Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste mast op zijn plek bij Rilland

Eerste mast op zijn plek bij Rilland

RILLAND - Bij het nieuwe hoogspanningsstation van Tennet bij Rilland is de eerste mast geplaatst om het station te kunnen aansluiten op andere verbindingen.

In totaal plaatst netbeheerder Tennet de komende jaren 114 masten in Zeeland. Samen vormen ze de 48 kilometer lange hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland. De masten staan zo’n 350 tot 400 meter uit elkaar en zijn gemiddeld zestig meter hoog.

Voordeel

Twaalf van de 114 zogenaamde wintrackmasten zijn nodig om het station in Rilland eind dit jaar te kunnen aansluiten op het hoogspanningsnet. ‘Dit is een nieuw type mast dat al op verschillende locaties in Nederland staat’, laat een woordvoerder van Tennet donderdag weten. ‘Deze mast bestaat uit twee pilaarvormige stalen palen en heeft als voordeel dat de verbinding met draden landschappelijk een rustiger beeld geeft.’

Magneetveld

Ook is het magneetveld bij de masten met een enkele 380 kV-verbinding en bij masten waarbij een 380 kV- en 150 kV-verbinding worden gecombineerd, volgens de woordvoerder kleiner dan bij traditionele masten. ‘De wintrackmasten zijn bovendien onderhoudsvriendelijker.’

Flexibiliteit

Met de aansluiting van het nieuwe hoogspanningsstation komen er drie losse verbindingen vanuit Rilland naar Borssele, Geertruidenberg en het Belgische Zandvliet. ‘Hierdoor is het elektriciteitstransport beter te regelen en ontstaat er meer flexibiliteit in de verdeling ervan in de regio. Zo is het net dus optimaler te gebruiken.’

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

5 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden