Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste extra zorgpersoneel in Zeeland ingezet

Eerste extra zorgpersoneel in Zeeland ingezet

THOLEN - In Zeeland zijn inmiddels 47 mensen ingezet als extra zorgpersoneel tijdens de coronacrisis. In totaal hebben zich in 617 mensen aangemeld en zijn er 131 kandidaten gematcht met zorgorganisaties. Viazorg coördineert vraag en aanbod van extra zorgpersoneel tijdens de crisis in Zeeland.

Lef Marketing & Events helpt mee met het nabellen van de aangemelde kandidaten uit de database van het landelijke initiatief extrahandenvoordezorg.nl. Van het totale aantal zijn er dus 131 kandidaten gematcht mede door partner Zeeuwse Zorgmensen en zijn er al 47 mensen daadwerkelijk aan de slag gegaan! Zij zijn voornamelijk gestart op de zogenoemde nieuwe cohort afdelingen waar meerdere corona-patiënten in isolatie worden verpleegd. Er zijn momenteel dus meer mensen gematcht en achter de hand beschikbaar dan waar op dit moment vraag naar is. Dit is ook nodig met het oog op de, naar verwachting, stijgende vraag naar extra zorgpersoneel de komende weken. Extra zorgpersoneel blijft welkom. Mensen met een zorgachtergrond kunnen zich nog altijd aanmelden via extrahandenvoordezorg.nl.

Let op: valse websites in omloop

Er zijn websites in omloop die niets te maken hebben met het landelijk gezamenlijke initiatief www.extrahandenvoordezorg.nl dat is opgezet door de werkgeversorganisaties (waaronder Viazorg) in samenwerking met o.a. ministerie VWS, vakbonden, beroepsverenigingen, brancheorganisaties en de initiatiefnemers van COVID extra handen voor de zorg in Nederland. Dit is de enige geldige website voor vraag & aanbod van extra zorgpersoneel tijdens de coronacrisis. De deelnemers aan dit initiatief doen dit belangeloos. De andere websites hebben een commercieel belang en hebben niets met initiatief 'Extra Handen Voor De Zorg' te maken: extrahandenindezorg.nl en extrazorgprofessionals.nl. Meld je daar dus ook NIET aan. Detacheringsbureau Maandag benadert uit naam van één van deze commerciële websites ook mensen. Dit heeft dus niets met het bestaande initiatief extrahandenvoordezorg.nl of met Viazorg te maken.

Extrahandenvoordezorg.nl

De verschillende initiatieven die de afgelopen tijd zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te werven bundelen hun krachten en worden via een gezamenlijke database gekoppeld aan de vraag van zorgorganisaties. Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen hier terecht. In de regio Zeeland kun je ook direct terecht bij het Regiocoördinatiepunt.

Meer informatie via www.viazorg.nl/regiopunt. [l]

Meer uit Tholen

Goud voor de turnsters van Olympia Tholen

THOLEN - Op zaterdag 25 november was de eerste wedstrijd van het turnseizoen voor de jongste wedstrijdturnsters van Olympia Tholen. In alle vroegte moesten Silke, Noëlle, Lisa en Nina (pupil niveau) afreizen naar Zierikzee. De meiden hebben hard getraind om de oefeningen goed in hun hoofd te krijgen en ze netjes uit te voeren. 

12 uur geleden
Unieke beelden tonen Tholen onder water tijdens Tweede Wereldoorlog [MET VIDEO]

THOLEN - Op het internet zijn unieke beelden verschenen van het overstroomde eiland Tholen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opnames dateren uit 1945 en laten de verwoestende inundaties zien die plaatsvonden in Zeeland. De provincie werd toen onder water gezet door bombardementen op de zeedijken, met als doel de oprukkende Duitse troepen te stoppen.

14 uur geleden
Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar maart 2024

THOLEN -  De heropening van de Molenvlietsedijk is uitgesteld tot maart 2024 vanwege ongunstige weersomstandigheden. Heijmans, het bedrijf verantwoordelijk voor de werkzaamheden, kan de laatste laag asfalt niet aanbrengen door het koude en natte weer. De opening van het kruispunt stond gepland voor eind 2023.

18 uur geleden
Voormalige schoolgebouwen in Tholen wijken voor enorm parkeerterrein

THOLEN - De voormalige schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk wijken binnenkort voor een enorme parkeerplaats. Deze zogenaamde Mobiliteitshub is voorzien van ongeveer 150 parkeerplaatsen en 180 overdekte fietsparkeerplekken. De hub heeft onder andere als doel bezoekers gastvrij te ontvangen en de bereikbaarheid van huisartsenpraktijk Vliethof te verbeteren.

19 uur geleden
Verontruste burgers melden brand bij meldkamer, maar het is de fakkel van BASF

THOLEN - De meldkamer van de brandweer ontving woensdagavond meerdere telefoontjes van ongeruste burgers die dachten brand te zien in de regio's Woensdrecht, Tholen, Bergen op Zoom, Reimerswaal en Kapelle. Alle melders namen een felle lichtgloed waar. En dat klopte, want de oorzaak was te vinden bij de fakkelactiviteit bij BASF Antwerpen. 

1 dag geleden
Lampionoptocht met Sinterklaas en de pieten door Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Vrijdagavond staat er een feestelijke activiteit gepland in Sint-Annaland. Sinterklaas en de pieten zullen de straten van Sint-Annaland verlichten met een kleurrijke optocht, waarbij deelnemers jong en oud van harte zijn uitgenodigd om mee te lopen. Op zaterdag 18 november is de Sint met zijn stoomboot aangekomen in Stalland.

1 dag geleden
Schaatsen, lasergamen en speurtocht: Nieuwe activiteiten in de kerstvakantie

THOLEN - Tijdens de kerstvakantie organiseert Jij op Tholen verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Denk aan een speurtocht met selfies, lasergamen, schaatsen en een workshop Boomwhackers. De inschrijving is geopend. Aanmelden kan via jijoptholen.nl/kerstvakantie-activiteiten.

1 dag geleden