Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eind aan pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe

Eind aan pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe

ANNA JACOBAPOLDER - Er is een einde gekomen aan de veerdienst tussen Anna Jacobapolder en Zijpe. Tien jaar lang konden toeristen en dagjesmensen genieten van een overtocht met het pontje. De boot is echter defect en de kosten voor reparatie zouden torenhoog zijn. Daarom ziet men geen andere oplossing dan te stoppen met de vaarvoorziening. Dit tot grote teleurstelling van velen.

Het trieste nieuws staat te lezen op de website van VVV Zeeland. "Dit pontje is uit de vaart wegens defect schip', zo meldt men. "Deze veerdienst was een van de laatste veerdiensten van de Oosterschelde die uit de vaart ging door de aanleg van de Philipsdam. In het veerhuisje in Anna Jacobapolder kon je vroeger onder het genot van koffie en een versnapering wachten op de pont. Het veerhuisje is gered van de sloop, gerestaureerd en uitgebreid.Nu wacht je met schitterend uitzicht op de oversteek", zo luidde tot voor kort het promotieberichtje voor deze leuke overtocht.

Kostbaar

Tien jaar lang werd in het toeristisch seizoen frequent gebruikt gemaakt van het pontje dat samen met een handvol andere veerdiensten nog in gebruik was, speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te loodsen. "Het zou uren kosten om via het vaste land de overkant te bereiken en bovendien geeft de overtocht met een pontje een ultiem vakantiegevoel", aldus de VVV. Wat betreft de route tussen Anna Jacobapolder en Zijpe komt daar nu een einde aan, omdat het te kostbaar zou zijn om het bootje dat een decennia dienst deed veilig nog aan de praat te krijgen.

Meer uit Tholen

Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

4 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

7 uur geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden
Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

3 dagen geleden