Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Wieler Wind Zesdaagse start zaterdag in Middelburg

Eerste Wieler Wind Zesdaagse start zaterdag in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg staat zaterdag (1 juni) de eerste etappe van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) op het programma. Deelnemers fietsen 98 of 45 kilometer over de Wouter Weylandt-route. 

De start- en finishlocatie ligt zaterdag rondom de Cycle Hub in Middelburg. Hier is doorlopend informatie over Zeeland, fietsen en e-bikes te vinden.  Zaterdag is de start voor de 98 kilometer om 9.30 uur. De deelnemers aan de 45 kilometer beginnen om 10.00 uur.

Weekeinden

De ZWW6D is voor zowel recreatieve fietsers als wielrenners. Er zijn twee aparte routes, zodat iedereen zijn eigen tempo kan aanhouden. In zes weekeinden zijn er zes uitdagende en winderige routes te volgen, verspreid door Zeeland. Op zondag 16 juni staat de Zeeuwse Wind Route fietstocht vanuit Westkapelle op de agenda, op zondag 23 juni de Jo de Roo toertocht vanuit Goes, op zondag 7 juli de Jan Raas toertocht vanuit ’s-Heerenhoek, op zaterdag 17 augustus de Keetie van Oosten–Hage toertocht vanuit Sint-Maartensdijk en zondag 22 september de Theo Middelkamp toertocht vanuit Axel.

Samenwerking

Naast de fietstochten is er bij enkele dagen een programma voor alle leeftijden, met onder andere happen en trappen, fietsen voor stichting MS in Westkapelle, een dikke bandenrace en een bmx-clinic.De ZWW6D is een samenwerking tussen recreatieondernemers, VVV Zeeland, provincie Zeeland, Veilig Verkeer Nederland (VVN), fietsclubs en –organisaties en SportZeeland.

Kijk voor meer informatie op www.sportzeeland.nl/ZWW6D.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

22 uur geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 dag geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden