Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EHBO Yerseke bestaat 70 jaar

EHBO Yerseke bestaat 70 jaar

YERSEKE - EHBO Yerseke bestaat 70 jaar, de jubileumviering wordt uitgesteld.

Vrijdag 19 februari bestond KNV EHBO afdeling Yerseke op de kop af 70 jaar, echter word het jubileum op dit moment niet gevierd vanwege de COVID-19 pandemie.

Op een later tijdstip zal bekeken worden hoe het jubileum gevierd gaat worden.

Rijke historie

De vereniging kent een lang en rijke historie met een vrij stabiel ledenaantal door al die jaren heen en heeft op gebied van eerste hulpverlening heel wat ontwikkelingen doorgemaakt.

Vooral de laatste jaren wordt er fors geïnvesteerd in het verbeteren van de lesmethodes middels de aanschaf van nieuwe materialen zoals reanimatiepoppen voor het verzorgen van reanimatielessen aan eigen leden en mensen uit de onze gemeente en omliggende gemeenten.
In ons beleidsplan hebben we afgesproken dat we er alles aan doen om zo veel mogelijk mensen te leren reanimeren, voor zover dat in onze mogelijkheden ligt.

Ook word er actief voorlichting gegeven over de mogelijkheden om het basisdiploma EHBO te behalen bij onze vereniging, via onze social media kanalen Facebook en de website.

Ook bieden we de mogelijkheid om onze ervaren mensen in te zetten op evenementen waar we gebruik maken van moderne hulpmiddelen.

Informatie

Nieuwsgierig geworden naar onze 70 jaar jonge vereniging? Bezoek onze webpagina: www.ehboyerseke.nl of onze facebook pagina
Voor info: [email protected].[n]

Meer uit Reimerswaal

Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

5 uur geleden
Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

12 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

14 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

5 dagen geleden