Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Zeeuwse elektrische lijnbus rijdt in Goes

Eerste Zeeuwse elektrische lijnbus rijdt in Goes

GOES - De eerste elektrische lijnbus rijdt sinds maandag in Zeeland. De bus maakt ritten door Goes. 

De nieuwe bus is een volledig elektrische stadsbus en wordt ingezet op een ronde in Goes, die onder meer langs het stationsplein, ziekenhuis en de Zeelandhallen voert. Voorheen reed hier een dieselbus. ‘De ambitie is om vanaf 2025 alle lijnbussen zero-emissie te laten rijden in Zeeland’, laat de provincie Zeeland weten. ‘De nieuwe bus stoot geen CO2 meer uit en zorgt voor minder geluidsoverlast. Juist in een stadse omgeving, waar de bus de straat deelt met veel voetgangers en fietsers, zijn deze voordelen extra belangrijk.’ 

De komende periode wordt, vooruitlopend op de nieuwe busconcessie (de afspraken vanaf 2025 met vervoerders over het Zeeuwse busvervoer), ervaring opgedaan met de elektrische bus in Goes. ‘Het doel is te kijken wat elektrisch rijden inhoudt. De bus moet op bepaalde momenten opgeladen worden en werkt natuurlijk anders dan een dieselbus.’

In de nieuwe busconcessie wordt gestreefd naar volledig zero emissie busvervoer in Zeeland. Op dit moment is het volgens de provincie nog niet mogelijk om alle bussen zero-emissie te laten rijden vanwege de huidige vervoersafspraken en de daarmee verbonden voertuigen.

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

3 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

4 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

5 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

5 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

8 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

10 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden