Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste opvangunits voor Oekraïners eind mei geplaatst aan Wemeldingse Zandweg

Eerste opvangunits voor Oekraïners eind mei geplaatst aan Wemeldingse Zandweg

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle werkt aan de Wemeldingse Zandweg 21 in Wemeldinge aan een nieuwe opvangaccommodatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Eind mei worden de eerste wooneenheden geplaatst.

‘We verwachten dat de opvang 1 juli operationeel is’, laat de gemeente Kapelle deze week weten. De opvang bestaat straks uit veertien wooneenheden, waarin de vluchtelingen voor een periode van twee tot drie jaar kunnen verblijven. ‘De Nationale Opvang Organisatie, onderdeel van ministerie Justitie & Veiligheid, moet afspraken voor de lange termijn en kosten voor transitie goedkeuren. Op 20 april hebben wij goedkeuring ontvangen. Daarmee zijn de kosten voor de aanleg van de nutsvoorzieningen, het bouw- en woonrijp maken, de sloop en het verwijderen van de wooneenheden na afloop van de opvang gedekt door het Rijk.’

De woonvoorziening komt aan de Wemeldingse Zandweg 21D tot en met 21T. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen hier in juli hun intrek kunnen nemen. Het bouwrijp maken van het terrein is vorige maand begonnen. Het wordt gedeeltelijk voorzien van betonplaten voor de woningen, beheerdersruimte, fietsenstalling en een afvalinzamelpunt. Achter de woonruimtes wordt parkeergelegenheid gerealiseerd. In het groene gebied aan de achterzijde van het terrein komt een speelvoorziening. Deze werkzaamheden moeten eind juni klaar zijn. In juli verhuizen dan de 45 Oekraïners van voormalig Hotel Wemeldinge, dat niet meer beschikbaar is voor opvang, naar de nieuwe wooneenheden.

Meer uit Reimerswaal

Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

3 uur geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

5 uur geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

19 uur geleden
Zaterdag 4 mei Dodenherdenking in Hansweert

HANSWEERT - Tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024 herdenken we allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. 

1 dag geleden
Gratis ambachtelijke moederdagcake van Echte Bakker Vroonland in Yerseke voor Vrienden van de Bode

YERSEKE - Zondag 12 mei is het Moederdag en dankzij Echte Bakker Vroonland in Yerseke kun je je moeder een overheerlijk cadeau geven: een speciale, vers bereide moederdagcake. En nog feestelijker: Vrienden van de Bode krijgen zo'n ambachtelijke cake gratis!

2 dagen geleden
Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

3 dagen geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

4 dagen geleden