Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk: koers bitcoin en ethereum lijkt hoog

Elon Musk: koers bitcoin en ethereum lijkt hoog

PALO ALTO (ANP) - De koers van de cryptomunten bitcoin en ethereum lijkt "hoog". Dit heeft Tesla-topman Elon Musk gezegd op Twitter, nadat de waardes van de munten weer nieuwe recordniveaus hebben bereikt. Ondertussen mag Musk zichzelf ook weer de rijkste persoon op aarde noemen, aangezien hij met zijn fortuin Amazon-topman Jeff Bezos opnieuw voorbij is gestreefd.

De bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst verhandeld voor meer dan 56.000 dollar. Volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen in de gaten houdt waarop de cryptomunt wordt verhandeld, liep de koers daarna ietsje terug tot ongeveer 55.000 dollar. De bitcoin is al langere tijd bezig met een spectaculaire opmars waarbij record op record wordt gestapeld. Een ethereum is nu dik 2000 dollar waard. Dat is beduidend minder dan de bitcoin, maar de ethereum is dit jaar wel al met meer dan 170 procent in waarde gestegen.

Wat Musk precies bedoelt met zijn opmerking is niet helemaal duidelijk. Hij reageerde op een tweet van een Amerikaanse cryptoscepticus. Die zei dat je beter kan investeren in goud dan in bitcoins of gebruikelijke valuta's zoals dollars en euro's. "Geld is slechts een gegeven waarmee we het ongemak van ruilhandel kunnen vermijden", tweette Musk vervolgens. In een post die daarop volgde, voegde hij eraan toe: "dat gezegd hebbende, bitcoin en ethereum lijken hoog, lol".

De miljardair heeft zich de afgelopen tijd geregeld uitgelaten over digitale munten, wat ook zorgt voor een toenemende vraag. Daarnaast werd eerder deze maand bekend dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht en dat de maker van elektrische auto's cryptomunten wil gaan accepteren als betaling voor producten. Kenners zien in de toenemende interesse van grote bedrijven en professionele beleggers ook een belangrijke oorzaak van de koersexplosie van digitale valuta's.

Musk haalde Bezos in januari al in als rijkste man op aarde. Afgelopen week werden de rollen even omgedraaid, toen Bezos de leiding weer overnam door een daling van de koers van het aandeel Tesla op de beurzen in New York. Maar sinds vrijdag prijkt de naam van Musk weer bovenaan de lijst van 's werelds rijkste personen van persbureau Bloomberg. Hij zou goed zijn voor 198,5 miljard dollar en Bezos voor 190 miljard dollar. Musk dankt zijn fortuin niet alleen aan de gestegen beurskoers van Tesla. Ook zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX is inmiddels tientallen miljarden dollars waard.

Meer uit Financieel

JPMorgan en Wells Fargo dalen op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase en Wells Fargo gingen vrijdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de twee grote Amerikaanse banken. JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal sterker stijgen dan verwacht. De bank deed vooral goede zaken met zijn investeringsactiviteiten, maar moest wel meer geld opzij zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Ook waarschuwde topman Jamie Dimon dat de inflatie en de rentetarieven mogelijk hoger blijven dan de markt verwacht. Het aandeel werd ruim 2 procent lager gezet.

56 minuten geleden
Recordwinst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Stijgende provisies voor zakenbankiers droegen bij aan de winst. Ondanks de onzekerheid door de naderende verkiezingen in de VS en wereldwijde geopolitieke problemen, nemen de fusies en overnames in het Amerikaanse bedrijfsleven weer toe.

1 uur geleden
Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver valt om

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

1 uur geleden
Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat bevestigt Unilever na berichtgeving door de Britse zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

2 uur geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

2 uur geleden
Natuur & Milieu teleurgesteld na Schiphol-uitspraak Hoge Raad

UTRECHT (ANP) - Natuur & Milieu is zeer teleurgesteld in de uitspraak van de Hoge Raad over Schiphol. "We zijn nu overgeleverd aan Europa om te kunnen ingrijpen als in Nederland geluidsnormen structureel worden overschreden. Dat is ongelofelijk", zegt directeur Marjolein Demmers van de milieuorganisatie.

3 uur geleden