Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste mast bij Rilland staat eind april

Eerste mast bij Rilland staat eind april

RILLAND - De bouw van het hoogspanningsstation van Tennet bij Rilland is in volle gang. De netbeheerder verwacht de eerste nieuwe hoogspanningsmast eind april op te richten.

Het in aanbouw zijnde station bij Rilland bevindt zich in de testfase. Om het nieuwe hoogspanningsstation dit jaar te kunnen aansluiten op de bestaande hoogspanningsverbinding, is de bouw van twaalf nieuwe masten rondom het station noodzakelijk.

Inmiddels zijn verschillende werkterreinen ingericht en bosschages gerooid om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, laat Tennet weten. De heimachine verplaatst zich van de ene naar de andere mastpositie, waarna de bouwput gegraven wordt en de fundaties van de masten vorm krijgen.

Contractbreuk

De netbeheerder voert op dit moment voor de nieuwe 380kV-hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Rilland werkzaamheden uit bij Heinkenszand, Borssele en Rilland. De rest van de bouw voor de nieuwe lijn ligt stil, vanwege de contractbreuk met de oorspronkelijke aannemer. Tennet werkt achter de schermen aan de nieuwe aanbesteding en de aanvraag van de benodigde vergunningen. ‘We streven ernaar dit voorjaar de aanbesteding opnieuw te starten.’ Tennet wil meerdere aannemers gelijktijdig aan verschillende onderdelen van het tracé laten werken om weer tijd in te lopen. ‘Zodra de opdracht gegund is aan de nieuwe aannemers, wordt duidelijk waar, wanneer en hoe er wordt gewerkt. We verwachten begin 2020 het werk te kunnen uitvoeren.’

Meer uit Reimerswaal

Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

1 uur geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

1 dag geleden
Bijeenkomst over nieuwbouw school en gymzaal Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag (17 juni) houdt de gemeente Kapelle een informatiebijeenkomst over de bouwplannen voor het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) en de nieuwe gymzaal in Wemeldinge. 

2 dagen geleden
Darter Kay Schuurbiers Nederland Kampioen bij aspiranten

KRABBENDIJKE - Kay Schuurbiers (14 jaar) uit Krabbendijke is zondag na een spannende strijd Nederlands Kampioen geworden bij de dart-aspiranten.

3 dagen geleden
Mag de vlag uit? Stuur jouw Geslaagd-foto in en straal in de Bode!

KRUININGEN/KAPELLE - De vlag kan vandaag uit bij veel eindexamenleerlingen. Zij krijgen namelijk te horen of zij geslaagd zijn. Ben je geslaagd of wil je iemand die geslaagd is verrassen? Stuur dan jouw geslaagd-foto in en wie weet staat jouw foto volgende week in de Bode!

4 dagen geleden
Onderzoek naar energieoplossing Olzendepolder, eerste resultaten eind dit jaar

KRUININGEN - Hoe kunnen bedrijven in de Olzendepolder in Yerseke slimmer energie gebruiken en elkaar helpen als de één een stroomoverschot heeft en de ander een tekort? Dat moet onderzoek, dat de gemeente Reimerswaal betaalt, uitwijzen. Eind dit jaar worden de eerste resultaten verwacht.

4 dagen geleden
'Groene' tegel tegen zwerfafval onthuld in Wemeldinge

WEMELDINGE - De Kapelse wethouder Jon Herselman, kinderburgemeester Claire en voorzitter Vrouwen van Nu Joke Folmer onthulden vorige week een tegel op het Dorpsplein in Wemeldinge als actie voor een schoner milieu.

5 dagen geleden