Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste paal voor kazerne Rilland vrijdag de grond in

Eerste paal voor kazerne Rilland vrijdag de grond in

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal slaat vrijdag de eerste paal voor de nieuwe brandweerkazerne in Rilland. De nieuwbouw aan de Valckenisseweg, waarin ook de gemeentelijke buitendienst een plek krijgt, is naar verwachting begin volgend jaar klaar.

Het oude complex is in september gesloopt. De brandweer en buitendienst verhuisden naar de naastgelegen tijdelijke locatie.

Schoonmaken

Dat de bouw zo lang op zich heeft laten wachten, had te maken met het schoonmaken van de grond, laat de gemeente Reimerswaal weten. 'Deze werkzaamheden namen veel tijd in beslag. Vervolgens duurde het nog tot begin deze week voordat de vervuilde grond kon worden afgevoerd.'

Nu kan met het heien de bouw beginnen. 'Begin 2021, ruim 60 jaar na de bouw van het vorige pand, kunnen dan de brandweer en medewerkers van de buitendienst hun intrek nemen in het nieuwe gebouw.'

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

'Ouders verantwoordelijk zwemmen bij De Spetter'

THOLEN - Ouders maken zelf de keuze of ze hun kind dat een zwemdiploma heeft bij De Spetter laten zwemmen of niet. Dat zegt de gemeente Tholen.

8 uur geleden
The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

VLISSINGEN - Met een blond, stevig triple-biertje vieren Marcel Lammers en Jolanda van Boven dat hun café The Wicked in Vlissingen twintig jaar bestaat. De coronaperikelen overschaduwen het jubileum, maar de twee laten zich niet uit het veld slaan. “Dat feestje komt er.”

9 uur geleden
Politie waarschuwt jongeren voor 'Blue Whale Challenge': 'Spel met gevaarlijke opdrachten'

THOLEN - De politie waarschuwt jongeren voor 'The Blue Whale Challenge'. Dit spel zou jongeren aanzetten tot het doen van gevaarlijke opdrachten.

9 uur geleden
Groep 8 neemt met bustoer afscheid van De Moolhoek

KAPELLE - Groep 8 van basisschool De Moolhoek in Kapelle is donderdagavond verrast met een bustoer, om afscheid te nemen van hun basisschooltijd.Veel activiteiten voor groep 8 konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Zo moesten de oudste leerlingen van De Moolhoek het zonder musical en kamp doen.

10 uur geleden
89-jarige Vlissinger op laffe manier beroofd van portemonnee

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd werd er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald.

11 uur geleden
Trouwauto gaat in vlammen op in Meliskerke

MELISKERKE - Aan de Torenstraat in Meliskerke is vrijdagmorgen een trouwauto uitgebrand die een bruidspaar vervoerde. De brand werd rond 11.35 uur gemeld.

11 uur geleden
Extra controles in Goes op hardrijders

GOES - De politie gaat op verschillende wegen in Goes meer controleren op snelheid.

12 uur geleden