Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eetcafe Oud-Kempen in actie voor Oekraïne groot succes

Eetcafe Oud-Kempen in actie voor Oekraïne groot succes

STAVENISSE - Afgelopen donderdag organiseerde Eetcafé Oud-Kempen uit Stavenisse een actiedag om een steentje bij te dragen aan Oekraïne. Vanaf 17.00 uur stroomde het restaurant en de speciaal daarvoor opgezette tent geheel vol.

De servetten, ballonnen en welkomstdrankjes waren geheel in de Oekraïense kleurenstelling, blauw met geel. Het speciale menu werd geserveerd met geel en blauwe mayonaise en zelfs het verrassingsdessert was in stijl.

De sfeer zat er goed in bij Eetcafe Oud-Kempen, maar ook thuis werd er meegedaan aan de succesvolle actie. Over heel het eiland Tholen werd er massaal een maaltijd besteld om de actie te ondersteunen.

Aan het einde van de avond wacht het personeel en enkele overgebleven gasten gespannen op de uitkomst van de dagopbrengst. Op een speciaal gemaakte cheque wordt het bedrag opgeschreven van maar liefst € 3794,-. Het prachtige bedrag wordt geschonken aan Stichting Metadidomi uit Sint-Annaland. Zij zetten zich in om noodhulp te verlenen in Oekraïne en aan gevluchte Oekraïners in omliggende landen.

Meer uit Tholen

Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

5 uur geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

1 dag geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

1 dag geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

2 dagen geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

2 dagen geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

2 dagen geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

3 dagen geleden