Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eindexamenleerlingen beginnen met laatste herkansingen

Eindexamenleerlingen beginnen met laatste herkansingen

DEN HAAG (ANP) - Eindexamenleerlingen die hier recht op hebben kunnen vanaf dinsdag nog een herkansing doen. Dan begint het zogenoemde derde tijdvak. Op donderdag 15 juli horen deze leerlingen of zij ook geslaagd zijn en hebben de laatste eindexamenleerlingen zomervakantie.

Bijna 200.000 middelbare scholieren mochten dit jaar eindexamen doen. De eerste toetsen waren op 17 mei, waarna leerlingen op 10 juni hoorden of ze geslaagd waren. Het tweede tijdvak begon 14 juni. Scholieren mochten dit tijdvak gebruiken om een eindexamen voor het eerst te doen, bijvoorbeeld wanneer zij tijdens het eerste tijdvak in quarantaine moesten. Ook konden leerlingen de vakken herkansen waarvoor ze eerder een onvoldoende hadden. De uitslag van dit tijdvak volgde op 2 juli. Nu vindt dus de derde ronde plaats, waarin scholieren vakken kunnen herkansen uit het tweede tijdvak.

Niet alleen de planning van de eindexamens, maar ook de regels zijn wegens het coronavirus veranderd. Zo hebben leerlingen de mogelijkheid om twee vakken te herkansen, in plaats van één.

Vorig jaar gingen de centrale eindexamens niet door vanwege het coronavirus en werd de examenuitslag alleen bepaald door de uitkomst van het schoolexamen. Toen slaagden volgens het CBS bijna alle leerlingen op het vmbo, havo en vwo. Op het vwo was het slagingspercentage 99 procent, bij havoleerlingen 98 procent en bij vmbo-g-leerlingen 99,5 procent. Dit staat voor 'gemengde leerweg', wat een combinatie tussen theorie en praktijk betekent. Bij de beroepsgerichte opleidingen van het vmbo ligt dit al enkele jaren boven de 95 procent.

Meer uit Binnenland

Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

1 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

1 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

1 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

2 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

4 uur geleden
Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

11 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

11 uur geleden