Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste Kapelse lintjesregen voor burgemeester Jansen op de Haar, koninklijke onderscheiding voor zeven inwoners

Eerste Kapelse lintjesregen voor burgemeester Jansen op de Haar, koninklijke onderscheiding voor zeven inwoners

KAPELLE - Zeven inwoners van de gemeente Kapelle zijn woensdagmorgen koninklijk onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De dames N.J. Landegent-Sleeuwenhoek, E.M. de Jonge-Gort en P.W. Eversdijk-de Jonge uit Kapelle en de heren Zuidweg, Hertgers en Landegent uit Kapelle en Wabeke uit Wemeldinge zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Constantijn Jansen op de Haar mocht voor de eerste keer als burgemeester van de gemeente Kapelle lintjes uitreiken.

Dat deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst met familie en vrienden van de gedecoreerden, traditioneel in de Hervormde Kerk in Kapelle. Meneer Wabeke kreeg zijn lintje uit handen van buur-burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal, omdat hij in Yerseke aanwezig was als gast bij de uitreiking van het lintje aan zijn collega-vrijwilliger van Ringrijvereniging Ons Genoegen in Wemeldinge.

Meneer Zuidweg 

Meneer Zuidweg uit Kapelle is onderscheiden voor vrijwilligersactiviteiten bij meerdere organisaties:

Vanaf 1977 is hij vrijwilliger bij showkorps Jonge Kracht in Kapelle. Hij is hier actief bij het ophalen van oud papier om fondsen te werven.Van 1981 tot 2017 was hij voorzitter van Buurtvereniging Eversdijk.Vanaf 2009 is hij voorzitter van de uitwisselingscommissie Orry-la-Ville in Frankrijk. Hij zet zich in voor de band tussen Kapelle en Orry-la-Ville en maakt het mogelijk dat er jaarlijks een Nederlandse delegatie aanwezig is bij de herdenking op de begraafplaats waar 114 Nederlandse militairen liggen. Vanaf 2017 is hij vrijwilliger bij Ride for the Roses Midden Zeeland.

Mevrouw De Jonge-Gort 

Mevrouw De Jonge-Gort uit Kapelle verricht ook allerhande vrijwilligerswerk:

Van 2005 tot 2017 was ze secretaris van het 4 Mei Comité Kapelle. Ze hielp met de organisatie van de jaarlijkse herdenking, verzorgde de uitnodigingen, vergunningen en dranghekken, de route voor de optocht, het klaarmaken van de locatie en de PR. Ook onderhield ze contacten met alle betrokken organisaties en organiseerde een gedichtenwedstrijd voor de lokale basisscholen.Vanaf 2006 is ze vrijwilliger bij Cederhof in Kapelle. Hier is ze lid van de seniorenraad en werkgroep mobiliteit. Ze gaf scootmobielles en ontwierp de beweegroute rondom het zorgcentrum. Ook organiseert ze scootmobiel- en wandeltochten.Vanaf 2018 is ze secretaris van de Commandovereniging Zeeland. Dit is een vereniging voor mensen die gediend hebben bij het Korps Commandotroepen. Tot 2021 was zij ook lid van het redactieteam van het kwartaalblad. Verder helpt ze met de organisatie van activiteiten, bijeenkomsten en herdenkingen.

Meneer Hertgers 

Meneer Hertgers uit Kapelle is gedecoreerd voor deze activiteiten:

Vanaf 1984 is hij vrijwilliger bij de Hervormde Kerk in Kapelle. Hij is hier hulpkoster. Ook houdt hij zich bezig met de verhuur van de kerk, verzorgt de administratie, onderhoudt de kerktuin en zit in het klusteam. Daarnaast haalt hij in het autoteam ouderen op voor de kerkdienst, serveert koffie, zet zich in voor Actie Kerkbalans en organiseert het jaarlijkse kerstfeest voor ouderen.Van 1984 tot 2018 was hij kerkvoogd en lid van het College van Kerkrentmeesters. En van 2014 tot 2018 was hij diaken en lid van de Zending- en Werelddiaconaatcommissie. Ook regelde hij verschillende geldinzamelingsacties.Vanaf 2018 is hij penningmeester van Stichting Diaconaal Werkverband Noord- en Zuid-Beveland. Dit is een organisatie die reizen organiseert voor ouderen.

