Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

Eerste landelijke strooiactie: 2,5 miljoen kilo zout op de wegen

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste landelijke strooiactie van dit seizoen uitgevoerd. In totaal strooiden de wagens 2,5 miljoen kilo zout over de snelwegen. De strooiwagens legden afgelopen nacht bijna 38.000 kilometer af.

Een woordvoerster waarschuwt dat het nog wel de hele ochtend glad kan zijn op de weg.

Eerder al is lokaal gestrooid. Rijkswaterstaat heeft 577 strooiwagens paraat staan. Die moeten binnen twee uur 3300 kilometer aan rijkswegen preventief gestrooid kunnen hebben.

Code geel

Door bevriezing en winterse buien als hagel en natte sneeuw kan het glad zijn op de wegen. Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden, tot ongeveer 08.00 uur maandagochtend. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers ruimte te maken voor de strooiwagens en de rijstijl aan te passen.

De ANWB waarschuwt eveneens voor gladde wegen door winterse buien. Vroeg op de maandagochtend lag er sneeuw op de A4 rond Den Haag. Er zijn meerdere ongelukken geweest door de gladheid. Zo botsten op de A20 bij Maasland twee auto's op elkaar nadat er een was gaan schuiven, aldus de ANWB. Op zondagavond waren er voornamelijk ongelukken op binnenwegen en raakten auto's van de weg.

Automobilisten zullen voor ze de weg op gaan maandag wellicht eerst de ruiten moeten krabben.

Meer uit Binnenland

30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

37 minuten geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

1 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

1 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

2 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

3 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Crowdfundactie voor nabestaanden schietpartij Heiman Dullaertplein

DEN HAAG (ANP) - Op crowdfundingswebsite GoFundMe is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein, waar zij woonden. Het doelbedrag van de inzamelactie is 60.000 euro.

4 uur geleden