Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ellen Rotte: ‘Je kunt in dit beroep elke dag leren’

Ellen Rotte: ‘Je kunt in dit beroep elke dag leren’

GOES - In het pand van zorglocatie Zuidwester aan de Rommerswalestraat 1 in Goes gonst het van de activiteiten. Geen wonder, want behalve de disciplines Wonen en Zorg staan de deuren van het restaurant en atelier De Hippe Zeeuw (ook dagbestedingsprojecten) op de begane grond uitnodigend open. Ellen Rotte (31) is medewerker dagbesteding en werkt bij twee verschillende groepen op de eerste verdieping.

“Tijdens mijn opleiding liep ik hier stage en dat was de leukste stage die ik ooit heb mogen doen. Met wat zijwegen ben ik uiteindelijk weer hier terecht gekomen”, zegt ze lachend. Die ‘zijwegen’ blijken nogal een understatement. Na de opleiding Verzorgende IG belandde Ellen in de thuis- en ouderenzorg. Toch wilde ze haar knowhow verbreden en begon aan de opleiding MMZ (Medewerker Maatschappelijke Zorg). “In deze studie ligt de focus meer op het maatschappelijke deel, bij IG juist meer op verpleegtechnische handelingen, het verzorgen. Tegenwoordig wordt de studie gecombineerd aangeboden.” Door persoonlijke omstandigheden werd het tijd voor een time-out. “Een van mijn vriendinnen woonde en werkte destijds in Spanje en nodigde me uit te solliciteren. Zonder verwachtingen deed ik dat en binnen een maand zat ik in het vliegtuig.

Het avontuur duurde een half jaar en ze boden mij verlenging aan, maar het bureauwerk op een salarisadministratie paste me niet. Ik miste de mensen, privé raakten mijn vriendinnen zwanger, gingen trouwen. Ik wilde mijn eigen leven in Nederland opbouwen en besloot net zo plotseling als ik erheen gegaan was om ook weer terug te vliegen.”

Teamwerk

Binnen twee weken had Ellen een baan in de bijzondere zorg (psychiatrie) bij Ter Weel. “Daar heb ik zeven jaar met heel veel plezier gewerkt, maar fysieke klachten gooiden roet in het eten. Een eerdere peesontsteking in mijn pols kwam weer terug. De revalidatiearts adviseerde me (omdat ik geen operatie wilde) om in gesprek te gaan over de toekomst. Maar weer achter een computer en een bureau komen wilde ik niet. Ik nam een tussenstap door mijn vaste contract te verruilen voor een flex-contract, zodat ik zelf mijn diensten kon invullen en rekening houden met fysiek mindere periodes. Dat gaf veel geestelijke vrijheid. Ik heb met die stap ook mijn functie opgegeven (EVV Eerst Verantwoordelijke Verzorging) en ik ging weg van de afdeling. Dat laatste vond ik verre van leuk, want ik had het erg naar mijn zin, maar ik zocht naar de vorm om dit werk toch te kunnen blijven doen.
Bij dezelfde werkgever kwam ik terecht bij de afdeling Welzijn: met cliënten een uitstapje maken, een rondje wandelen, met de bus weg, naar de bioscoop. Fijn werk, beter fysiek vol te houden, maar ik miste opnieuw het teamwerk. Toen ik ging samenwonen en de situatie financieel ook stabiel was, durfde ik een sprong te wagen. Bij Zuidwester kreeg ik mijn gedroomde combi-contract van Wonen en Dagbesteding. Helaas waren er onvoorziene omstandigheden tijdens de inwerkperiode. Thuis besprak ik wat nu te doen. Mijn partner zei ‘Het wordt tijd dat je gewoon gaat genieten van je werk. Ga nou alleen voor de dagbesteding, dat zijn minder uren en het kan allemaal ook financieel.’ En daar heb ik nog geen uur spijt van gehad.”

Thuiskomen

“Je kunt in dit beroep elke dag leren. Letterlijk en figuurlijk. We krijgen echt de ruimte en veel aanbod om doelgroepgerichte cursussen te volgen. Denk aan een cursus eet- en slikproblematiek of prikkelverwerking. Ellen werd de eerste keer ‘second best’ bij haar sollicitatie. Tot er een nieuwe vacature kwam en Stella (haar leidinggevende) erop aandrong om Ellen nogmaals te spreken. Later heeft ze gehoord waar het team haar op gekozen heeft. “Ze zeiden ‘Je bent het geworden omdat je ging stralen toen je begon over je stageperiode bij Zuidwester. Je glunderde helemaal. Daarmee heb je je onderscheiden.’ “En dat klopt ook, ik geniet elk moment van dit beroep en zou niet anders meer willen. Het was een verrassende reis, maar ik ben thuisgekomen. Ik zit zo op mijn plek. De cliënten zijn heel leuk, het is afwisselend en het werk past bij wie ik ben.”

PASPOORT

NAAM: 
Ellen Rotte (31)

WOONPLAATS: 
Goes

BURGERLIJKE STAAT: 
Samenwonend

OPLEIDING: 
Verzorgende IG

HOBBY’S:
Franse buldog Chef en wandelen

Meer uit Beveland

Foto-expositie ‘Verbinding’ te zien in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op verzoek van de stichting Hart en Ziel exposeert Foto Groep Goes in de Geerteskerk in Kloetinge foto’s met het thema Verbinding. Op deze mooie locatie zijn in augustus en september de foto’s te bewonderen. De expositie is op woensdag en zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur vrij toegankelijk. 

2 uur geleden
Waterschap zet gezuiverd rioolwater in tegen droogteschade

Waterschap Scheldestromen gaat het gezuiverde rioolwater van de rioolwaterzuiveringen Walcheren (in Ritthem) en Willem Annapolder (in Kapelle) tijdelijk in het achterliggende gebied brengen. Dit is een noodmaatregel om inklinking van veenlagen in de bodem te beperken en blijvende schade door bodemdaling te voorkomen, aldus het waterschap. 

6 uur geleden
Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

1 dag geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

1 dag geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

2 dagen geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden