Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eindelijk heeft het Goese Leger des Heils alles onder één dak

Eindelijk heeft het Goese Leger des Heils alles onder één dak

GOES - Rien Heijboer is blij met het nieuwe pand van het Leger des Heils op Klein Frankrijk in Goes. Eindelijk zitten alle afdelingen van het korps onder één dak. 

Nadat het dienstencentrum in Sint-Maartensdijk in 2016 de deuren had geopend is coördinator Rien Heijboer van het Leger des Heils aan de slag gegaan met het nieuwe onderkomen voor de Goese afdelingen van het Leger des Heils. “Het is eigenlijk een luxe loods, maar wel functioneel en toch mooi. En het is best snel gegaan, vind ik”, constateert hij nuchter. 

Kringloop

In het pand tegenover De Betho en naast het Calvijn College komt alles samen: het kerkgebouw, de kringloopwinkel, inloop en noodopvang. “Het gebouw aan Ravelijn de Groene Jager is niet zo oud, maar miste de verbinding met de kringloop en inloop. Ook het parkeren was een probleem. En onze kringloopwinkel en inloop aan de Leliestraat was zeer gedateerd. Dat kon echt niet meer. We zijn hier ontzettend blij mee.” 


Leger des Heils, Goes, dienstencentrum - Foto: Eugène de Kok

Het nieuwe onderkomen is duurzaam. Het is gasloos, voorzien van vloerverwarming en - als het goed is - straks van 130 zonnepanelen. “We voorzien onszelf dan van energie.” Wie het zwart-rode gebouw binnenkomt ziet links de koffie-inloop. Het is de plek waar elke dag tientallen mensen wat drinken en een praatje maken met elkaar. Rechts wandel je het kerkgebouw binnen. Zondag was daar de eerste dienst. “Het is een multifunctionele ruimte”, wijst Heijboer naar de schuifwand. “We houden hier ook gespreksgroepen en andere bijeenkomsten. Daar heb je  niet altijd 150 zitplaatsen voor nodig.” 

Toiletten

Als je teruggaat naar de hoofdingang, rechtsaf slaat en langs de keuken en toiletten loopt, kom je in de enorme kringloopwinkel. De vrijwilligers van het Leger des Heils zijn nog volop bezig met het verhuizen van de spullen naar Klein Frankrijk en het inrichten. De deuren gaan op dinsdag 21 juli open. “Ik verwacht dat hier meer mensen zullen komen dan in de Leliestraat.” 

Doneren

Bezoekers komen om spullen te kopen of doneren, maar het Leger des Heils helpt ook mensen die in de problemen zitten. “We krijgen elk jaar zo’n 150 aanvragen van mensen die opnieuw moeten beginnen en spullen nodig hebben. Als het kan, helpen wij en geven we hen een bankstel of wat witgoed.” Mensen die zelfs geen huis hebben, kunnen terecht in de noodopvang van het Leger des Heils Welzijn en Gezondheidszorg. Het gebouw op Klein Frankrijk heeft drie kamers, waarin vijf personen tijdelijk kunnen verblijven. Het brengt het aantal opvangplekken in Goes op elf. “Maar daar zit erg veel druk op. Er zouden er meer mogen zijn.” 

Structuur

De kringloopwinkel is voorzien van een magazijn, werkplaats en sorteerruimte waar alle kleding wordt gecheckt. De winkel en werkplaatsen worden bemand door vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hier krijgen ze weer wat structuur in hun leven.” 

Behoefte

Op de tweede verdieping heeft het Leger des Heils nog een paar ruimten, waarvan eentje is bestemd voor Stichting Leergeld die ook al in het gebouw aan Ravelijn de Groene Jager zat. “We voorzien als Leger des Heils nog steeds in een grote behoefte. Iedereen weet dat we een christelijke organisatie zijn, maar we zijn er voor iedereen. Iedereen is dan ook welkom.” 

Het nieuwe pand aan Klein Frankrijk wordt op 19 september officieel geopend. 

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

7 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

11 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

16 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

16 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

16 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

18 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden