stuwen vraag elektrische apparaten met A-label

ZOETERMEER (ANP) - Consumenten hebben vorig jaar meer geïnvesteerd in de verduurzaming van huishoudelijke apparaten door de stijgende energiekosten. Zo was er afgelopen jaar meer vraag naar A-label elektrische huishoudelijke apparaten en werd er flink geïnvesteerd in inbouwkookplaten, meldt brancheorganisatie APPLiA Nederland op basis van de cijfers over 2022.

4 minuten geleden
Concern achter Guinness en Baileys bezorgd over watertekorten

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, producent van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys, is bezorgd dat klimaatverandering tot watertekorten kan leiden, waardoor de eigen productie gehinderd wordt.

33 minuten geleden
Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

1 uur geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

2 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

2 uur geleden
Aandacht voor Chinese export en centrale banken op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de Chinese export, die een scherpe daling liet zien. Ook blijven de markten vooral in de greep van de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken, die volgende week op het programma staan.

2 uur geleden
Aziatische beurzen gemengd na tegenvallende Chinese export

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische beurzen lieten woensdag een gemengd beeld zien. Beleggers reageerden op tegenvallende handelscijfers uit China. Die wakkerden echter wel de hoop aan op meer maatregelen van de Chinese autoriteiten om de economie te ondersteunen. Zo deden berichten de ronde dat Beijing de grootste banken van het land heeft gevraagd de spaarrentes te verlagen in een poging het haperende economische herstel aan te jagen. Die stap zou een indicatie kunnen zijn dat de Chinese centrale bank overweegt om de officiële rentetarieven te verlagen.

3 uur geleden