Mevrouw Eversdijk-de Jonge 

Mevrouw Eversdijk-de Jonge uit Kapelle heeft een lintje gekregen voor:

Vanaf 1978 tot 1982 was ze lid van de ouderraad van basisschool De Moolhoek in Kapelle.Vanaf 1980 tot 1984 was ze secretaris van Trim- en Tourclub Kapelle.Vanaf 1986 is ze mantelzorger voor haar zus die een hersenziekte heeft. Vanaf 1995 is ze vrijwilliger bij het ziekenhuis in Goes. Hier maakt ze wekelijks fruit klaar voor de patiënten en verzorgt de planten en bloemen.Ook vanaf 1995 is ze vrijwilliger bij speel-o-theek De Schatkist in Kapelle. Ze neemt het speelgoed in en leent het uit. Dit doet ze wekelijks. Verder ondersteunt ze bij de administratie en verricht hand-en-spandiensten.Vanaf 2001 is ze vrijwilliger bij Vrouwen van Nu, afdeling Kapelle-Biezelinge. Zij is lid van de reiscommissie, contactpersoon van het lief- en leedfonds, organisator van de fietstochten en van de museumclub.Vanaf 2017 is ze vrijwilliger bij Stichting Ouderenzorg Kapelle, locatie Cederhof. Hier brengt zij de warme maaltijden rond van tafeltje-dek-je.Ook is ze sinds 2017 vrijwilliger bij Stichting Feest van Herkenning. Ze ondersteunt bij de themabijeenkomsten voor ouderen met dementie.Daarnaast is ze sinds 1996 collectant voor het Prinses Beatrix Spierfonds en sinds 2017 voor het MS Fonds.

Meneer Landegent 

Meneer Landegent uit Kapelle is gedecoreerd voor deze vrijwilligersactiviteiten:

Van 1983 tot 2011 was hij bestuurslid van Stichting Culturele Voorzieningen ‘s-Heer Arendskerke. Hij verzorgde het beheer en onderhoud van het Heer Arendshuis en voor een grote verbouwing. Ook stak hij zelf de handen uit de mouwen. Verder zorgde hij voor verjonging van het bestuur.Van 1988 tot 2014 was hij mantelzorger voor zijn schoonmoeder, waardoor zij nog lange tijd zelfstandig heeft kunnen wonen. Van ongeveer 1990 tot 2012 was hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente ‘Het Vierhuis’ in ‘s-Heer Arendskerke. Hij was onder meer ouderling en ouderling-kerkvoogd, voerde pastorale taken uit en haalde ouderen op voor de kerkelijke activiteiten. Van 2013 tot 2020 was hij vrijwilliger bij Stichting Ouderenzorg Kapelle, Cederhof. Hij wandelde met de bewoners in een rolstoel en hielp bij het ophalen en brengen van bewoners voor de kerkdienst.Vanaf 2017 is hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Kapelle, Biezelinge, Eversdijk. Samen met zijn echtgenote is hij koster. Hij verzorgt het kerkgebouw en is betrokken bij verschillende activiteiten. Ook vervoert hij ouderen van en naar kerkelijke activiteiten.Daarnaast is hij betrokken geweest bij collecteren voor de PIT, de Barbesteinkerk in Heinkenszand, jaarlijkse vertolking van Piet op de basisschool van zijn kinderen,   bestuurslid van de lokale EHBO-vereniging, tuinonderhoud en klussen voor vluchtelingen en het bezoeken van eenzame mensen.

Mevrouw Landegent-Sleeuwenhoek 

Mevrouw Landegent uit Kapelle heeft onderstaande staat van dienst: 

Van 1987 tot 2011 was ze vrijwilliger bij basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke. Ze gaf hier Protestants godsdienstonderwijs.Van 1988 tot 2014 was ze mantelzorger voor haar moeder. Van ongeveer 1990 tot 2012 was ze vrijwilliger bij Protestantse Gemeente ‘Het Vierhuis’ in ‘s-Heer Arendskerke. Ze was hier ouderling, verzorgde de bloemendienst en het kosterschap. Ook was ze betrokken bij de organisatie van bijzondere vieringen en actief in de werkgroep eredienst.Vanaf 2015 is ze vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Kapelle, Biezelinge, Eversdijk. Ze is ouderling en sinds 2017 samen met haar echtgenoot koster. Ze verzorgt het kerkgebouw en is betrokken bij de organisatie van verschillende activiteiten.Vanaf 2017 is ze vrijwilliger bij het ziekenhuis in Goes. Ze is hier gastvrouw, het aanspreekpunt voor patiënten.Ook helpt ze al zeker sinds 1976 allerlei mensen in haar omgeving.

