Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk grapt dat hij na Twitter ook Coca-Cola wel wil kopen

Elon Musk grapt dat hij na Twitter ook Coca-Cola wel wil kopen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Zakenman Elon Musk grapt op Twitter dat hij na het inlijven van dat socialemediabedrijf een volgende slag zou willen slaan door Coca-Cola over te nemen. Dan zou hij bij dat frisdrankconcern cocaïne in het cola-recept kunnen laten terugkeren, verwijzend naar het originele recept van het drankje toen het in 1886 voor het eerst op de markt kwam.

De miljardair bereikte eerder deze week nog een overeenkomst over de overname van Twitter. Ook die deal deed hij om iets bij het bedrijf te kunnen bewerkstelligen. De Tesla-topman wil van Twitter een soort bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken. Over de deal worden de laatste dagen ook veel grapjes gemaakt op sociale media. Musk zelf lijkt daar nu vrolijk aan mee te doen met de tweet: "Vervolgens koop ik Coca-Cola om de cocaïne er weer in te doen."

Met de overname van Twitter is 44 miljard dollar gemoeid, een bedrag waarvoor Musk de financiering rond kon krijgen. Maar Coca-Cola is ook voor de rijkste man ter wereld waarschijnlijk iets te prijzig. De huidige beurswaarde bedraagt 284 miljard dollar, terwijl Musks eigen fortuin momenteel wordt geschat op zo'n 253 miljard dollar. Een groot deel van dat vermogen zit in aandelen en Musk heeft al het geld dus niet direct beschikbaar.

De ondernemer staat bekend als een fervent twitteraar en hij zegt op het platform ook wel eens dingen die hij beter niet kan zeggen. Dat heeft hem eerder ook in de problemen gebracht. Hij zorgde met tweets over autofabrikant Tesla voor grote koersschommelingen en beurstoezichthouder SEC heeft hem daarom gedwongen al zijn tweets te laten controleren door juristen voor hij ze plaatst. Ook moest hij een boete betalen omdat hij een paar jaar terug beleggers zou hebben misleid met tweets dat hij Tesla van de beurs wilde halen.

Meer uit Financieel

Blik belegger op pluk bedrijfsresultaten, inflatie en notulen Fed

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek gaat de aandacht van beleggers onder andere uit naar nieuwe Europese inflatiecijfers. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Europese Centrale Bank (ECB) beslissen om de rentes sneller te verhogen. Wel zal de toezichthouder altijd in de gaten moeten houden of bepaalde landen bij een te snelle rentestijging niet in de problemen komen.

5 uur geleden
Duitse gasvoorraad eerder dan gepland aangevuld

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De Duitse voorraad aardgas is zo'n twee weken eerder dan gepland aangevuld tot de vereiste 75 procent van het normale niveau. Dat meldt de Bundesnetzagentur, de toezichthouder van de energievoorziening van Duitsland. De deadline voor het aanvullen, gesteld door de waakhond, stond op 1 september. De grootste economie van de eurozone kampte als gevolg van de oorlog in Oekraïne met lage gasvoorraden.

6 uur geleden
Duitse overheid: waterpeil Rijn zakt deze week tot kritiek niveau

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil in de Rijn zakt deze week vanwege de extreme droogte waarschijnlijk tot het kritieke niveau van 30 centimeter, maar blijft daar wel een aantal dagen op steken. Maandag wordt de 30 centimeter behaald, valt op te maken uit recente data van de Duitse regering. Onder dit niveau is het voor binnenvaartschepen niet meer rendabel om te varen, omdat ze dan veel minder vracht mee kunnen nemen.

7 uur geleden
Drukke dag op Schiphol, reizigers krijgen water en stroopwafels

SCHIPHOL (ANP) - Ook deze zondag is weer een drukke dag met vertrekkende reizigers voor luchthaven Schiphol. De reizigersstroom "loopt goed door", laat een woordvoerster weten. Reizigers hoefden zondagochtend nog niet buiten te wachten. Schiphol deelt water en stroopwafels uit aan wachtende reizigers.

8 uur geleden
Saudi Aramco blijft profiteren van hoge olieprijzen

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.

11 uur geleden
Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.

13 uur geleden
Bijna 150.000 theewerkers in Bangladesh leggen werk neer

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 150.000 arbeiders van theeplantages in staking gegaan. Ze willen dat hun loon flink wordt verhoogd.

1 dag geleden