Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Einde aan quarantaine van honderden in Duitse Heinsberg

Einde aan quarantaine van honderden in Duitse Heinsberg

HEINSBERG (ANP/DPA) - De quarantaine van honderden mensen in het Duitse district (Kreis) Heinsberg, vlak over de Nederlandse grens, is voorbij. Circa driehonderd mensen die 15 februari een carnavalsevenement hadden bijgewoond in het dorp Gangelt, bij Sittard, en hun familieleden mogen weer gaan en staan waar ze dat wensen, zo lang ze maar geen ziekteverschijnselen vertonen. Ze zijn twee weken in hun woningen in quarantaine geweest en die periode is nu voorbij, zei een woordvoerder van het district.

Aanleiding voor de maatregelen was een besmetting met het nieuwe coronavirus van een 47-jarige deelnemer aan het evenement. Hij is de eerste coronapatiënt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en zijn gezondheidstoestand is nog steeds slecht. Het is niet bekend waar hij het virus heeft opgelopen. In het district Heinsberg zijn 35 mensen besmet, in heel Duitsland 79.

Meer uit Buitenland

1500 mensen in Noordoost-Spanje geëvacueerd vanwege bosbrand

ZARAGOZA (ANP/DPA/AFP) - Door een bosbrand ten westen van de Spaanse stad Zaragoza hebben zo'n 1500 mensen hun huis moeten verlaten. De brand woedt in de buurt van Añón de Moncayo in het noordoosten van Spanje en wordt aangewakkerd door de sterke wind. In de regio bestrijden zo'n 300 brandweerlieden het vuur.

41 minuten geleden
Auteur Salman Rushdie aan de beterende hand

CHAUTAUQUA (ANP/RTR) - Het gaat de goede kant op met de gezondheid van de neergestoken auteur Salman Rushdie. Zijn literair agent laat dat zondag weten.

3 uur geleden
Oekraïne: Russen in de problemen bij zuidelijke stad Cherson

KIEV (ANP/AFP) - Volgens Oekraïne komen de Russische bezetters steeds meer in de problemen bij Cherson, een grote stad in het zuiden die de Russen konden veroveren door de rivier Dnjepr over te steken. Inmiddels zijn alle bruggen daar door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.

4 uur geleden
Amerikaanse parlementariërs bezoeken Taiwan

TAIPEI (ANP) - Een delegatie van Amerikaanse parlementariërs is zondag in Taiwan gearriveerd voor ontmoetingen met hoge Taiwanese functionarissen. Het tweedaagse bezoek komt kort na het spraakmakende bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

5 uur geleden
Politie onderzoekt bedreiging van J.K. Rowling na Rushdie-tweet

GLASGOW (ANP) - De Schotse politie onderzoekt een onlinebedreiging tegen Harry Potter-auteur J.K. Rowling na haar tweet over de aanval op collega-schrijver Salman Rushdie.

6 uur geleden
Rondzwervende walrus Freya afgemaakt

OSLO (ANP/AFP) - Noorwegen heeft de rondzwervende en kattenkwaad uithalende walrus Freya laten afmaken. Het dier, dat vorig jaar nog voor de Nederlandse kust zwom, werd permanent belaagd door nieuwsgierige mensen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd haar in te laten slapen omdat mensen zichzelf door hun opdringerige gedrag in gevaar brachten. Freya zelf zou overmatig stress ervaren door alle belangstelling.

6 uur geleden
Tientallen doden door brand in kerk in Caïro

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand in een kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er rond de vijftig gewonden zijn. De meeste slachtoffers waren kinderen.

6 uur geleden