Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eind aan pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe

Eind aan pontje tussen Anna Jacobapolder en Zijpe

ANNA JACOBAPOLDER - Er is een einde gekomen aan de veerdienst tussen Anna Jacobapolder en Zijpe. Tien jaar lang konden toeristen en dagjesmensen genieten van een overtocht met het pontje. De boot is echter defect en de kosten voor reparatie zouden torenhoog zijn. Daarom ziet men geen andere oplossing dan te stoppen met de vaarvoorziening. Dit tot grote teleurstelling van velen.

Het trieste nieuws staat te lezen op de website van VVV Zeeland. "Dit pontje is uit de vaart wegens defect schip', zo meldt men. "Deze veerdienst was een van de laatste veerdiensten van de Oosterschelde die uit de vaart ging door de aanleg van de Philipsdam. In het veerhuisje in Anna Jacobapolder kon je vroeger onder het genot van koffie en een versnapering wachten op de pont. Het veerhuisje is gered van de sloop, gerestaureerd en uitgebreid.Nu wacht je met schitterend uitzicht op de oversteek", zo luidde tot voor kort het promotieberichtje voor deze leuke overtocht.

Kostbaar

Tien jaar lang werd in het toeristisch seizoen frequent gebruikt gemaakt van het pontje dat samen met een handvol andere veerdiensten nog in gebruik was, speciaal om fietsers en voetgangers naar de overkant te loodsen. "Het zou uren kosten om via het vaste land de overkant te bereiken en bovendien geeft de overtocht met een pontje een ultiem vakantiegevoel", aldus de VVV. Wat betreft de route tussen Anna Jacobapolder en Zijpe komt daar nu een einde aan, omdat het te kostbaar zou zijn om het bootje dat een decennia dienst deed veilig nog aan de praat te krijgen.

Meer uit Tholen

Gynaecoloog Richard Pal neemt na 30 jaar afscheid van Bravis Ziekenhuis

ROOSENDAAL/THOLEN - Na een indrukwekkende carrière van dertig jaar als gynaecoloog heeft Richard Pal vandaag afscheid genomen van het Bravis Ziekenhuis. Zijn afscheid werd groots gevierd op de Bravis-locatie in Roosendaal.

9 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Nieuwe bankjes bij de Schelphoek'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

11 uur geleden
Veiligheidsregio geeft tips voor veilig EK: 'Vlaggen 4,2 meter boven de grond'

THOLEN - Een hoop straten en huizen op Tholen kleuren oranje voor het Europees kampioenschap voetbal. Dat ziet er gezellig uit, maar kan volgens Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom geven ze een aantal 'spelregels' voor een veilig EK 2024. 

18 uur geleden
Inschrijving geopend van eerste Thools Jeu de Boules kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Op 21 juni 2019 werd door toenmalig wethouder Frank Hommel de Jeu de Boules baan "Les Boules" in Sint Philipsland officieel geopend. Op vrijdag 21 juni 2024 is dat alweer vijf jaar geleden en sinds die tijd wordt er door een groep jeu-de-boulers zeker 1 of 2 keer per week, als het weer het toelaat, een balletje gegooid op de baan gelegen naast het parkeerterrein aan de Luysterlaan.

1 dag geleden
Museum Markiezenhof krijgt twee portretten van Tholen in bruikleen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Het museum Markiezenhof in Bergen op Zoom ontvangt twee portretten van de gemeente Tholen voor de tentoonstelling 'Feest in het Hof'. Deze expositie neemt bezoekers mee naar de achttiende eeuw. Het gaat om portretten van Elizabeth Stuart en Frederik van de Palts.

1 dag geleden
Voormalig 'sloopterrein' bij Thools woonwagenkamp opgeruimd en afgezet

THOLEN - De gemeente Tholen heeft het perceel naast het woonwagenpark aan de Oudelandsedijk opgeruimd. Tijdens een integrale actie zijn alle aanwezige afval en containers afgevoerd, meldt de gemeente. Deze opruimactie gebeurde in samenwerking met onder andere toezichthouders, boa's en de politie.

1 dag geleden
Thoolse talenten Koosje en Emily traden op tijdens 9e Vrijmibotho

THOLEN - Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Torenmuziek Eiland Tholen, Project holen op Vakantie en scouting Heenetrecht. De afgelopen dagen waren voor de organisatie enigszins spannend. "Het was echt de vraag wat het weer ging doen", zegt Martine terwijl ze voor de zoveelste keer de Buienradar app erbij pakt. Ook is de afgelopen dagen advies ingewonnen bij een professioneel bureau op het gebied van weersverwachting bij evenementen.

2 dagen geleden