Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken

Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken

OUD-VOSSEMEER - Elon Brandbeveiliging ofwel Bosters van Wezel heeft een unieke stap gezet om milieuvriendelijker te gaan werken. Het bedrijf stapt als eerste en op dit moment enigste bedrijf in Nederland over op Fluorvrije blusmiddelen. Hun doel: het milieu zo veel mogelijk ontlasten. 

Ronald Bosters mede-eigenaar van het bedrijf is blij met de stap. Sinds het overlijden van zijn vader (Koos) vorig jaar staat Ronald samen met zijn moeder(Hennie) aan het roer van het bedrijf. Ronald is de derde generatie van dit familiebedrijf. Het bedrijf wat dit jaar 45 jaar bestaat is ooit gestart door Willem Bosters(opa) en later over genomen door Koos Bosters. Ronald hoopt zijn vader en opa te blijven eren maar slaat deels wel een nieuwe weg in met het fluorvrij werken.

Wegwerpcultuur

PFAS is een stof die schadelijk is voor mens en natuur en dat is iets wat Ronald dan ook graag ziet veranderen. Tot nu zat de schadelijke stof in iedere schuimblusser maar daar is bij Elon Brandbeveiliging dus nu verandering ingekomen. Ronald staat honderd procent achter milieuvriendelijke producten en zijn streven is dan ook om het einde van het jaar zijn gehele assortiment om te zetten naar fluorvrije producten. Brandblussers worden ook zoveel mogelijk gereviseerd waardoor een blusser wel tot 20 jaar mee kan gaan. “Er heerst nu vooral een wegwerpcultuur in onze sector maar ook daarbuiten. “We zien nu nog, oh dat ding is leeg, we kopen wel een nieuwe. Laat ons dan één van de eerste zijn om hieruit te stappen”, vertelt Ronald.

Fluorvrij

Het fluorvrij werken is dus nog zeer uniek in Nederland. Ook voor de producent Johnson Controls die al 27 jaar de brandblussers levert aan Elon is het uniek. Elon is tot nu toe hun enigste klant die met de fluorvrije brandblussers gaat werken. Door geen fluor meer te gebruiken in blusmiddelen wordt het risico voor de natuur en mens naar bijna 0 verlaagd. Blusmiddelen komen na een brand uiteindelijk toch in de grond of in een sloot terecht. Het bedrijf heeft hun bedrijfsmissie, brandveiligheid voor iedereen, dan ook gekoppeld aan een milieuvriendelijke missie. Op dit moment zijn de eerste brandblussers al fluorvrij. Brandblussers voor vaste stofbranden zijn al vervangen in het nieuwe assortiment en de hoop is dan ook groot dat het lukt om eind 2020 de overige schuimblussers voor vloeistofbranden fluorvrij te maken.


Duurzaam

Elon brandbeveiliging onderscheidt zich dan ook zeker van de rest in het milieuvriendelijker en duurzamer werken. Op elke positie waar het mogelijk is heeft het bedrijf de wens om fluorvrij te werken en biedt het bedrijf het ook aan. “Milieuvriendelijke brandveiligheid is onze missie”, aldus Ronald.

Klaverveld 7
Oud-Vossemeer
0166 672 623
www.elonbrandbeveiliging.com

Meer uit Vlissingen

Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

10 uur geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

13 uur geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

14 uur geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

16 uur geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

1 dag geleden
'Het is een echte 'duim-opsteek-auto''

VLISSINGEN - Sinds een paar maanden rijdt er een bijzonder vrachtautootje door de straten van Vlissingen: een volledig gerestaureerde DAF Pony uit de late jaren zestig. Trotse bezitter is Tom Pol: “Ik ben drie jaar bezig geweest met de restauratie en nu rijdt hij weer rond.”

1 dag geleden
'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden