Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elektronicaketen Best Buy stijgt op tam Wall Street na cijfers

Elektronicaketen Best Buy stijgt op tam Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Best Buy ging dinsdag omhoog op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse elektronicaketen boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Ook de omzet viel iets hoger uit dan kenners hadden voorzien. Doordat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan elektronica is het bedrijf wel iets voorzichtiger geworden over de omzet voor het hele jaar. De winstprognose voor het hele boekjaar werd daarentegen licht opgeschroefd. Het aandeel won kort na de opening 3,2 procent.

De algehele stemming op Wall Street was terughoudend, na het sterke koersherstel van de afgelopen twee handelsdagen. Die opleving volgde op de geruststellende woorden van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell dat de Federal Reserve "voorzichtig te werk" zal gaan bij eventuele verdere verhogingen van de rente.

Powell gaf daarbij aan dat de centrale bank zal zich laten leiden door de macro-economische gegevens die voor de volgende rentevergadering in september naar buiten komen. Deze week kijken beleggers dan ook vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat vrijdag verschijnt. Een sterke banengroei zou de Fed namelijk meer ruimte kunnen geven om het rentetarief verder te verhogen om de inflatie aan te pakken.

Koersstijging 3M

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel een fractie lager op 34.551 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent op 4437 punten en techgraadmeter Nasdaq ging een fractie omhoog tot 13.705 punten. Ondanks de recente opleving koersen de drie graadmeters nog altijd af op een negatief resultaat voor augustus.

3M won 1,8 procent. Het industrieconcern bevestigde onder voorwaarden akkoord te gaan met een schikking van de rechtszaken over de verkoop van defecte gevechtsoordopjes aan het Amerikaanse leger. Het bedrijf betaalt daarvoor 6 miljard dollar in de komende zes jaar. Het aandeel steeg maandag al ruim 5 procent, nadat persbureau Bloomberg meldde dat het bedrijf meer dan 5,5 miljard dollar zou willen betalen om de ruim 300.000 rechtszaken te schikken.

Autofabrikant Nio

Nio dook 11,8 procent omlaag. De Chinese fabrikant van elektrische auto's, die ook een notering heeft in New York, leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht. HP won 0,2 procent. De Amerikaanse computermaker maakt na de slotbel op Wall Street zijn kwartaalcijfers bekend.

Meer uit Financieel

FNV stelt ultimatum aan kunstmestproducent, staking dreigt

GELEEN (ANP) - FNV dreigt met stakingen bij kunstmestproducent OCI Nitrogen als het bedrijf niet met een beter loonbod komt. De vakbond geeft het bedrijf tot vrijdag 17.00 uur de tijd. "Dit is de laatste kans om met een passend loonbod te komen", zegt Richlinde Wackers van FNV.

2 minuten geleden
Pilotenvakbond: nachtsluiting Schiphol bedreigt vakantievluchten

SCHIPHOL (ANP) - De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) roept de overheid op haar plannen voor een nachtsluiting op luchthaven Schiphol te staken. Volgens de pilotenvakbond zijn de plannen onnodig en pakken ze negatief uit voor Nederlanders. Ook is VNV tegen plannen voor een vierde aanvliegroute naar Schiphol, die over de provincies Utrecht en Gelderland gaat. De bond becijferde dat ruim 1,3 miljoen Nederlanders hier last van gaan krijgen.

1 uur geleden
Oud-topman VW: importheffingen China vertragen energietransitie

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Europese importheffingen op elektrische auto's uit China vertragen de energietransitie alleen maar, beweert voormalig topman Herbert Diess van Volkswagen op een conferentie van BloombergNEF in München. Daarmee reageert Diess op de plannen van de Europese Commissie om importheffingen op te leggen op Chinese elektrische auto's na de verkiezingen en op het besluit van de Verenigde Staten om de heffingen te verhogen naar 100 procent.

1 uur geleden
Adviesbureau Capgemini meet meer miljonairs dan ooit

FRANKFURT (ANP/DPA) - Er zijn meer miljonairs dan ooit in de wereld, volgens onderzoek van adviesbureau Capgemini. Het aantal mensen met een vermogen van minstens één miljoen dollar is vorig jaar met 5,1 procent gestegen tot 22,8 miljoen, dat is het hoogste aantal sinds de eerste meting van het adviesbureau in 1997.

1 uur geleden
Tesla verkoopt minder in China geproduceerde auto's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Tesla heeft vorige maand minder in China geproduceerde auto's verkocht dan een maand eerder. Waar het bedrijf in april nog ruim 89.000 auto's verkocht, waren dat er ruim 72.000 in mei. Dat is een daling van bijna 20 procent volgens cijfers van de Chinese instantie die de autoverkopen in het land bijhoudt.

2 uur geleden
Zuid-Korea trekt 24 miljard uit voor ontwikkelingshulp Afrika

SEOUL (ANP/AFP) - De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol heeft miljarden dollars aan nieuwe hulp en investeringssteun voor Afrika aangekondigd. Het Aziatische land ontvangt deze week delegaties uit 48 Afrikaanse landen voor een grote top en wil zijn handelsbetrekkingen met het Afrikaanse continent versterken.

2 uur geleden
Aantal WOZ-bezwaren met bijna de helft gedaald

DEN HAAG (ANP) - Het aantal WOZ-bezwaren is in een jaar tijd met bijna de helft gedaald, ziet de Waarderingskamer die gemeenten daarop controleert. Op dit moment staan er 325.000 woningen in Nederland onder bezwaar, terwijl dat er een jaar eerder op hetzelfde moment nog 595.000 waren.

3 uur geleden