Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenstijl Uitvaartzorg heeft een duurzame kistenlijn

Eigenstijl Uitvaartzorg heeft een duurzame kistenlijn

KOUDEKERKE - Met de ontwikkeling van een duurzame kistenlijn is er voor Bianca Tange van Eigenstijl Uitvaartzorg een wens in vervulling gegaan.

“Sinds het begin van Eigenstijl Uitvaartzorg loop ik met het idee rond om een eigen duurzame kistenlijn te ontwikkelen”, zegt Bianca Tange. “Ieder mens is immers uniek en dus ook de uitvaart én de kist. Het leek mij een mooi idee dat deze unieke kisten worden gemaakt van gerecycled hout en dat de binnenkant is bekleed met mooie, warme stoffen. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat ik deze duurzame kisten tegen een betaalbare prijs kan aanbieden.”

Planken en balken

Het hout heeft een eerdere bestemming gehad. Het kan uit de bouw afkomstig zijn, maar ook uit oude huizen, gebouwen of de transportindustrie. Voorheen werd dit soort hout weggegooid, nu wordt het gebruikt voor deze kisten. Doordat het eerder is gebruikt krijgen planken en balken een unieke, geleefde uitstraling. Elke plank of balk anders.

Uitstraling

In het sloophout uit dit soort trajecten kunnen natuurlijk spijkers zitten. Deze worden verwijderd of afgeslepen. “Het hoort bij de uitstraling van sloophout. Ons hout mag hout zijn waar wat op en aan zit. Dat is ook de charme.” Op het moment wordt het hout geleverd door Van Hese Infra.

De bekleding wordt gemaakt door Diny Janssen uit Vlissingen en bestaat uit verschillende materialen. De stof die het meeste wordt gebruikt is biologisch katoen. Zij kan ook waden maken van de lievelingsdekens of overtrekken van de overledene.

De duurzame kistenlijn is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Tange en Huib Westerbeke. Vorig jaar kwamen zij in contact met elkaar. Westerbeke is begeleider bij werkleerbedrijf De Ambachten in Middelburg. “Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De Ambachten biedt de kans om mee te doen aan de maatschappij zonder direct een grote druk op te leggen”, legt Tange uit. “Toen we elkaar ontmoetten vertelde ik hem over mijn idee. Hij was meteen enthousiast. John Jansen heeft geholpen om de kistenlijn tot stand te brengen.”

Website

Sinds het begin van dit jaar is ook In-Made aangesloten bij het project. Ook zij werken mee aan de kistenlijn van Eigenstijl Uitvaartzorg.

Op de website staan de prijzen van de kisten en voorbeelden. Zie voor meer informatie: https://eigenstijluitvaartzorg.nl.

Eigenstijl Uitvaartzorg - Boisotstraat 30 - Koudekerke - tel: 06-18478910 - e-mail: [email protected]

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

53 minuten geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

8 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

10 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden