Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eindelijk weer Classic Races in Wemeldinge

Eindelijk weer Classic Races in Wemeldinge

WEMELDINGE - Voor het eerst sinds lange tijd zijn er zaterdag (11 juni) weer klassieke motoren en brommers te zien op het circuit van Wemeldinge tijdens de Classic Races 2022.

Het nieuwe bestuur, dat eind 2019 werd aangesteld, kan niet wachten om de races terug te brengen na een lange tweeëneenhalf jaar en kijkt dan ook uit naar het startschot. Tussen 1994 en 2019 organiseerde het voormalig bestuur van de ‘Classic Races’, ProMotor Zeeland, vijfentwintig edities van de klassieke motordemonstratie in Wemeldinge. Na hun zilveren jubileum besloot de organisatie dat het na vijfentwintig keer wel welletjes was en kondigde haar vertrek als bestuur aan. Volop werd er gezocht naar opvolgers en zo melde zich ook, inmiddels lid van het nieuwe bestuur, Tessa Nieuwpoort. ‘’Ik zit al heel lang in de motorsport en ben geboren en getogen in Zeeland’’, zegt ze. ‘’Omdat ik, en een aantal anderen met me, het erg zonde vonden dat zoiets als de Classic Races verloren zou gaan, zijn we meteen gaan kijken wat we ervan konden maken.’’ Eind 2019 richtten ze de stichting Classic Races Wemeldinge op en zo werd het evenement nieuw leven ingeblazen. Toen de races, tot grote teleurstelling van de organisatie, de afgelopen twee jaar wegens de coronamaatregelen niet door konden gaan, ontstond een grote drijfveer om het dit jaar juist wel te realiseren. ‘’We wilden het niet voor een derde keer niet door laten gaan dus zijn we hard aan de slag gegaan om het dit jaar te laten lukken’’, zegt Nieuwpoort. ‘’Met grote dank aan leden van het oude bestuur en de sponsoren die meteen enthousiast waren, is dat gelukt!’’

Programma

Op 11 juni is het dan zover, de klassieke motoren zullen die dag in de ochtend de banden na twee jaar warm rijden op het circuit van Wemeldinge en het circuit leren kennen. In de middag vinden de demonstraties van de verschillende klassen plaats, onder andere de 50cc, 350cc, en de zijspanklasse zullen er meerijden. Tijdens de demonstratie wordt een gelijkmatigheidswedstrijd gespeeld, waarbij het er niet om draait wie als eerst finisht maar wie de meest constante rondetijd weet neer te zetten. Tevens is er de ‘prominente klasse’ waarbij unieke motoren en grote namen uit het verleden van de motorsport, zoals Kees van der Endt, Kees Schermer, Adri Wondergem en Ruud Freriks mee zullen rijden. Het circuit is gelegen aan de Oostelijke Kanaalweg, tickets zijn tien euro per persoon en voor kinderen onder de zestien onder begeleiding is het evenement gratis. De kaartverkoop is direct aan de kassa, pinnen is mogelijk en parkeren is gratis. Volg de organisatie op Facebook voor de laatste informatie.


Meer uit Beveland

Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

18 uur geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

22 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

1 dag geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

1 dag geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden