Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis twee jaar cel voor fraude met valse coronavaccinaties

Eis twee jaar cel voor fraude met valse coronavaccinaties

DORDRECHT (ANP) - Voor de levendige handel in valse coronavaccinaties heeft het Openbaar Ministerie woensdag twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen een duo uit de buurt van Rotterdam. De verdachten zouden met de zwendel vele tienduizenden euro’s hebben verdiend.

De 28-jarige Hasan Y. uit Schiedam en diens even oude vriend Shpend R. uit Vlaardingen zetten hun illegale handeltje in april vorig jaar op. Klanten konden daarbij hun persoonlijke gegevens, zoals naam en burgerservicenummer, doorgeven aan Y. Nadat de kopers zelf een vaccinatie-afspraak hadden gemaakt, speelde Y. de persoonlijke details door naar zijn vriend R. die werkte bij de GGD. Als administratief medewerker op vaccinatielocaties in Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Maassluis kon R. met invoering van de BSN-nummers in dossiers van de klanten aanvinken dat zij op één van de plekken waar hij werkte waren gevaccineerd, zonder dat er daadwerkelijk een prik was gezet.

Meer uit Binnenland

Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

15 minuten geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag op 17 februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

20 minuten geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

22 minuten geleden
Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

35 minuten geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

52 minuten geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

53 minuten geleden
UWV start systemen stapsgewijs op, inloggen nog niet mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV, dat vrijdag werd getroffen door de wereldwijde ICT-storing, worden stap voor stap weer opgestart. De website van de uitkeringsinstantie werkt op sommige plekken weer, maar is nog steeds "moeilijk bereikbaar", laat een woordvoerder weten. Ook kunnen cliënten nog altijd niet inloggen, waardoor ze niet bij hun eigen gegevens kunnen of wijzigingen kunnen doorgeven.

55 minuten geleden