Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Oosterscheldekreeft levert 50.000 euro op voor goed doel

Eerste Oosterscheldekreeft levert 50.000 euro op voor goed doel

ZIERIKZEE/COLIJNSPLAAT - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands Elftal, mocht donderdag in Zierikzee de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen veilen. Dit leverde een recordbedrag van 50.000 euro op voor het goede doel.

Voor de feestelijke opening van het Oosterscheldekreeftseizoen nam sportjournalist en -presentator Kees Jansma donderdag de eerste kreeft in ontvangst. Dit exemplaar woog zo’n 2,5 kilo.

Alvleesklierkanker

Bij de veiling in de vismijn van Colijnsplaat bracht de kreeft een recordbedrag van 50.000 euro op. Dit bedrag gaat naar Support Casper, voor onderzoek naar de behandeling van alvleesklierkanker. Koeman is ambassadeur van Support Casper. Deze campagne is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Casper van Eijck is chirurg en onderzoeker bij het Erasmus MC in Rotterdam en zet zich in voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Hij was ook aanwezig bij de veiling.

Het winnende bod kwam van W&A Fish en Delta Mossel uit Yerseke samen.

Kreeftenvisser

Voor de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen voer een vloot van zestien veelal historische schepen uit met gasten uit binnen- en buitenland. De vloot werd opgewacht door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek. Bij de kreeftenfuiken stapte een klein comité aan boord van vissersbootje MS3. Hier lichtte Van den Hoek de fuiken en overhandigde de grootste kreeft aan commissaris van de koning in Zeeland Han Polman. Hij mocht de delicatesse doorgeven aan Jansma.

Oosterscheldekreeften mogen van 1 april tot en met 15 juli gevangen worden.

Meer uit Reimerswaal

Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

6 uur geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

11 uur geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

1 dag geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

2 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

2 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

3 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

3 dagen geleden