Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eindelijk zijn sint en zijn pieten weer in Vlissingen

Eindelijk zijn sint en zijn pieten weer in Vlissingen

VLISSINGEN - In het Sint en Pietenhuis aan de Lange Zelke in Vlissingen was het zaterdag, de eerste dag dat het huis open was, meteen druk. Volwassenen kunnen het logeerhuis vanwege de coronamaatregelen niet in, maar ongeveer dertig kinderen deden mee aan de spelletjes of waren aan het kleuren. Twee roetveegpieten deelden pepernoten uit en demonstreerden hoe je kunt hoelahoepen. Sinterklaas wordt zaterdag in het huis verwacht.

Hoewel de kinderen het jammer vonden dat de goedheiligman er zaterdag zelf niet bij kon zijn, genoten ze toch van alle leuke spelletjes. “De sint komt zaterdag 28 november en 5 december tussen 14.00 en 15.00 uur aan met de zonnetrein. Hij wordt dan voor de deur van het Sint en Pietenhuis afgezet, want door de stad lopen mag niet”, legt docent Gerrit Broers van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren (CSW) uit. Voor het vierde jaar op rij bemant hij met een aantal van zijn leerlingen uit klas 3 het huis.

Ballon

Nomi en Eva staan achter de balie bij de entree van het Sint en Pietenhuis. Ze noteren de gegevens van iedereen en doen de kinderen een polsbandje om. Tussendoor zorgt Eva ook voor het aanvullen van de voorraad pepernoten en geeft ze alle kinderen ranja. Klasgenote Ruby zwaait de scepter in de kleurhoek en deelt kleurplaten en potloden uit. “Twee leerlingen die in eerdere jaren meehielpen in het Sint en Pietenhuis wilden voor de derde keer piet zijn, omdat ze het zo leuk vinden,” vertelt Broers, terwijl hij een rode ballon geeft aan een klein jongetje.

Cadeaus

Lara Geldof (3) wilde heel graag naar Sinterklaas toe. “Ze had de hele week de grote cadeaus in de etalage al zien staan”, vertelt haar moeder. Rayon is druk bezig met het vangen van plastic eendjes uit een waterbak en beweegt zijn hengel zo druk op en neer dat hij vast komt te zitten aan die van zijn overbuurman. Andere jonge bezoekers zijn aan het blikgooien, hoelahoepen en aan het sjoelen met een soort balletjes. De kinderen die weggaan uit het Sint en Pietenhuis krijgen een mandarijn, gesponsord door de Jumbo in Papegaaienburg.

Openingstijden

Het Sint & Pietenhuis is open op woensdag 2 december van 14.00 tot 16.30 uur en zaterdag 28 november en 5 december van 12.00 tot 16.00 uur.

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

Meer uit Vlissingen

Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

21 uur geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

22 uur geleden
Jacky Dunnes over zijn kijkje in de keuken van Jackie Chan

OOST-SOUBURG - Stuntman en vechtkunstenaar Jacky Dunnes beleefde de zomer van zijn leven. Allereerst mocht hij een week naar het trainingscentrum van acteur en stuntman Jackie Chan in het Chinese Beijing. Hetgeen hij daar geleerd heeft kon hij meteen in de praktijk brengen want na Beijing vloog de Souburger door naar Kreta om mee te spelen in een nieuwe Nederlandse speelfilm.

2 dagen geleden
Politie treft vuurwapen en drugs aan in woning aan de Vincent van Goghlaan

VLISSINGEN- De politie heeft vrijdagochtend 22 september in een huis aan de Vincent van Goghlaan in alle vroegte een 28-jarige man aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Tevens had hij drugs en geld in huis.

3 dagen geleden
Letsel bij botsing taxibusje-scooter Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een botsing met een taxibusje is vrijdagmiddag in Vlissingen de bestuurder van een snorscooter gewond geraakt. De persoon hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

5 dagen geleden
House of Reggae in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 23 september staat De Piek in het teken van reggae tijdens House of Reggae 2023. Vanaf 20 uur treden achtereenvolgens JR Kenna, Uwe Banton met de Rude Cut Band en High Tide Sounds op.

6 dagen geleden
Speelgoedbank Zeeland kan weer beregoed verder

VLISSINGEN - Op 18 september heeft de Speelgoedbank Zeeland een waardevolle beer cadeau gekregen. De knuffelbeer symboliseert de opbrengst van 12.500 euro, bijeen gefietst tijdens de Benefiet Tour Walcheren op 26 augustus 2023.  

6 dagen geleden