Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elektrische deelauto’s vanaf nu beschikbaar in Middelburg

Elektrische deelauto’s vanaf nu beschikbaar in Middelburg

MIDDELBURG - Sinds begin deze maand zijn er twee elektrische deelauto’s beschikbaar in de binnenstad van Middelburg, voor zowel bedrijven als particulieren. Het deelautoproject is geïnitieerd door Stichting Duurzame Mobiliteit (SDMZ) en Gemeente Middelburg.

SDMZ is op meerdere plekken in Zeeland actief met het uitrollen van deelauto’s en zag ook in Middelburg kansen. “Wij zijn al een tijd bezig met autodelen in Zeeland en hebben geleerd dat een belangrijke succesfactor het hebben van voldoende massa is. In de binnenstad van Middelburg  zijn tal van particulieren en bedrijven die we kunnen ontzorgen met deelmobiliteit. Parkeren in de drukke binnenstad is soms lastig en het hebben van een (tweede) vergunning is vaak duur. Het kan daarom goedkoper zijn om je eigen auto de deur uit te doen en gebruik te maken van de deelauto’s”, aldus Igor Quik, programmamanager SDMZ.

Voor medewerkers
Het initiatief kon van start dankzij de steun en de medewerking van Cityhotel Wood, de ZB en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Zij starten als eersten met een abonnement waarmee hun medewerkers zakelijke ritten kunnen maken. Cityhotel Wood ziet het daarnaast als aanvulling op hun dienstverlening en kan de deelauto’s uitgeven aan gasten die duurzaam op pad willen.

Voor particulieren en bedrijven
De deelauto’s zijn ook 24/7 beschikbaar voor particulieren en andere bedrijven. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van SDMZ. Als particulier kun je kiezen om gebruik te maken via prepaid tegoed of een persoonsabonnement. Als bedrijf kun je een zakelijk abonnement afnemen. De deelauto’s zijn te gebruiken via deelplatfom GoodMoovs. Na aanmelding op de website van SDMZ kun je de GoodMoovs-app downloaden en zo deelauto’s reserveren, openen en betalen.

De eerste twee deelauto’s hebben een vaste locatie gekregen in de buurt van de deelnemende bedrijven. Een van de deelauto’s staat aan het Armeniaans Schuitvlot en de ander op de Kousteensedijk. In de deelauto ligt een vergunning voor de vaste standplaats, een laadpas waarmee je bij elk openbaar laadpunt kunt opladen, een instructiekaart en het helpdesknummer van GoodMoovs, die 24/7 bereikbaar is. Er is daarnaast al voorbereidend werk gedaan om het aantal deelauto’s en locaties in Middelburg te kunnen opschalen. Bedrijven of particulieren die mee willen doen met het initiatief, maar te ver uit de buurt zitten van de eerste twee locaties, kunnen hun interesse kenbaar maken bij Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland.

Op maandag 31 mei organiseren de ZB, EnergieZeeland.nl, SDMZ en het Energieservicepunt Zeeland (van ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) van 19.30 tot 20.30 uur de online talkshow ‘Kick-off Elektrische Deelauto’, met alle informatie en instructies rond reserveren, ontgrendelen, rijden, terugzetten en betalen. Aanmelden voor dit gratis evenement kan via de website van ZB.

Meer uit Middelburg

Voorzitter Keti Koti Zeeland Angelique Duijndam: 'Ik heb het verleden nodig om het heden te begrijpen'

MIDDELBURG -  Maandag 1 juli vond de Keti Koti herdenking plaats in Middelburg. Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd. Hoe kijkt Angelique Duijndam, voorzitter Keti Koti Zeeland, terug op de viering? 

12 uur geleden
Zondag 28 juli Parkconcert van Duo Deseo in het Stadspark Molenwater

MIDDELBURG - Zondag 28 juli weer een concert in het Molenwaterpark. Als Duo Deseo verleiden gitarist Maarten Vandenbemden en celliste Ann Van Hecke je met zomerse en zuidelijke klanken. Met Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Catalaanse muziek van onder meer Astor Piazzolla, Federico Garcia Lorca, Isaac Albéniz, en Manukl De Falla. 

16 uur geleden
Woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg gesloten wegens drugs

MIDDELBURG - Op last van de (loco)burgemeester van de gemeente Middelburg is donderdag een woning aan Kuiperspoort 4 in Middelburg voor drie maanden afgesloten wegens drugsgerelateerde criminaliteit. 

18 uur geleden
Gemeente Veere adviseert: 'Zet je fiets dubbel op slot'

DOMBURG - De gemeente Veere neemt deel aan landelijke campagne 'Staat-E-lekker'. Die drukt fietsers op het hart hun fiets goed op slot te zetten. Het liefst met een tweede slot.

19 uur geleden
Kloostergangen in abdij Middelburg dicht na vallen steen

MIDDELBURG - De kloostergangen in het Middelburgse abdijcomplex zijn gesloten, omdat er een stuk natuursteen vanuit de gewelven naar beneden is gevallen. Dat meldt de provincie Zeeland.

1 dag geleden
Van Trekkertrek naar polowedstijd in Aagtekerke

AAGTEKERKE - Aan de Herenweg, waar een paar dagen eerder nog trekkers reden en werd gefeest in de feesttent, galopperen over een paar dagen paarden rond. En dan niet vanwege een typisch Zeeuws rondje ringrijden, maar om polowedstrijden te rijden. Vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli wordt op het terrein de Polo Cup Domburg georganiseerd. Jeroen van de Lindeloof vertelt  hoe dit bijzondere evenement in Aagtekerke is beland. 

1 dag geleden
Gezellige marktdag in Westkapelle

WESTKAPELLE - Woensdag  31 juli zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten te doen in en rondom het Polderhuis. In de Zuidstraat ter hoogte van het Polderhuis is er Brocante, Vintage en Ouwe Sannie te koop. In de Polderhuistuin is er een Creatief van eigen bodem markt en worden heerlijke smouters en wafels gebakken.

1 dag geleden