Meneer Wabeke

Meneer Wabeke uit Wemeldinge genoot nietsvermoedend van de uitreiking van een koninklijke onderscheiding aan Rinus Mol in Yerseke, toen hij zelf naar voren werd geroepen. Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal mocht ook meneer Wabeke verrassen met een lintje, omdat ze beiden al jaren vrijwilliger zijn bij Ringrijvereniging Ons Genoegen in Wemeldinge. De vrijwilligersactiviteiten van meneer Wabeke op een rij:

Vanaf 1960 is hij vrijwilliger bij IJsvereniging Wemeldinge. Hij helpt bij het onderhouden van de ijsbaan in de winterperioden.Vanaf 1974 is hij vrijwilliger bij Buurtvereniging Eensgezindheid in Wemeldinge. Hij verleent hand-en-spandiensten en helpt bij de jaarlijkse barbecue van de vereniging. Daarnaast ligt het materiaal van de buurtvereniging op zijn erf opgeslagen.Van 1980 tot 2020 was hij vrijwilliger bij basisschool De Hoeksteen in Wemeldinge. Hij stelde zijn privéterrein beschikbaar als werkplaats voor de bouw van optochtwagens en ook als opslagplek voor het materiaal. Daarnaast reed hij zelf mee tijdens de optocht op Koningsdag.Vanaf 1982 is hij vrijwilliger bij Ons Genoegen en vanaf 2014 penningmeester. Ook helpt hij met het verzorgen van het materiaal voor de wedstrijden en bij het opbouwen en afbreken. Op zijn privéterrein slaat hij het materiaal op van de vereniging. Daarnaast organiseert hij de jaarlijkse barbecue.

Meer uit Reimerswaal

Vitaal Reimerswaaldag voor 65-plussers in Krabbendijke

KRUININGEN - Inwoners van 65 jaar en ouder uit Krabbendijke, Rilland en Oostdijk kunnen hun gezondheid gratis laten testen op de Vitaal Reimerswaaldag in Krabbendijke op woensdag 15 mei.

1 dag geleden
Voor Pim Fontijn is dansen zijn lust en zijn leven: 'Sinds mijn 19e heb ik niet meer gewerkt'

KRABBENDIJKE - Pim Fontijn is bekend van zijn zumbalessen in Kruiningen en Krabbendijke. Hij staat vol energie op het podium. Tegenwoordig is dat in de buurt, maar Pim heeft jaren als danser door Europa getoerd met de Duitse danceact Scooter. "Ik was een party animal. Iedere dag, bam! Gaan met die hap!", vertelt Pim. Totdat hij een burn-out kreeg.

3 dagen geleden
Yerseke staat volgende week in teken van avondvierdaagse

YERSEKE - In Yerseke begint maandag een nieuwe editie van de jaarlijkse avondvierdaagse.

3 dagen geleden
Jubileum voor Franse Slag Mars in en om Kapelle

KAPELLE - Zaterdag 18 mei is het tijd voor de tiende editie van de Franse Slag Mars vanuit Kapelle. Vanwege het lustrum splitst de organisatie van de Franse Slag Mars de route van tien kilometer op in twee keer vijf kilometer wandelen en een tocht met een historisch militair voertuig.

4 dagen geleden
Herdenking Lancaster-bemanning maandag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij het monument aan de Noorddijk in Krabbendijke wordt maandagochtend het vliegtuigongeluk met de Engelse Lancaster in de Tweede Wereldoorlog herdacht. 

4 dagen geleden
Muzikaal cabaret van Maartje & Kine vrijdagavond in Rilland

RILLAND - Maartje & Kine brengen vrijdagavond muzikaal cabaret met 'Hoge Noot' in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland.

5 dagen geleden
Rommelroute door Kapelse wijk Eliwerve zaterdag

KAPELLE - Zaterdag (11 mei) vanaf 9.30 uur houden bewoners van de wijk Eliwerve in Kapelle voor de derde keer een rommelroute.

5 dagen geleden