Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ellen Riemens en Marijn Witkam winnaars Libretoernooi

Ellen Riemens en Marijn Witkam winnaars Libretoernooi

GOES - Afgelopen week stond in het teken van alweer het 9e Salon Pour L’Homme Libretoernooi gehouden in Sport Pub Goes. Oorspronkelijk vindt dit toernooi plaats rond november, maar vanwege Corona was deze uitgesteld naar mei.

Met een deelnemersveld van 56 biljartspelers, was het weer een enorm succes. Van maandag t/m vrijdag streden 16 spelers in de A klasse, de beste 16 spelers van het toernooi op basis van aanvangsgemiddelde (moyenne) en zij waren verdeeld over 4 poules van 4 spelers. Opvallend detail was dat deze editie er ook veel driebanden spelers meespeelde. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de finale op zondag.
In de B groep moesten 40 spelers, verdeeld over 10 poules proberen zich voor de finale te plaatsen. Een spannende en soms ook zware strijd was het in diverse partijen, maar uiteindelijk ging de winnaar in de B finale tussen Kevin van der Brink en Marijn Witkam, die uiteindelijk is gewonnen door Marijn. In de halve finale stranden Jurgen van Dalen (verloren van Marijn) en Rinus Glas, die verloor van Kevin.
In de A finale, die geheel van de dames was tussen Sylvia Eckel en Ellen Riemens, sleepte Ellen de finale binnen. Sylvia won in de halve finale nog van Ko Koppejan (77 jaar) en Ellen won van Johnny Bakker.
De kortste partij was nog voor Sylvia, die in 9 beurten en een moyenne van 5.44 gemiddeld haar eerdere partij won. De hoogste break was voor Martien Veekens met een serie van 29 caramboles achter elkaar gemaakt.
Naast de verloting, het buffet voor alle deelnemers en aanhang, was het weer een zeer geslaagde editie. Rond november wordt de 10e editie gehouden.

Meer uit Beveland

Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

17 uur geleden
Cadeaus voor alle Zeeuwse geslaagde examenkandidaten

GOES - Ook dit jaar krijgen Zeeuwse geslaagden weer examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie en verschillende Zeeuwse bedrijven.

19 uur geleden
Zeeland Nazomerfestival presenteert 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland

KAMPERLAND - Theaterproductiehuis Zeeland (TPZ) heeft de programmering voor de nieuwe editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 31 augustus, bekendgemaakt. Dit jaar zijn er diverse bijzondere locaties en voorstellingen te bezoeken, waaronder 'Op hoop van zegen' in de haven van Yerseke en 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland.

22 uur geleden
Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

1 dag geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

1 dag geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

1 dag geleden