Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste mast bij Rilland staat eind april

Eerste mast bij Rilland staat eind april

RILLAND - De bouw van het hoogspanningsstation van Tennet bij Rilland is in volle gang. De netbeheerder verwacht de eerste nieuwe hoogspanningsmast eind april op te richten.

Het in aanbouw zijnde station bij Rilland bevindt zich in de testfase. Om het nieuwe hoogspanningsstation dit jaar te kunnen aansluiten op de bestaande hoogspanningsverbinding, is de bouw van twaalf nieuwe masten rondom het station noodzakelijk.

Inmiddels zijn verschillende werkterreinen ingericht en bosschages gerooid om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, laat Tennet weten. De heimachine verplaatst zich van de ene naar de andere mastpositie, waarna de bouwput gegraven wordt en de fundaties van de masten vorm krijgen.

Contractbreuk

De netbeheerder voert op dit moment voor de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland werkzaamheden uit bij Heinkenszand, Borssele en Rilland. De rest van de bouw voor de nieuwe lijn ligt stil, vanwege de contractbreuk met de oorspronkelijke aannemer. Tennet werkt achter de schermen aan de nieuwe aanbesteding en de aanvraag van de benodigde vergunningen. ‘We streven ernaar dit voorjaar de aanbesteding opnieuw te starten.’ Tennet wil meerdere aannemers gelijktijdig aan verschillende onderdelen van het tracé laten werken om weer tijd in te lopen. ‘Zodra de opdracht gegund is aan de nieuwe aannemers, wordt duidelijk waar, wanneer en hoe er wordt gewerkt. We verwachten begin 2020 het werk te kunnen uitvoeren.’

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

20 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

23 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

4 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden