Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken

Elon Brandbeveiliging staat voor milieubewust werken

OUD-VOSSEMEER - Elon Brandbeveiliging ofwel Bosters van Wezel heeft een unieke stap gezet om milieuvriendelijker te gaan werken. Het bedrijf stapt als eerste en op dit moment enigste bedrijf in Nederland over op Fluorvrije blusmiddelen. Hun doel: het milieu zo veel mogelijk ontlasten. 

Ronald Bosters mede-eigenaar van het bedrijf is blij met de stap. Sinds het overlijden van zijn vader (Koos) vorig jaar staat Ronald samen met zijn moeder(Hennie) aan het roer van het bedrijf. Ronald is de derde generatie van dit familiebedrijf. Het bedrijf wat dit jaar 45 jaar bestaat is ooit gestart door Willem Bosters(opa) en later over genomen door Koos Bosters. Ronald hoopt zijn vader en opa te blijven eren maar slaat deels wel een nieuwe weg in met het fluorvrij werken.

Wegwerpcultuur

PFAS is een stof die schadelijk is voor mens en natuur en dat is iets wat Ronald dan ook graag ziet veranderen. Tot nu zat de schadelijke stof in iedere schuimblusser maar daar is bij Elon Brandbeveiliging dus nu verandering ingekomen. Ronald staat honderd procent achter milieuvriendelijke producten en zijn streven is dan ook om het einde van het jaar zijn gehele assortiment om te zetten naar fluorvrije producten. Brandblussers worden ook zoveel mogelijk gereviseerd waardoor een blusser wel tot 20 jaar mee kan gaan. “Er heerst nu vooral een wegwerpcultuur in onze sector maar ook daarbuiten. “We zien nu nog, oh dat ding is leeg, we kopen wel een nieuwe. Laat ons dan één van de eerste zijn om hieruit te stappen”, vertelt Ronald.

Fluorvrij

Het fluorvrij werken is dus nog zeer uniek in Nederland. Ook voor de producent Johnson Controls die al 27 jaar de brandblussers levert aan Elon is het uniek. Elon is tot nu toe hun enigste klant die met de fluorvrije brandblussers gaat werken. Door geen fluor meer te gebruiken in blusmiddelen wordt het risico voor de natuur en mens naar bijna 0 verlaagd. Blusmiddelen komen na een brand uiteindelijk toch in de grond of in een sloot terecht. Het bedrijf heeft hun bedrijfsmissie, brandveiligheid voor iedereen, dan ook gekoppeld aan een milieuvriendelijke missie. Op dit moment zijn de eerste brandblussers al fluorvrij. Brandblussers voor vaste stofbranden zijn al vervangen in het nieuwe assortiment en de hoop is dan ook groot dat het lukt om eind 2020 de overige schuimblussers voor vloeistofbranden fluorvrij te maken.


Duurzaam

Elon brandbeveiliging onderscheidt zich dan ook zeker van de rest in het milieuvriendelijker en duurzamer werken. Op elke positie waar het mogelijk is heeft het bedrijf de wens om fluorvrij te werken en biedt het bedrijf het ook aan. “Milieuvriendelijke brandveiligheid is onze missie”, aldus Ronald.

Klaverveld 7
Oud-Vossemeer
0166 672 623
www.elonbrandbeveiliging.com

Meer uit Vlissingen

Vrouw lichtgewond bij ongeval

VLISSINGEN - Een vrouw is maandagmiddag lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen.

15 uur geleden
Groene Ster definitief nog een jaar in de eredivisie

Veenendaal - Groene Ster Vlissingen heeft uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Hoessein Bouzambou was in Veenendaal met 4-5 te sterk voor hekkensluiter ZVC Veenendaal. Door de zege is de Vlissingse formatie definitief zeker van nog een jaar eredivisie en blijft de ploeg in de race voor plek één in de Degradatiepoule. Voor de Vlissingers waren Imad Azzanagui, Istvan Bakx, Mourad Azzanagui, Khalid El Hattach en Nabil Azzanagui verantwoordelijk voor de productie.

20 uur geleden
Zilver en Brons voor de Acro-selectie van VTV

SAS VAN GENT - Twee duo's van de acrogymnastiekafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging halen een podiumplaats op het kampioenschap. Op zaterdag 20 april werd in Sas van Gent het kampioenschap acroturnen van het District Zuid  georganiseerd door de plaatselijke Gymnastiekvereniging T.H.O.R. 

21 uur geleden
Koningsdagconcert Koninklijke Harmonie Ons Genoegen

VLISSINGEN - Op uitnodiging van de gemeente Vlissingen houdt de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen op zaterdag 27 april 2024 een Koningsdagconcert voor alle inwoners en bezoekers in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Speciale gasten zijn de gedecoreerden die vanaf 2019 samen met de nog te decoreren inwoners tijdens de lintjesregen dit jaar. De burgemeester van Vlissingen, Bas van den Tillaar, zal hierbij ook aanwezig zijn en een korte toespraak houden.

1 dag geleden
MarnixMarkt bij de Marnixkerk

WEST-SOUBURG - Op het terrein van de Marnixkerk in West-Souburg wordt zaterdag 20 april van 9.30 tot 15 uur de MarnixMarkt gehouden. De markt wordt dit jaar gehouden volgens een nieuw concept met activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen er zelf t-shirts gemaakt worden die bedrukt kunnen worden en worden er filmpjes gemaakt met behulp van een green screen studio.

3 dagen geleden
'Breng veiligheidsrisico's van Evolution Terminals beter in beeld'

VLISSINGEN-OOST - De Commissie voor de milieueffectrapportage wil dat er nog eens beter wordt gekeken naar de milieugevolgen die de bouw van Evolution Terminals in Vlissingen-Oost met zich meebrengt. Evolution Terminals wil een tankterminal realiseren voor de overslag van ammoniak, methanol en biobrandstoffen. De terminal moet een opslagcapaciteit van 850.000 kubieke meter krijgen.

3 dagen geleden
Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

4 dagen geleden