Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Musk grapt dat hij na Twitter ook Coca-Cola wel wil kopen

Elon Musk grapt dat hij na Twitter ook Coca-Cola wel wil kopen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Zakenman Elon Musk grapt op Twitter dat hij na het inlijven van dat socialemediabedrijf een volgende slag zou willen slaan door Coca-Cola over te nemen. Dan zou hij bij dat frisdrankconcern cocaïne in het cola-recept kunnen laten terugkeren, verwijzend naar het originele recept van het drankje toen het in 1886 voor het eerst op de markt kwam.

De miljardair bereikte eerder deze week nog een overeenkomst over de overname van Twitter. Ook die deal deed hij om iets bij het bedrijf te kunnen bewerkstelligen. De Tesla-topman wil van Twitter een soort bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken. Over de deal worden de laatste dagen ook veel grapjes gemaakt op sociale media. Musk zelf lijkt daar nu vrolijk aan mee te doen met de tweet: "Vervolgens koop ik Coca-Cola om de cocaïne er weer in te doen."

Met de overname van Twitter is 44 miljard dollar gemoeid, een bedrag waarvoor Musk de financiering rond kon krijgen. Maar Coca-Cola is ook voor de rijkste man ter wereld waarschijnlijk iets te prijzig. De huidige beurswaarde bedraagt 284 miljard dollar, terwijl Musks eigen fortuin momenteel wordt geschat op zo'n 253 miljard dollar. Een groot deel van dat vermogen zit in aandelen en Musk heeft al het geld dus niet direct beschikbaar.

De ondernemer staat bekend als een fervent twitteraar en hij zegt op het platform ook wel eens dingen die hij beter niet kan zeggen. Dat heeft hem eerder ook in de problemen gebracht. Hij zorgde met tweets over autofabrikant Tesla voor grote koersschommelingen en beurstoezichthouder SEC heeft hem daarom gedwongen al zijn tweets te laten controleren door juristen voor hij ze plaatst. Ook moest hij een boete betalen omdat hij een paar jaar terug beleggers zou hebben misleid met tweets dat hij Tesla van de beurs wilde halen.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

4 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

6 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

7 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

7 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

9 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

9 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

10 uur geleden