Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elektrische deelauto’s vanaf nu beschikbaar in Middelburg

Elektrische deelauto’s vanaf nu beschikbaar in Middelburg

MIDDELBURG - Sinds begin deze maand zijn er twee elektrische deelauto’s beschikbaar in de binnenstad van Middelburg, voor zowel bedrijven als particulieren. Het deelautoproject is geïnitieerd door Stichting Duurzame Mobiliteit (SDMZ) en Gemeente Middelburg.

SDMZ is op meerdere plekken in Zeeland actief met het uitrollen van deelauto’s en zag ook in Middelburg kansen. “Wij zijn al een tijd bezig met autodelen in Zeeland en hebben geleerd dat een belangrijke succesfactor het hebben van voldoende massa is. In de binnenstad van Middelburg  zijn tal van particulieren en bedrijven die we kunnen ontzorgen met deelmobiliteit. Parkeren in de drukke binnenstad is soms lastig en het hebben van een (tweede) vergunning is vaak duur. Het kan daarom goedkoper zijn om je eigen auto de deur uit te doen en gebruik te maken van de deelauto’s”, aldus Igor Quik, programmamanager SDMZ.

Voor medewerkers
Het initiatief kon van start dankzij de steun en de medewerking van Cityhotel Wood, de ZB en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Zij starten als eersten met een abonnement waarmee hun medewerkers zakelijke ritten kunnen maken. Cityhotel Wood ziet het daarnaast als aanvulling op hun dienstverlening en kan de deelauto’s uitgeven aan gasten die duurzaam op pad willen.

Voor particulieren en bedrijven
De deelauto’s zijn ook 24/7 beschikbaar voor particulieren en andere bedrijven. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van SDMZ. Als particulier kun je kiezen om gebruik te maken via prepaid tegoed of een persoonsabonnement. Als bedrijf kun je een zakelijk abonnement afnemen. De deelauto’s zijn te gebruiken via deelplatfom GoodMoovs. Na aanmelding op de website van SDMZ kun je de GoodMoovs-app downloaden en zo deelauto’s reserveren, openen en betalen.

De eerste twee deelauto’s hebben een vaste locatie gekregen in de buurt van de deelnemende bedrijven. Een van de deelauto’s staat aan het Armeniaans Schuitvlot en de ander op de Kousteensedijk. In de deelauto ligt een vergunning voor de vaste standplaats, een laadpas waarmee je bij elk openbaar laadpunt kunt opladen, een instructiekaart en het helpdesknummer van GoodMoovs, die 24/7 bereikbaar is. Er is daarnaast al voorbereidend werk gedaan om het aantal deelauto’s en locaties in Middelburg te kunnen opschalen. Bedrijven of particulieren die mee willen doen met het initiatief, maar te ver uit de buurt zitten van de eerste twee locaties, kunnen hun interesse kenbaar maken bij Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland.

Op maandag 31 mei organiseren de ZB, EnergieZeeland.nl, SDMZ en het Energieservicepunt Zeeland (van ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) van 19.30 tot 20.30 uur de online talkshow ‘Kick-off Elektrische Deelauto’, met alle informatie en instructies rond reserveren, ontgrendelen, rijden, terugzetten en betalen. Aanmelden voor dit gratis evenement kan via de website van ZB.

Meer uit Middelburg

Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

8 uur geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

16 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

16 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

18 uur geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

18 uur geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

19 uur geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden