Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste mast op zijn plek bij Rilland

Eerste mast op zijn plek bij Rilland

RILLAND - Bij het nieuwe hoogspanningsstation van Tennet bij Rilland is de eerste mast geplaatst om het station te kunnen aansluiten op andere verbindingen.

In totaal plaatst netbeheerder Tennet de komende jaren 114 masten in Zeeland. Samen vormen ze de 48 kilometer lange hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. De masten staan zo’n 350 tot 400 meter uit elkaar en zijn gemiddeld zestig meter hoog.

Voordeel

Twaalf van de 114 zogenaamde wintrackmasten zijn nodig om het station in Rilland eind dit jaar te kunnen aansluiten op het hoogspanningsnet. ‘Dit is een nieuw type mast dat al op verschillende locaties in Nederland staat’, laat een woordvoerder van Tennet donderdag weten. ‘Deze mast bestaat uit twee pilaarvormige stalen palen en heeft als voordeel dat de verbinding met draden landschappelijk een rustiger beeld geeft.’

Magneetveld

Ook is het magneetveld bij de masten met een enkele 380 kV-verbinding en bij masten waarbij een 380 kV- en 150 kV-verbinding worden gecombineerd, volgens de woordvoerder kleiner dan bij traditionele masten. ‘De wintrackmasten zijn bovendien onderhoudsvriendelijker.’

Flexibiliteit

Met de aansluiting van het nieuwe hoogspanningsstation komen er drie losse verbindingen vanuit Rilland naar Borssele, Geertruidenberg en het Belgische Zandvliet. ‘Hierdoor is het elektriciteitstransport beter te regelen en ontstaat er meer flexibiliteit in de verdeling ervan in de regio. Zo is het net dus optimaler te gebruiken.’

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

15 uur geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

1 dag geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

2 dagen geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

3 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

5 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

1 week geleden