Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

Een woordvoerster waarschuwt dat het nog wel de hele ochtend glad kan zijn op de weg.

Eerder al is lokaal gestrooid. Rijkswaterstaat heeft 577 strooiwagens paraat staan. Die moeten binnen twee uur 3300 kilometer aan rijkswegen preventief gestrooid kunnen hebben.

Code geel

Door bevriezing en winterse buien als hagel en natte sneeuw kan het glad zijn op de wegen. Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden, tot ongeveer 08.00 uur maandagochtend. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers ruimte te maken voor de strooiwagens en de rijstijl aan te passen.

De ANWB waarschuwt eveneens voor gladde wegen door winterse buien. Vroeg op de maandagochtend lag er sneeuw op de A4 rond Den Haag. Er zijn meerdere ongelukken geweest door de gladheid. Zo botsten op de A20 bij Maasland twee auto's op elkaar nadat er een was gaan schuiven, aldus de ANWB. Op zondagavond waren er voornamelijk ongelukken op binnenwegen en raakten auto's van de weg.

Automobilisten zullen voor ze de weg op gaan maandag wellicht eerst de ruiten moeten krabben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Burgemeesters pleiten voor nog ruimere openingstijden

UTRECHT (ANP) - Burgemeesters in het Veiligheidsberaad zijn al heel blij als het kabinet dinsdag beslist dat de horeca en cultuursector tot 22.00 uur open mogen, maar voor een groot deel van de burgemeesters in het overleg mag de verruiming nog een stap verder gaan. "Ik hoop dat alles weer normaal open kan, maar tien uur 's avonds is al een belangrijke stap", zegt Femke Halsema van Amsterdam voorafgaand aan de bijeenkomst van de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's. "Het is nu mooi geweest", concludeert Jan van Zanen van Den Haag.

36 minuten geleden
Wisselende reacties op versoepelingsregel eindexamen

UTRECHT (ANP) - Er wordt wisselend gereageerd op het nieuws van Onderwijsminister Dennis Wiersma dat eindexamenleerlingen dit jaar toch een cijfer van de eindexamens mogen wegstrepen. De invoering van de zogenoemde 'duimregeling' zorgt voor een "meer dan verheugd" scholierenvertegenwoordiging LAKS, maar vanuit de scholen in het voorgezet onderwijs wordt terughoudender gereageerd.

42 minuten geleden
Werkgevers: negatief getesten na contact besmet persoon naar werk

DEN HAAG (ANP) - Werknemers die in contact zijn geweest met een besmet persoon, maar negatief getest zijn op het coronavirus en geen klachten hebben, moeten gewoon naar hun werk kunnen. Dat willen werkgevers- en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. De regels voor quarantaine moeten volgens de organisaties "zo verruimd worden, dat mensen die nergens last van hebben zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen voor half Nederland op de bank zit zonder klachten". Veel mensen zitten nu onnodig lang thuis door de quarantaineregels, zegt een woordvoerder.

51 minuten geleden
OMT: geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

DEN HAAG (ANP) - Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan.

55 minuten geleden
Ministeries terughoudend met afschermen KVK- en Kadasterdata

DEN HAAG (ANP) - De ministeries die verantwoordelijk zijn voor de Kamer van Koophandel en het Kadaster willen de registers niet zomaar afschermen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwde maandag dat de openbare informatie makkelijk gebruikt kan worden om mensen te intimideren, en vindt dat de overheid daar iets op moet bedenken. De ministeries van Economische Zaken en Binnenlandse Zaken zeggen daarover na te denken, maar zien niet direct een oplossing.

2 uur geleden
Examenleerlingen mogen toch cijfer niet-kernvak wegstrepen

DEN HAAG (ANP) - Eindexamenleerlingen mogen dit jaar toch een cijfer van de eindexamens wegstrepen, meldt minister Dennis Wiersma (Onderwijs). Deze zogenoemde 'duimregeling' gold tijdens de vorige examens ook, maar voor de huidige examenleerlingen ging de regel niet op. Wiersma wil ook hen "dezelfde kansen geven als de lichting van vorig jaar".

2 uur geleden
Waakhond AP: overheid moet zelf ook online intimidatie tegengaan

DEN HAAG (ANP) - Als de overheid daadwerkelijk iets wil doen tegen het online intimideren van mensen, moet zij er ook voor zorgen dat de privégegevens van mogelijke slachtoffers goed beschermd worden. Dat zegt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de privacywaakhond. Die wil dat de overheid stopt met het "zonder goede reden makkelijk toegankelijk maken van woonadressen" via het Kadaster en de Kamer van Koophandel.

3 uur geleden