Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Oranjeloop Krabbendijke is 'hopelijk niet de laatste'

Eerste Oranjeloop Krabbendijke is 'hopelijk niet de laatste'

KRABBENDIJKE - Krabbendijke is sportief bezig. Na een succesvolle tweede editie van de bloesemwandeltocht begin deze maand staat op woensdagavond 26 april de eerste Oranjeloop Krabbendijke op het programma. Ook daarvoor stromen de aanmeldingen al binnen, vertelt Sjaak van Iwaarden van de organisatie. “Ruim honderd deelnemers hebben zich al opgegeven”, vertelt hij.

Met nieuw bloed in de oranjevereniging Krabbendijke borrelden ook nieuwe ideeën op. De vereniging wilde graag een sportieve activiteit opzetten. Zo ontstond het plan om een hardloopwedstrijd te organiseren op de avond voor Koningsdag, vertelt Sjaak van Iwaarden, de nieuwe secretaris van de oranjevereniging. Die bestaat nu verder uit voorzitter Frans Verdult, penningmeester Silvia Mijnster en bestuursleden Addy van Houte en Heleen Goud. “We krijgen voor de organisatie van de wedstrijd hulp van Jan willem van Bree en Peter Meeuwsen, die in het hardloopwereldje zitten”, aldus Van Iwaarden. “Zij zagen op de hardloopkalender dat er nog geen wedstrijd was op de dag voor Koningsdag. Dat vonden we een gouden kans en daarom zijn we in dat gat gesprongen.” De organisatie ging enthousiast aan de slag om de eerste Oranjeloop op te zetten. “Je begint op nul, dus het is best veel werk. We hebben bijvoorbeeld subsidie en vergunningen aangevraagd bij de gemeente en een draaiboek met een veiligheidsplan gemaakt. We hebben mensen in het bestuur die kijk hebben op dat soort zaken, dus dat scheelt.” Mede dankzij de hulp van vele vrijwilligers verloopt de voorbereiding op de wedstrijd, met kidsrun en vijf en tien kilometer hardlopen, op rolletjes. “We zijn actief in het verenigingsleven en vinden gelukkig altijd wel mensen die klaarstaan om te helpen. Voor de dag zelf hebben we ook al een groep vrijwilligers bereid gevonden om bijvoorbeeld bij kruispunten langs het parcours te staan.”

Verrassing

De Oranjeloop begint om 18.30 uur met de kidsrun van 1400 meter. Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de hardloopwedstrijd van vijf en tien kilometer. Alle wedstrijden beginnen bij dorpshuis de Meiboom. “De kinderen lopen drie rondjes rond het dorpshuis.” De deelnemers aan de vijf en tien kilometer gaan verschillende kanten op. “De deelnemers aan de tien kilometer twee keer het parcours van de vijf kilometer laten lopen, vinden ze niet interessant. Dus hebben we twee routes uitgestippeld. Die voeren over polderwegen en door de prachtige omgeving van Krabbendijke. Met een beetje geluk zien de deelnemers nog bloeiende appelbomen in de boomgaarden waar ze langskomen.”

Van Iwaarden ziet al aanmeldingen uit de wijde omgeving binnenkomen. “Hulst, Meliskerke, maar ook uit Numansdorp en Amsterdam”, noemt hij voorbeelden. De Oranjeloop is voor zowel ervaren als beginnende hardlopers. “Alle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille én een verrassing en na de ronde is er de mogelijkheid om samen te komen in het dorpshuis. We gaan voor een gezellige Oranjeloop en hopen dat deze eerste keer niet de laatste is.”

Aanmelden

Aanmelden voor de Oranjeloop Krabbendijke kan tot en met 25 april via www.inschrijven.nl. Voor de kidsrun kan opgeven tot op de dag zelf, maar vooraf aanmelden heeft de voorkeur.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

23 uur geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

2 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

2 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

3 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

3 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

4 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

5 dagen geleden