Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eis OM: weer 13 jaar cel voor 'spotter' in liquidatiezaak Huizen

Eis OM: weer 13 jaar cel voor 'spotter' in liquidatiezaak Huizen

LEEUWARDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep een celstraf van dertien jaar tegen Ali M. voor medeplichtigheid aan de moord op spyshopmedewerker Ronald Bakker. De zaak maakt deel uit van het Marengo-proces. Vermeend topcrimineel Ridouan Taghi zou volgens het OM opdracht tot het liquideren van Bakker hebben gegeven.

Bakker (59) werd op 9 september 2015 bij zijn woning in Huizen doodgeschoten. Hij werkte voor de spyshop van zijn zwager. De criminele groepering die er spullen kocht, vermoedde volgens het OM dat er was samengewerkt met de politie. "Er moest een boodschap worden afgegeven", merkte de advocaat-generaal vrijdag tijdens de zitting van het gerechtshof in Leeuwarden op.

M. (33) zou Bakker in juli en augustus 2015 hebben bespioneerd en informatie hebben doorgespeeld naar de schutter. De rechtbank in Lelystad veroordeelde hem in maart vorig jaar tot dertien jaar cel. "Ik heb er absoluut niks en nooit iets mee te maken, met de dood van die man", zei M. vrijdag. Hij ontkende met de bijnaam 'bril' circa zestig verdachte en versleutelde pgp-berichten te hebben verstuurd. M. merkte ook op dat hij zich beperkt voelt in zijn verdediging omdat uitspraken "consequenties" kunnen hebben. "Die wil ik niet aanvaarden. Deze zaak is een tak van het Marengo-proces dat nog in volle gang is." Zijn advocaat pleit voor vrijspraak.

Justitie vermoedt dat Gerel P. de schutter was. Hij werd vorige maand opgepakt in Brazilië.

Meer uit Binnenland

Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

2 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

6 uur geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

8 uur geleden
7 gewonden na val uit open bus in Drentse Borger

BORGER (ANP) - Zeven personen zijn zaterdagavond gewond geraakt nadat ze uit een open bus vielen in het Drentse Borger. Volgens het Dagblad van het Noorden gaat het om spelers van het eerste elftal van de lokale voetbalclub die een kampioenschap vierden met een rondrit.

11 uur geleden
Concert Jerusalem Quartet goed verlopen, kleine demonstratie buiten

AMSTERDAM (ANP) - Het optreden van het Jerusalem Quartet in het Concertgebouw in Amsterdam is zaterdagavond zonder wanklank verlopen. Voor aanvang was er een demonstratie buiten bij het gebouw. Enkele tientallen mensen droegen Palestijnse vlaggen, riepen leuzen en hielden teksten omhoog als 'Palestinian artists are not safe'. Naderhand konden alle bezoekers het Concertgebouw zonder problemen verlaten, terwijl de politie toekeek.

13 uur geleden
Protest rond optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw

AMSTERDAM (ANP) - Enkele tientallen mensen protesteren zaterdagavond buiten het Concertgebouw in Amsterdam rondom een optreden van het Jerusalem Quartet, ziet een ANP-fotograaf. Ook is er veel politie aanwezig. De demonstranten roepen leuzen.

14 uur geleden
Waterschap Limburg: hoogwaterpiek is voorbij, geen problemen meer

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg verwacht geen problemen meer met hoge waterstanden in het stroomgebied van de Geul. De hoogwaterpiek in de rivier is voorbij, de waterafvoer neemt af en er wordt alleen nog af en toe een bui verwacht, zegt het waterschap.

18 uur geleden