Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eetcafé Oud-Kempen komt met speciaal menu in actie voor Oekraïne

Eetcafé Oud-Kempen komt met speciaal menu in actie voor Oekraïne

STAVENISSE - De vreselijke gebeurtenissen in Oekraïne zorgen er ook bij Eetcafé Oud-Kempen uit Stavenisse voor dat er niet stilgezeten wordt. Op donderdag 17 maart biedt het eetcafé een speciaal samengesteld menu aan om geld in te zamelen voor Oekraïne. De gehele dagopbrengst zal gedoneerd worden aan Stichting Metadidomi uit Sint-Annaland en het personeel komt vrijwillig werken om een steentje bij te dragen.  

Het initiatief ontstond bij eigenaren James & Anja om het eetcafé één dag volledig in het teken te zetten van Oekraïne. Het personeel twijfelde geen moment en boden allemaal aan om vrijwillig te komen werken.

Het speciaal samengestelde menu is op 17 maart verkrijgbaar in het restaurant of kan worden thuisbezorgd op het gehele eiland Tholen. Het is van belang om vooraf via Whatsapp (tel. 0627894034) een tafeltje te reserveren of de bestelling te plaatsen. Wegens de verwachte drukte vragen wij om dit tijdig te doen. 

De opbrengst zal volledig naar Stichting Metadidomi uit Sint-Annaland gaan die zich in zet om noodhulp te verlenen in Oekraïne en aan gevluchte Oekraïners in omliggende landen. Oud-Kempen vindt het belangrijk om de handen in een te slaan met een lokale stichting op het eiland Tholen.

Meer uit Tholen

Vrijmibotho 2024: Bekijk hier het programma met ook Thoolse artiesten

THOLEN - De voorbereidingen voor de negende editie van de Vrijmibotho zijn in volle gang. Op vrijdag 14 juni wordt er op de scheepswerf M. van Duivendijk opnieuw geld ingezameld voor lokale goede doelen. Dit jaar zijn er voor het eerst twee podia. Het programma bevat zowel bekende als minder bekende artiesten, met ook optredens van enkele Thoolse artiesten.

3 uur geleden
Kruytenburg Fair in Poortvliet afgelast door vele regen

POORTVLIET - De Kruytenburg Fair, die dit weekend in Poortvliet zou plaatsvinden, is afgelast. De afgelopen dagen heeft het veel geregend, waardoor het terrein bij de landschapscamping ongeschikt is geworden voor het evenement.

6 uur geleden
Dit jaar al bijna 500 aanslagen met explosieven, vaker in kleine gemeenten

THOLEN - Het aantal incidenten met explosieven neemt almaar toe. In 2022 waren er 343, vorig jaar 1057 en tot juni dit jaar 496. De politie-inzet leidde de afgelopen 2,5 jaar tot bijna 500 aanhoudingen, maar om het probleem bij de kern aan te pakken, is meer nodig, stellen politie, OM en lokale bestuurders. Zij pleiten in de Tweede Kamer voor een strategisch offensief waaraan ook partners van buiten het veiligheidsdomein deelnemen.

9 uur geleden
Onderzoek: 'Zo'n 30 procent van de Thoolse woningen heeft energielabel A'

THOLEN - Zo'n 30 procent van de woningen op Tholen heeft energielabel A dankzij goede isolatie, duurzame verwarmingssystemen en zonnepanelen op het dak. Dat percentage ligt iets onder het landelijk gemiddelde, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

13 uur geleden
Elke (13) uit Tholen is regionaal kampioen op de rugslag

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen won afgelopen maand de 50 meter rugslag tijdens de Regionale Zomerkampioenschappen (RZK) in Eindhoven en mag zich dus 'Brabants Kampioen' noemen!  "She did it again", riep haar moeder vlak na de wedstrijd. Elke is al eerder Brabants Kampioen geweest op de rugslag.

1 dag geleden
Stichting Leergeld zoekt tweedehands fietsen voor kinderen uit arme gezinnen

SINT-MAARTENSDIJK - Leergeld Oosterschelderegio organiseert dit jaar voor de derde keer een fietsinzamelingsactie in het kader van het thema 'Geen kind achterop.' Dankzij de steun van Stichting Leergeld kunnen kinderen uit gezinnen met weinig geld, net als hun leeftijdsgenoten, over een fiets beschikken.

1 dag geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

THOLEN - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn of niet. Ben je geslaagd, of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw Geslaagd-foto in via www.internetbode.nl/geslaagd en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

1 dag geleden