Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste jaar wijkleerbedrijf Goes-Oost boven verwachting

Eerste jaar wijkleerbedrijf Goes-Oost boven verwachting

GOES - Het wijkleerbedrijf in Goes-Oost bestaat één jaar. Dertig studenten van het Hoornbeeck College hebben stage gelopen bij het bedrijf. Zij hebben meer dan vijftig mensen in de wijk geholpen of ondersteund.

De dertig studenten leverden 5970 klokuren aan ondersteuning in de wijk. Die ondersteuning liep uiteen van het helpen van een 93-jarige dementerende man bij het lopen van zijn eettafel naar zijn stoel tot het helpen bij het schoonmaken van het huis van een zieke, vermoeide vrouw tot bezoekjes aan een echtpaar dat in een sociaal isolement leeft. “Ze komen nu regelmatig in het wijkgebouw Jan Ligthart voor een bakje koffie", staat in de evaluatie. "Het wijkleerbedrijf heeft daarbij drempelverlagend gewerkt.”

Volgens opleidingsmanager Johnny Lukasse van het Hoornbeeck College is het eerste jaar succesvol verlopen.

Behoefte

De school kreeg een subsidie van de gemeente Goes en een bijdrage van het Oranje Fonds, maar betaalt zelf een groot deel van de kosten. “We vinden het passen bij de identiteit van onze school. Daarom doen we het. En er blijkt echt behoefte in de wijk te zijn aan deze vormen van ondersteuning”, zegt hij. “Sinds we zijn begonnen worden we voortdurend gebeld door mensen uit de wijk. Dat is boven verwachting. Bovendien hebben de meeste studenten er veel van geleerd.”

De school gaat dit jaar op dezelfde manier door met het wijkleerbedrijf.

Meer uit Beveland

Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

11 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

14 uur geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

1 dag geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

1 dag geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

1 dag geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

1 dag geleden
Weerbericht: fris en nat laatste maartweekeinde

Dit weekeinde gaat de zomertijd in, maar lenteachtig wordt het nog niet. De temperatuur daalt zelfs, meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 

1 dag geleden