Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eigenaars De Gespleten Arent Middelburg breiden uit met aankoop van 2 restaurants

Eigenaars De Gespleten Arent Middelburg breiden uit met aankoop van 2 restaurants

MIDDELBURG - Ondernemen in en na een pandemie, het spreekt niet voor zich. Toch wagen de eigenaars van restaurant De Gespleten Arent, Sjoerd Dooge en Edwin Dingemanse, de grote stap. Ze nemen per 1 maart restaurant Hildernisse en de Tamboer aan Plein 1940 in Middelburg over. Beide restaurants krijgen een facelift en een nieuw concept.

“Eenvoudig was het zeker niet de afgelopen 2 jaar, laten we het uitdagend noemen” vertelt Sjoerd Dooge. Toch hebben ze ondanks de maatregelen omtrent corona en verplichte sluitingen prima gedraaid met De Gespleten Arent. “Je moet creatief zijn en soms risico’s nemen.” zegt Edwin Dingemanse. “Voor de eerste lockdown zagen we in landen rond ons al de voorbode, we hebben niet afgewacht en zijn gelijk op de thuismenu’s gedoken. Daardoor hadden we in de eerste dag van de eerste lockdown gelijk een plan, konden gasten thuismenu’s bestellen en zorgden we daarmee voor een bron van inkomsten.” Het aankopen van 2 restaurants in een tijd dat horeca in lockdown is was wel de grootste uitdaging van de afgelopen 2 jaar. “Financiering vragen bij een bank voor op dat moment 2 gesloten restaurants, terwijl je zelf ook thuis zit omdat je inkomstenbron gesloten is vergt wat doorzettingsvermogen en creativiteit.”

Blik op de toekomst
De ondernemers kijken positief naar de toekomst. Ze verwachten dat de horeca voorlopig in ieder geval niet meer dicht hoeft. Ze gaan eerst steakhouse de Tamboer onderwerpen aan een facelift. Het huidige concept werkt goed, dus waarom dan toch een facelift? “Het concept van een steakhouse past niet echt bij ons, een brasserie met diverse hapjes met een lekker glas wijn, focus op vegetarisch en duurzaam werken was al jaren een wens van ons. En nu hebben we de perfecte locatie gevonden om dit te combineren met daarnaast een hoger segment restaurant”, legt Sjoerd Dooge uit. Restaurant Hildernisse wordt later dit voorjaar verbouwd en daar willen de ondernemers na de verbouwing het concept van hun huidige restaurant De Gespleten Arent voortzetten. Om geen concurrent van zichzelf te worden hebben ze besloten De Gespleten Arent te verkopen.

De huidige eigenaars van de twee restaurants op Plein 1940, Paul en Carolien Sanders en Robert Felius, stoppen als horeca-ondernemers. Ze zijn al vele jaren actief in de Middelburgse horeca. Sanders begon in 1987 met zijn eerste zaak op de Pottenmarkt, De Herberg. Robert Felius sluit niet uit dat hij later een nieuwe onderneming start. Hij beraadt zich nog op de toekomst.

Meer uit Middelburg

Griezelen in de ZB tijdens The Night at the Library

MIDDELBURG - Donderdag 23 mei organiseert de ZB The Night at the Library. Van 19.00 uur tot 23.00 uur worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Meet & Greet met drie thrillerauteurs en een sinistere wandeling waar de koude rillingen van over je rug lopen.

33 minuten geleden
Gevraagd: uw mening over de minimaregelingen van de gemeente

MIDDELBURG/VEERE - De gemeenten Veere, Middelburg en Vlissingen laten gezamenlijk een onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau KWIZ onder inwoners met een laag inkomen. De gemeenten zijn benieuwd naar uw mening over en ervaring met de hulp die zij u bieden bij de bestrijding van armoede.

7 uur geleden
Verklederdrachtenshow en meer... in Westkapelle

WESTKAPELLE - Maandag 20 mei is er van alles te beleven in de Polderhuistuin in Westkapelle. Tweede Pinksteren in klederdracht is zo langzamerhand een traditie geworden in het dorp. Al drie jaar roept de organisatie mensen op om zich in Walcherse klederdracht,of andere kleding/sieraden met een Zeeuws tintje, te kleden en naar Westkapelle te komen. 

1 dag geleden
Overlastgever opgepakt voor mishandeling en vernieling in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond op het ZEP in de Mortiere in Middelburg iemand aangehouden voor mishandeling en vernieling. Dit gebeurde naar twee meldingen van overlast.

1 dag geleden
Piekperiode graspollenseizoen begint met Pinksteren

Piekperiode graspollenseizoen begint met PinksterenREDACTIE - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht! Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

1 dag geleden
Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

1 dag geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

2 dagen geleden